...vrijeme je

...vrijeme je

ponedjeljak, 10. svibnja 2010.

DRAMATIČNA ZBIVANJA U POŽEŠKOM HDZ-u

IZVOD IZ ZAPISNIKA SA SJEDNICE GO HDZ-a POŽEGA održane 30.travnja 2010 godine
Sjednica započinje u 19 sati, a istoj prisustvuje oko 30-tak ljudi; članovi gradskog odbora, predsjednici temeljnih ogranaka, Drago Gašpar, Dragutin Štirmer, Nino Smolčić i ostalo društvo.
Sjednici je nazočio Franjo Lucić, predsjednik ŽO HDZ-a.
Odsutni: Ferdinand Troha i Antun Petrić.
Rasprava je do nekog vremena tekla uobičajenim tempom; Lucićevom raspravom oko gradnje dvorane u Požegi, te neprihvaćanju gradonačelnika Ronka oko financiranja izgradnje dvorane u omjeru 70:30% , već 50:50%,itd
Također je istaknuta određena zabrinutost što Jadranka Kosor, predsjednica Hrvatske Vlade nikako ne dolazi u Požegu i Pleternicu, te je zaključeno da se svim sredstvima mora iznači rješenje da se istu nekako privoli za dolazak. Prošla je i 20-ta obljetnica osnutka HDZ-a u požeštini, športske dvorane se već koriste, a gospođe Kosor nikako u Požegu.
Oko 21,15 sati dolazi do velikog obrata u nastavku sjednice. Iz ugodne radne atmosfere sjednica dobiva dramatične razmjere. Naime, kada je Franjo Lucić otvorio temu o radu Kluba vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grad Požege , te kako se odluke kluba moraju poštivati i da se neće tolerirati odstupanje od stava članova kluba, reagirao je prozvani XY - član vijeća, zatraživši riječ. U namjeri da stane u svoju obranu, predsjednik GO Ante Šolić oduzima mu riječ i ne dozvoljava daljnju raspravu.
Član kluba viječnika XY ponovno traži riječ kako bi obrazložio svoja stajališta kao i argumentiranu obranu na Lucićeve napade, na što mu Šolić ponovno oduzima riječ uz napomenu da to nije predmet rasprave. Vidno revoltiran ponašanjem predsjednika GO, XY - član kluba vijećnika odrešito je odgovorio : „ZAČEPI ŠOLIĆU” (citirano). Ante Šolić, zacrvenjevši se od bijesa i vidno drhtavim rukama traži pomoć od dr. Gašpara, koji staje u obranu Šolića, te predlaže stegovni postupak protiv XY - člana kluba viječnika, te njegovo izbacivanje iz stranke.
Na to se vidno uzbuđen ustao Franjo Lucić objasnivši prisutnima kako i on mora poštivati odluke kluba viječnika u Hrvatskom saboru i da oko toga nema rasprave. Za riječ se ponovno javlja - XY član kluba vijećnika, pokušavši prisutnima objasniti kako oni uopće nisu raspravljali na klubu o nikakvim zaključcima. Šolić mu potom još uvijek crven i uzdrman ponovno oduzima riječ, na što XY opravdano reagira riječima: „E BAŠ NEČEŠ ! TKO SI TI DA MENI ODUZIMAŠ RIJEČ ?! MOŽEŠ U NOVOJ GRADIŠKI ODUZIMATI, ALI OVDJE NE ! „ ( citirano )
Tada se ustaje Ante Šolić, držeći se za stolicu, te divljačkim glasov poviče: ”MARŠ VAN ! MARŠ VAN ! MARŠ VAN !”, na što XY-vijećnik sabrano, mirano i opušteno reče: ”BAŠ NEĆU !” (citirano)
Na cijelu ovu opisanu situaciju Franjo Lucić, predsjednik ŽO HDZ-a intervenira sa zaključkom, a koji je vrlo čest na ovakovim sjednicama požeškog HDZ-a, koji glasi: “S NJIM NA STEGOVNI”. (citirano)


Sve to neodoljivo me podsječa na nekadašnje sjednice GO I ŽO HDZ-a Požega iz vremena požeškog švercera I prevaranta Joze Prajzlera,bivšeg pouzdanika UDB-e Kreše Milinkovića kodnog imena SLAVUJ I ostalih stručnjaka,te burnih rasprava kojima sam morao prisustvovati gledajući kako lete amperi s vodom,padaju teške riječi I uvrede te vječitim rivalstvom u stranci.Ovaj novi reformirani HDZ-e u Požegi ni malo se ne razlikuje od onog nereformiranog koji je ovu županiju bacio na koljena.
Biti če zanimljivo pratiti daljni razvoj situacije,a da se prisjetimo bivših vremena prilažem nekoliko zapisnika pa uživajte u skladu te kako reče Ante Šolić “u sinergiji među članstvom HDZ-a”


TAKO UJEDINJENI “IDEMO DALJE”
















Nema komentara: