...vrijeme je

...vrijeme je

četvrtak, 7. siječnja 2010.

" Bandić je pijani gradonačelnik koji vara narod"


Kolumnist Kuzmič, inače rektor Evanđeoskog teološkog fakulteta u Osijeku, piše kako iz inozemstva prati kampanju za izbor trećeg predsjednika "prevarene i pokradene Lijepe naše". Tvrdi kako je kampanja nakon "siromašnog i netransparentnog" prvog kruga ušla u "neizbježnu prljavu završnicu". "Neizbježno prljavu jer je ulaskom Bandića u drugi krug umjesto pametne javne debate otpočela bespoštedna borba u močvarnom ringu muljanja i manipuliranja", tvrdi Kuzmić te dodaje kako Hrvatska zna da je Bandić majstor niskih udaraca i vještog eskiviranja".

"Bandić je balkanski sirov i efikasan nacionalsocijalist"
"To je dokazao onim sramotnim pijanim gradonačelničkim bijegom od vlastite policije i bezbroj puta poslije toga varanjem svoje obitelji, grada, naroda i crkve. Kada se u balkanskom ringu nađu skandinavsko beskrvni, naizgled skromni i sasvim pristojni profesor, koji je temperamentom i nepoznavanjem borilačkih vještina dvostruko hendikepiran, i balkanski sirov ali efikasan nacionalsocijalist, a navijačka rulja traži krv i zabavu, onda bi dramatični ishod mogao biti poraz zdrave pameti, gaženje ljudske savjesti i uvod u neka još opasnija vremena", tvrdi Kuzmič u svojoj cenzuriranoj kolumni te dodaje kako je šteta za kršćansku vjeru i njezinu vjerodostojnost što se u kampanju dao uvući i "grimizni" Bozanić.

"Dvosatnim netransparentnim ali strateški sumnjivim 'ćaskanjem' s aferama uprljanim Bandićem Bozanić je poslao poruku svećenstvu i pastvi da Crkva ima svoga kandidata te time anulirao raniju biskupsku poruku 'glasajte po savjesti'", kaže u kolumni Kuzmič te dodaje kako je narodu koji je stoljećima djelovao po nalozima Crkve "sada odjednom razmišljati svojom glavom". Kuzmič izriče svoj stav kako su pošteni ateisti i iskreni agnostici mnogo bliže Bogu nego religiozni licemjeri, sakramentalizirani lopovi, etnoreligijski profiteri i u kriminal upleteni duhovnici. "Lažno bogoljublje je zapravo bogohulje(nje) koje nema nikakve veze s isusovsko-apostolski utemeljenom vjerom", tvrdi Kuzmič te postavlja pitanje što bi bilo ako narod na izborima kaže da mu je draži racionalni patriot od lažnog domoljuba.
O izborima ne smiju odlučivati ni generali, ni biskupi

Rektor Evanđeoskog teološkog fakulteta u Osijeku Kuzmič tvrdi kako bi bilo pogubno kada bi se nakon Josipovićeve pobjede otkrilo kako Bog i Bozanić nisu na istoj strani. "Najavljeni povratak Sanadera i izbor Bandića bio bi nož u leđa premijerkinoj hrabroj novogodišnjoj poruci o konačnom obračunu s kriminalnom hobotnicom", tvrdi Kuzmič u zabranjenoj kolumni te dodaje kako bi takav scenarij Hrvatsku približio Beogradu, a udaljio od EU, a produžio bi i život "zloglasnoj hobotnici i lopovluku". Iznio je i svoj stav kako o izborima ne smiju odlučivati ni generali, a ni biskupi, jer nismo niti u Francovoj Španjolskoj, a ni u Južnoj Americi.
"Balkanski Bandić nije ni sposoban ni dostojan da nas vodi u Europu. Nedostaju mu osnovna znanja, elementarna kultura, diplomatske vještine, državničko držanje. Religija mu je licemjerna, domoljublje lažno a milodari koje raznosi po crkvama i zajednicama diljem Lijepe naše samo su dio političko-populističkog podmićivanja s kojim se mora kršćanski i europski raščistiti", zaključio je u svojoj zabranjenoj kolumni Peter Kuzmič.

Nema komentara: