...vrijeme je

...vrijeme je

subota, 29. svibnja 2010.

KAKO ŽUPAN ALADROVIĆ PLAĆA VLASTITU PROMIDŽBU NAŠIM NOVCEM

Župan Marijan Aladrović obmanuo je javnost plaćenim oglasom u Večernjem listu od 28. svibnja 2010. godine u kojem je naveo niz neistina s željom da promovira svoj jednogodišnji (ne)rad. Nastavak je to potkupljivačkog i licemjernog stila čovjeka koji je na izborima tijesno pobijedio svog protukandidata Marijana Cesarika, uz pomoć sumnjivoga novca i lobiranja svećenstva. Prema onome što možemo pročitati u županovom plaćenom oglasu, sigurno je samo jedno: „neće stati na dosad učinjenom!“. Pa da vidimo što je sve učinio u ovih 365 dana!

1. Netočna je informacija da je potpuno opravdao ukazano povjerenje birača, kao i informacija o takvim anketama, kad se župan nije ni potrudio da plati takvu anketu
koja će veličati njegov rad. Očigledno je da računa na zaboravnost onih koji prate takve informacije!

2. Netočna je informacija da je prva županova odluka vezana uz cestogradnju, kada smo svjedoci da je prva odluka bila vraćanje oduzetih povoljnih kamata braniteljskih kredita Franji Luciću, saborskom zastupniku kojemu je Aladrović kao upravitelj šuma omogućavao besplatne trupce koje ovaj ni dan danas nije platio,te ustupanje službenih automobila sebi i svojim dorepnicima na 24 sata. Nažalost, imamo župana koji mora svjesno kršiti zakone da bi uzvratio zahvalnost za položaj kontroverznom Luciću.

3. Netočna je informacija da je ŽUC radio samo u Požegi! Župan svjesno brka radove HC i ŽUC-a kako bi obmanuo biračko tijelo.

4. Županov najjači adut je pozivanje na suradnju s državom i njezinim ministarstvima, svjestan da je županijski proračun previše opterećen. Međutim, namjerno je propustio reći da je HDZ pod vodstvom Bagarića odgovoran za današnje breme dugoročnog kreditnog zaduženja za investicije koje nisu otvarale radna mjesta. Osim toga, kako župan može očekivati izdašnu pomoć od državnih institucija kada se vrlo vjerojatno očekuje promjena vlasti s kojom on neće biti u stanju surađivati.

5. Netočna je informacija da su Lucić, Bajt i Huška osigurali sredstva za dovršetak gimnazije i adaptaciju područnih škola u Pleternici. To su bila redovita sredstva zajma svjetske banke i MZOS-a koji su osigurani projektima dotičnih škola uz zalaganje ravnatelja Bucića i Pavkovića. Prisvajanje ovih investicija stranci HDZ-a potpuno je neosnovano i politički tendeciozno. Župan je zaboravio reći da je naša županija iz tog programa na posljednjem mjestu po projektima i vrijednostima radova, kao i to da su gore navedeni zastupnici uspjeli samo lobirati za ukidanje sudova i pruga.

6. Netočna je informacija da je zaslužan za izgradnju četiri sportske dvorane, jer su te kapitalne investicije započete još 2004. Godine, i jer je u njima sudjelovala i bivša SDP-ova vlast ispravljajući silne lopovluke oko samih izgradnji. Župan je zaboravio reći da će anuiteti i kamate za te investicije stizati do 2015. godine, kao i to da pleternička dvorana čeka na otvorenje već godinu dana i da je njegov mentor Franjo Lucić uspio protupravno dogovoriti više od 3 milijuna dodatnih radova, te da je vrijednost od početnih 10 mil. kuna dostigla nevjerojatnih 20 mil.kuna, te da župan ne želi potražiti krivca za nastalu štetu budući je u mutnim radnjama do grla umiješan njegov pretpostavljeni drug Lucić.

7. U nedostatku investicija župan se čak hvali i obnovom kotlovnice, već izgrađenim vinskim cestama i slično, te navodi projekte u svojih 365 dana „napornoga“ rada koji će se možda događati u budućnosti što je potpuno paradoksalno.

8. Koliko je važna Razvojna agencija svjedoči i podatak da je župan u godinu dana pokrenuo ovu inicijativu, ali je nije osnovao! Smiješno za čuti!

9. Poduzetnička zona u Pleternici od 160 potpuno praznih hektara zemljišta nagnula je župana da pokrene inicijativu o pokretanju poduzetničkih zona u Jakšiću i Čaglinu. Ova apsurdna inicijativa govori o dezorijentiranosti županovih vizija, a u plaćenom oglasu u 80% ruralnoj županiji ni riječi nema o seljacima i poljoprivredi kao najvažnijoj gospodarskoj grani našega kraja, osim što je šogoru Matijeviću, ravnatelju Zavoda za javno zdravstvo, prodao jabuke iz svog voćnjaka a ovaj ih velikodušno poklanjao požežanima prilikom nedavne Akcije protiv pušenja.

10. Netočan je podatak da je prvi župan koji je uveo posjete gradovima i općinama u županiji jer nije uspio uspostaviti kontakt s gradonačelnicima Požege i Kutjeva. Dakle, riječ je prvotno o stranačkom druženju HDZ-ovih upravitelja pod krinkom brige za opće dobro.

11. O ulaganju u turizam i zaštitu okoliša imate na našim stranicama program HDZ-a koji je iznio uvaženi predsjednik ŽO HDZ-a Požege drug Tunja Šolić, o kojem možete nešto više pročitati.

12. Želim vjerovati da je točna informacija da je župan Aladrović odobrio 0,5 mil kuna za najugroženije, i to je najveći dokaz županova rada, koji umjesto da svojim velikim gospodarskim iskustvom ( kako se prije izbora hvalio i predstavljao) potiče razvoj uz stvaranje novih radnih mjesta, on glumi Samaritanca državnim novcem. I tako dok imamo sve bogatijeg i uspješnijeg župana bivamo sve siromašniji i izoliraniji, a nezaposlenost prelazi već sada nevjerojatnih 30%. Izgleda da smo postali županija prepoznatljiva po proizvodnji nezaposlenih.

13. Naslov u Večernjaku bi zapravo trebao samo glasiti: 500.000,oo kuna socijalno ugroženima ili Županija pred raspadanjem ili Županija bez budućnosti i sl.

14. Ono što je nasmijalo čitatelje je naslov na web stranicama Požeško-slavonske županije koji glasi: DRUGI O NAMA … a zapravo je riječ o tekstu vlastite promocije kojega je župan sam sročio i platio našim novcem Večernjem listu. Ovu podlost začinio je rečenicom; „ …večernji list na preko pola stranice…“ – a nema pola, i još ako izuzmemo sliku na kojoj župan sa užitkom škarama reže trobojnicu koja mu 90-ih godina i nije bila draga onda je riječ o veoma malenom tekstu, no, dovoljnom da u njemu stanu sve županove sadašnje i buduće investicije.

15. Županov tekst u Večernjem listu potpisao je VL. PROMO, čitaj: VLASTITA PROMOCIJA uz državni poticaj! Ha,ha,ha…

Nema komentara: