...vrijeme je

...vrijeme je

četvrtak, 7. siječnja 2010.

Još jedna iz niza Bandićevih laži


UDRUGA HVIDR-a POŽEGA

Požega, 07. siječnja 2010. godine








U Vašim novinama od 07. siječnja 2010. godine objavljena je neistinita informacija da HVIDR-a grada Požega daje potporu predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću.
Na temelju odredbi Zakona o medijima zahtijevamo da se objavi ispravak objavljene informacije..

Predsjednik ZŽU HVIDR-a Mario Novoselac nije predsjednik, niti predstavnik HVIDR-e grada Požega niti ima mandat da daje izjave u ime članova naše Udruge.
Njegova je izjava u suprotnosti s načelnim stavom članova predsjedništva HVIDR-e grada Požega, a i članova, hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata grada Požege kojim je prepušteno članovima da sami izvrše izbor i glasovanje za predsjedničke kandidate.

Predsjednik ZŽU HVIDR-a Mario Novoselac je svojom podrškom predsjedničkom kandidatu Milanu Bandiću iznio samo svoj osobni stav o predsjedničkim kandidatima, a ne stav članstva ZŽU HVIDR-a.

Posebno ističemo da HVIDR-a po Statutu nije politička organizacija koja bi trebala davati potporu bilo kojoj političkoj opciji, a izabrani predstavnici nisu ovlašteni u ime članstva iznositi preporuke ili upute svome članstvu kako i za koga glasovati, naročito s obzirom na činjenicu da je predsjedništvo HVIDR-e donijelo odluku po kojoj se neće politički svrstavati niti na jednu stranu u ovim predsjedničkim izborima.


Pozivamo članstvo, a i sve građane, da izađu na izbore i da svoj glas daju predsjedničkom kandidatu koji po njihovom izboru ima potrebne kvalitete za obnašanje funkcije predsjednika Republike Hrvatske.








HVIDR-a Grada Požege



predsjednik Ivica Podgornjak


Sličnim priopćenjem oglasila se danas i županijska Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u kojem stoji kako je predsjednik te braniteljske udruge Tomislav Merčep svojom podrškom Milanu Bandiću iznio osobni stav iza kojeg ne stoji županijski UHDDR. „Posebno ističem da UHDDR po svom statutu nije politička organizacija koja treba davati potporu bilo kojoj političkoj opciji, a izabrani predstavnici nisu ovlašteni u ime članstva iznositi preporuke ili upute svom članstvu kako i za koga glasovati“, stoji u današnjem priopćenju koje je potpisao predsjednik županijskog UHDDR-a Stjepan Dražetić.

Nema komentara: