...vrijeme je

...vrijeme je

subota, 1. svibnja 2010.

II. regionalni susreti branitelja u Novoj Gradiški



U Novoj Gradiški danas se održavaju II. regionalni susreti članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. Na svečanosti otvaranja susreta na kojima se okupljaju branitelji iz pet slavonskih županija govorili su Jozo Bungić, dopredsjednik UDVDR, Adam Tomičić, ratni zapovjednik 121. pukovnije, Josip Mikšić, ratni zapovjednik 121. brigade i Zdravko Ronko, požeški gradonačelnik i saborski zastupnik.

Uz čestitke za 1. maj – praznik rada gradonačelnik Ronko podsjetio je na prve velike prosvjede radnika koji su tražili samo malo više prava i pravde u raspodjeli nacionalnog bogatstva za sebe i svoje obitelji. - I danas se diljem "Lijepe naše" održavaju prosvjedi radnika koji također traže više prava, pravde, osjećaja i socijalne sigurnosti, posebno u vremenu kad se stvara velika vojska nezaposlenih, zaposlenih koji rade, a ne primaju plaće i koji strepe svakog dana od susreta s poslodavcem. U prigodi 15. obljetnice veličanstvene akcije "Bljesak" ne smijemo zaboraviti da je poginulo 42 pripadnika vojno-redarstvenih snaga, a preko 150 ih je ranjeno, a za svega 31 sat oslobođena je cijela zapadna Slavonija. - rekao je Ronko i naglasio neizbrisivu žrtvu svih onih koji su položili svoje živote na oltar domovine i onih koji su utkali dijelove svoga tijela u temelje hrvatske države.

U danima obrane branitelji Nove Gradiške i Požežani bili su zajedno, kao i u vrijeme akcije "Bljesak", kada su s Novogradiščanima bili također i Požežani. Prošle godine zajedno su utemeljili regionalne susrete, koji se danas održavaju u Novoj Gradiški. – podsjetio je gradonačelnik Ronko i poželio da u ovim druženjima osim sportskih natjecanja, evociraju i uspomene na slavne dane stvaranja hrvatske države, ali i da promišljaju kako da ova država konačno krene pravim putem, da bi bila onakva za kakvu su se oni zalagali. Poželio im je dobro zdravlje i skoro viđenje na državnom susretu dragovoljaca i veterana u Požegi 17. i 18. rujna u Požegi.

Nema komentara: