...vrijeme je

...vrijeme je

nedjelja, 31. siječnja 2010.

ENIGMA: TKO JE UKRAO 3500 TONA ŽITARICA IZ SILOSA „ĐAKOVŠTINE“ d.o.o???

Ovih dana mediji donose podatke o katastrofalnim posljedicama nevjerojatne propasti tvrtke „Đakovštine“ d.o.o. Uz ovaj slavonski gigant vezana je egzistencija 6000 ljudi, što radnika i njihovih obitelji, što kooperanata. Dug tvrtke je oko 500 mil. kuna! Seljaci potražuju oko 20.mil. kuna, ili povrat svojih usjeva koje su uskladištili u silose, a koji su misteriozno nestali.
Ova organizirana pljačka mogla se dogoditi samo uz pomoć HDZ-ova kadra - ministra Čobankovića i Pankretića koji se za sada drže po strani, ravnatelja robnih rezervi Tomislava Tomića (HDZ) koji navodno nema pojma gdje je žito, i članova NO „ Đakovštine“d.o.o. koji su mahom iz redova HDZ-a i HSS-a i koji također ne znaju ništa!
Odmah se pojavio spasilac vlasnik „ŽITA“ d.o.o. koji će kupiti tvrtku te zadržati svih 427 radnika. Opet se ponavlja pretvorba do privatizacije na hadezeovski način. Nema proizvoda, nema ni zrno žita, nema niti jednog goluba i sve je spremno za parolu: IDEMO DALJE.

Obzirom da autor ovih redaka posjeduje snimke tajnoga sastanka gdje se ova situacija planirala još u proljeće prošle godine dužni smo javnosti podastrijeti dokaze umiješanosti
ministra Čobankovića i saborskoga zastupnika Franje Lucića (HDZ). Transkripte donosimo u cijelosti! ( Sastanak se održao u kući Franje Lucića čiji su česti gosti bili Božidar Kalmeta, Šuker, Rončević i Polančec!)

Petar Čobanković: Franjo, ovo je naš stranački kolega dr. Vladimir Gruden.
Franjo Lucić: Drago mi je! A za koji resurs je doktor zadužen?
Petar Čobanković: Jeboga Franjo, to je naš poznati psihijatar, kako da ti kažem?
Franjo Lucić: Petre, nisi ga valjda meni doveo?
Dr. Gruden: Ja sam onaj koji je liječio našega kolegu Šolića.
Franjo Lucić: Pa tako reci, ti si ono lago komuniste da bi Šolić mogo u mirovinu.
Dr. Gruden: Nisam lagao, ja sam čovjek od struke, sve što sam napisao o drugu Šoliću bila je istina! Druga je priča što je Šolić svoje simptome iskoristio za streloviti napredak u HDZ-u.
Petar Čobanković: Pustite Šolića! Došli smo tebi jer smo čuli da si s ekipom toliko ogolio i poharao Županiju da na ovome području ima jako puno izgladnjelih golubova. E, vidiš dr. Grudena zanimaju upravo ti golubovi.
Franjo Lucić: Recite konkretno o čemu se radi. Nemojte biti tako tajanstveni!
Petar Čobanković: Jedan moj pajdo želi privatizirati „Đakovštinu“d.o.o. pa bi mu malo pomogo. Jasno, svi bi ponešto dobili!
Franjo Lucić: Aaa, tako! Tu sam tata-mata! Recite što treba učiniti!
Petar Čobanković: Dr. Gruden ima strahovitu moć hipnotiziranja tj. podređivanja ljudi i životinja svojoj volji. Vidiš, nakon što opljačkamo „Đakovštinu“ tražit će se krivac, a Jaca nam je rekla da krademo i dalje, ali da krivci više ne mogu biti članovi HDZ-a. Uredit ćemo sve tako da ćemo optužiti golubove iz vaše županije koji su prokleto gladni prelijetali i poćokali sve do zadnjega zrna iz silosa.
Franjo Lucić: A to je isti stil kad smo opljačkali ribnjake optuživši kormorane za štetu, ili kad smo pokrali stabla divlje trešnje optuživši divlje svinje! Dobro! Kako to mislite izvesti?
Petar Čobanković: Ja ću usred žetve nagovoriti seljake da žito kombinatima ne prodaju nego da ga uskladište pa da ga poslije mogu prodati po većoj cijeni. Većina će nasjesti jer su iz godine u godinu sve pohlepniji. Međutim, donijet ćemo Zakon o skladištenju bez podzakonskih akata tako da će skladišta raditi bez licence i bez osiguranih Sigurnosnih fondova. Dalje ćemo kamionima prevoziti sirovinu mom pajdi u „ŽITO“ d.o.o., a preostale proizvode brašno, žgance, razne smjese međusobno ćemo podijeliti..
Nakon opustošenja, će moj pajdo doći i spasiti tvrtku te početi raditi s istim onim žitom kojismo ukrali, a uskok će naposljetku optužiti golubove! He, he,he…zar, nije izvrsna ideja?
Franjo Lucić: Dobro, a što ja trebam uraditi?
Petar Čobanković: Primijetili smo da u Pleternici ima jako puno golubova na onoj stambenoj zgradi preko puta policije, pa bi nam netko trebao osigurati pristup k njima!
Franjo Lucić: Nema problema! Tamo je moj izvrsni kolega koji je sa mnom zajedno krao na pleterničkoj dvorani.
Petar Čobanković: E,dobro. Dr. Gruden će hipnotizirati te golubove da svakodnevno lete u Đakovo na silose kako bi imali alibi.
Franjo Lucić: Još mi nije jasno zašto ste izabrali golubove iz naše županije!
Petar Čobanković: Pa, reko sam ti, što gladniji – to poslušniji. Je li tako doktore??


Nakon ove priče trebamo samo malo pričekati da vidimo hoće li USKOK uistinu optužiti golubove za prazne silose?



PRILOG TEKSTU:

Ravnateljstvo za robne zalihe

RAVNATELJ: Tomislav Tomić

Kontakti:
tel: 01 6106 130
fax: 01 6109 132

Ravnateljstvo za robne zalihe obavlja poslove određene Zakonom o državnim robnim zalihama.
Obavlja gospodarske upravne i stručne poslove u svezi s formiranjem, korištenjem i obnavljanjem robnih zaliha i osiguranjem skladišnog prostora za smještaj i čuvanje robnih zaliha;

Priprema prijedlog programa robnih zaliha, programa količine i razmještaja i godišnjeg programa stalnih zaliha, kao i druge akte određene zakonom; zaključuje ugovore o poslovima robnog prometa i druge ugovore na način i uz uvjete utvrđene zakonom i aktima Vlade Republike Hrvatske.

Brine o investicijskom i tekućem održavanju skladišta u vlasništvu Ravnateljstva, odnosno državnom vlasništvu, kao i opreme i sredstava u skladištima i ostalim objektima koje koristi Ravnateljstvo; obavlja financijsko-računovodstvene knjigovodstvene poslove državnih robnih zaliha, vodi računovodstvo Ravnateljstva.

Obavlja analitičko-planske i pravne poslove te nadzor nad provedbom ugovornih prava i obveza o skladištenju i čuvanju robnih zaliha i stanju zaliha te druge stručne i tehničke poslove za izvršavanje funkcije robnih zaliha; obavlja poslove u skladu s odlukama Vlade Republike Hrvatske.

Unutarnje ustrojstvene jedinice u Ravnateljstvu za robne zalihe su:
Odjel za robne zalihe
Odjel za financijsko-računovodstvene i analitičko-planske poslove
Odjel pravnih poslova.

IZJAVA PREDSJEDNICE VLADE JADRANKE KOSOR

Kosor: Đakovštini dugove ne možemo oprostiti, a neviđenu pljačku robnih zaliha treba kazniti


- Kao što se zna Đakovština duguje državi više od 50 milijuna kuna, nestalo je 3 tisuće tona državnih robnih zaliha i mi se bavimo odgovorom na pitanje kako to nadoknaditi, a na državnim tijelima je da što prije otkriju i kazne odgovorne za tu neviđenu pljačku. Što se tiče radnika i seljaka, razumijevanja imamo, a ako bude prostora na neki način poduprijeti ih mi smo za, ali dugovanja ne možemo oprostiti, jer bi to bila Pandorina kutija. Mislim da su se i oni koji vode Grad i Županiju su morali na vrijeme uključiti i nije dobro sav teret problema prebaciti na Vladu – okrznula je Kosor đakovački SDP i HDSSB-ovu županijsku vlast.

Nema komentara: