...vrijeme je

...vrijeme je

četvrtak, 7. siječnja 2010.

Očitovanje Violete Janjik: Istina je, Bandić je naručio ubojstvo Munira Podumljaka!


"Istina je, da je Milan Bandić pokušao naručiti ubojstvo Munira Podumljaka, predsjednika udruge Partnerstvo za društveni razvoj. Dakle, svaka riječ koju smo moj suprug Ante i ja iznijeli kao svedoci u sudskom postupku pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu pod brojem: IX-K-61/07 je istina. Inače, to nije prvi puta da sam o tome izvjestila tijela kaznenog progona. Prvi puta pred kraj 2006. godine u usmenom razgovoru s predstavnicima USKOK-a i MUP-a RH, a drugi puta početkom 2007. u pismenom obliku, putem udruge Partnerstvo za društveni razvoj. I do dana današnjeg nije nitko ni mene niti bilo kojeg drugog svjedoka navedenih zbivanja pozvao ni na obavijesni razgovor. To nam govori o pravu i pravdi u ovoj državi. To nam govori o „jednakosti“ među građankama i građanima. To nam govori da su već jako dugo građanin Milan Bandić i njegovi bliski suradnici „jednakiji“ od drugih. I to nam govori da ćemo glasom za Milana Bandića, podržati status jednakijih i nedodirljivih. A poslije ćemo se žaliti kako u ovoj državi ništa ne valja. Sami smo si krivi", navodi u svojem očtiovanju za javnost Violeta Janjik. Necenzurirano.com očitovanje Violete Janjik ekskluzivno objavljuje u cijelosti.

Istina je!

"Drage moje sugrađanke i sugrađani,


svjesna da ne reagiranjem spram javnosti u važnim trenutcima odluke za dobrobit nas, dobrobit zemlje i dobro općenito, mogu nastati velike posljedice, da nastaju okolnosti u kojima se svi poslije kajemo i od kojih svi trpimo, odlučih se javnosti kazati ISTINU. Iznijeti svoje svjedočenje i saznanja o događajima o kojima danas s nevjericom raspravljate, nakon što je moje svjedočenje objavljeno na necenzurirano.com.

Istina je, da je Milan Bandić pokušao naručiti ubojstvo Munira Podumljaka, predsjednika udruge Partnerstvo za društveni razvoj. Dakle, svaka riječ koju smo moj suprug Ante i ja iznijeli kao svedoci u sudskom postupku pred Općinskim kaznenim sudom u Zagrebu pod brojem: IX-K-61/07 je istina. Inače, to nije prvi puta da sam o tome izvjestila tijela kaznenog progona. Prvi puta pred kraj 2006. godine u usmenom razgovoru s predstavnicima USKOK-a i MUP-a RH, a drugi puta početkom 2007. u pismenom obliku, putem udruge Partnerstvo za društveni razvoj. I do dana današnjeg nije nitko ni mene niti bilo kojeg drugog svjedoka navedenih zbivanja pozvao ni na obavijesni razgovor. To nam govori o pravu i pravdi u ovoj državi. To nam govori o „jednakosti“ među građankama i građanima. To nam govori da su već jako dugo građanin Milan Bandić i njegovi bliski suradnici „jednakiji“ od drugih. I to nam govori da ćemo glasom za Milana Bandića, podržati status jednakijih i nedodirljivih. A poslije ćemo se žaliti kako u ovoj državi ništa ne valja. Sami smo si krivi.

Za sve one koji sumnjaju da bi Milan Bandić „mogao tako nešto napraviti“, imam jaku želju da kažem dao bog da isto dožive, pa valjda povjeruju, ali neću. Neću jer znam što su sve Milan Bandić, Zvonimir Šostar (igrač iz sjene i na ovim izborima) te ostali u „stožeru“ u stanju napraviti prosječnom stanovniku, Republike Hrvatske. Znam što su napravili meni i ljudima koje poznajem. Ne bi stalo u tri knjige.

Znam da će ovo moje pismo ponovno imati prvu asocijaciju na „striptizetu“ i slične afere o kojima su novinari pisali vezano uz moje ime. I iz tog razloga moram Vas drage sugrađanke i sugrađani upozoriti na jednu činjenicu, ne postoji niti jedna afera vezana uz Viloetu i Antu Janjik o kojoj se pisalo prije kasne 2006 i početka 2007, kad su i izašle navedene fotografije. Dakle, do tada smo moja obitelj i ja bili uzorni građani.

Tek nakon što sam Zvonimira Šostara i Milana Bandića i još neke dužnosnike prijavila nadležnim tijelima kaznenog progona, tek nakon tog čina pokrenuta je lavina novinskih natpisa, kreiranih u uredima paraobavještajnih savjetnika današnjeg predsjedničkog kandidata. Niti jedan novinar do sad nije obratio pažnju na tu činjenicu. Kao što je malo koji novinar obratio pažnju na činjenicu da se Zvonimir Šostar na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu ispričao za iznesene klevete na moj račun i račun mog supruga, uključujući i tvrdnju da sam ja plasirala fotografije medijima.

Zvonimir Šostar je bio prijatelj moje obitelji, godinama. I, ako sam već bila kriminalka kako kaže, kako to da to nisam bila prije te kobne 2006. i kako to da on mene nikada nije prijavio niti za jedno kazneno djelo, a kao osobi koja radi u državnoj administraciji, bila mu je obaveza isto učiniti ako je imao kakvih saznanja. Nije ih imao.

„Saznanja“ su kreirali paraobavještajni timovi, i njima su zabavljali javnost sve dok Bandić-Šostarove afere iz tog perioda nisu izblijedile.

Istina je da su Milan Bandić i Zvonimir Šostar činili djela za koja trebaju kazneno odgovarati. Istina je da su preko mene htjeli naručiti ubojstvo Munira Podumljaka. Istina je da sam ih prijavila i da po toj prijavi nadležna tijela nisu ništa napravila. Istina je da je nerad i zaštita kriminala koju su na ovaj način tijela kaznenog progona pružila Milanu Bandiću dovela do falsificiranja volje naroda na izborima. Sve to je Istina i za tu istinu sam spremna snositi sankcije.

Nadam se da će svi oni koji znaju a šute, reći što znaju i time obaviti svoju građanski dužnost. Dužnost savjesti. I na taj način, omogućiti narodu da istinom dođu do pravde".


Violeta Janjik

Nema komentara: