...vrijeme je

...vrijeme je

ponedjeljak, 3. svibnja 2010.

LUCIĆ I ŠOLIĆ: ZADOVOLJENJE PRIMITIVNIH POBUDA ILI BRIGA ZA OPĆE DOBRO!??

Vjerojatno su mnogi uvaženi članovi HDZ-a ostali potpuno zbunjeni i zatečeni instaliranjem bivšega gradonačelnika Nove Gradiške Ante Šolića za prvoga čovjeka HDZ-a u Požegi. Nije bilo logično dovesti čovjeka koji je u svom zadnjem mandatu srušen neizglasavanjem povjerenja od samih članova HDZ-a, koji su ga potom smijenili i s čela stranke jer im je postao prevelik teret iz razloga koje ćemo poslije navesti.

Bilo je različitih nagađanja iz kojih se ipak nije mogla iščitati jasna poveznica Lucića i Šolića, izuzev što ih je spajalo prijateljstvo s Šeksom. Ni meni samome nije bilo jasno ovo omalovažavanje visoko obrazovanog HDZ-ova kadra, sve dok nisam naišao u knjizi J. Swifta " A Tale of a Tub"( Priča o buretu) na slijedeću rečenicu, što opisuje sistem društvenog uređenja Yahoo životinja: „ …taj vođa ima obično miljenika, što god je sličnijega mogao naći, a tome je posao da liže svom gospodaru noge i stražnjicu i da mu u staju dotjeruje ženke…“ Bilo bi nepošteno bez iscrpne analize ovo životinjsko uređenje brzopleto povezati s ponašanjem ova dva lika te odmah na početku zaključiti da političke aktivnosti Lucića i Šolića nisu ništa drugo nego zadovoljenje primitivnih pobuda, stoga ćemo krenuti od najbitnijeg momenta citirane rečenice, a to je analiza sličnosti ove dvojice.

ANALIZA SLIČNOSTI

FRANJO LUCIĆ

ANTE ŠOLIĆ

Podrijetlo i materijalna situacija obitelji

Graničar. Teška neimaština, odrastanje bez oca.

Hercegovac. Odrastanje u neimaštini.

Obrazovanje

Završena SSS uz velike napore. Loš đak.

Osnovnu školu završio s navršenih 26 godina.

Član Saveza Komunista

Nudio se UDBI, ali ga nisu htjeli!

Odmah po dolasku u Slavoniju.

Radna mjesta u počecima

Fizički radnik. Malinar. Čavlar i sl.

Fizički radnik. Moler. Samouki veterinar i sl.

Domovinski rat

Šverc oružja. Poznat po tome što je tenk prodao Srbima. Posjeduje hrpu odlikovanja…

Krivotvorio ranjenički karton. Namještao vojne mirovine. Krivotvorio spomenice i sl.

Sudjelovanje u privatizaciji na HDZ-ov način

Bespovratni krediti. Grabež tuđih firmi. Iskorištavanje branitelja i sl.

Sudjelovanje u pljačkanju TANGA ( 18 mil.DEM), i gdje se god moglo…

Član HDZ-a

Tek od 1994. Do tada s Aladrovićem mudrovao o Jugoslaviji

Od 1991. Jako dobro povezan s HDZ-ovom vrhuškom.

Ljubav prema vlastitim korijenima

Osjeća se šokac. Niječe podrijetlo iz Bosne. Voli se oblačiti u šokačko ruho i igrati kolo. Ne voli Bosance i Hercegovce.

Traži da ga se zove Tunja. Niječe hercegovačke korijene. Voli se oblačit u šokačku nošnju. Obožava biti graničar.

Ljubav prema Crkvi

Redovito pohađao svetu misu od malih nogu. Crkvu doživljava kao podršku političkom djelovanju.

Izuzetno dobri odnosi s biskupom Škvorčevićem.

Odgojen u kršćanskom duhu. Kao član SK popisivao i odavao one koji idu u Crkvu. Sada predvodi crkvene procesije. Izuzetno dobri odnosi s biskupom Škvorčevićem.

Ljubavni život

Bogat ljubavni život. U posljednje vrijeme potpuno impotentan uslijed šećerne bolesti.

Bogat ljubavni život pun spletki i zavrzlami. Impotentan već duže vrijeme.

Najveće laži

VŠS –menadžer.

Kupio Oroplet.

Voli Domovinu.

Vjeruje u Boga.

Nije ratni profiter.

Stekao sve poštenim radom.

Završio školu za veterinarskog tehničara.

Nije namještao vojne mirovine i sl.

Najveći lapsusi

Električna trgovina.

Primat ( umjesto primarijus)

Najveće gluposti

Zabranio humanitarnu utakmicu. Isključio struju predsjedniku Ivi Josipoviću.

Izjava da će s kaznenim prijavama obrisati guzicu.

Lažno se predstavljao kao investitor sportske dvorane u Pleternici prouzročivši milijunsku štetu i dr.

Sam sebi dodijelio nagradu za životno djelo. Cijepio kokoši vodom. Velikim slovom pisao velike životinje, a malim male. S 41.g. otišao u mirovinu s teškim poremećajem mozga. 1971. g. predvodio kamenovanje Tuđmanova automobila.

Sadašnji posao

Gradonačelnik Pleternice, saborski zastupnik HDZ-a, predsjednik ŽO HDZ-a, te direktor nekoliko tvrtki.

U mirovini od 41. godine, te predsjednik GO HDZ-a Požega.

Trenutna materijalna situacija

Iznimno bogat. Posjeduje nekretnina i novca u vrijednosti oko 30.mil. eura.

Iznimno bogat. Velika ušteđevina u australskim dolarima.

Predviđanja

Uspostavljanjem pravne države velika mogućnost boravka u zatvoru..

Uspostavljanjem pravne države velika mogućnost boravka u zatvoru.

Teorije o ljudskoj prirodi izvode se promatranjem ljudskog ponašanja. Nepravedno bogaćenje, krivotvorenje, namještanje, prijevare, lažno predstavljanje, nizak stupanj inteligencije, osvetoljubivost, sklonost lažima, hvalisanju i drugi epiteti govore o nevjerojatnoj sličnosti ove dvojice drugara. Lucić poput Yahooe životinje nije mogao naći sebi sličnije i podređenije ljudsko biće, s tim da je Šolić nešto bolji „ratnik“, a Lucić nešto bolji „vjernik“. Ova dvojica na sličan način izražavaju i ljubav prema Crkvi, poglavito izvanjskoj pripadnosti, pa tako Šolić ljubuje s časnom sestrom, a Lucić s župnikom. Prijateljstvo s biskupom Škvorčevićem izraslo je temeljem novca koje zahvaljujući Škvorčeviću poprima duhovnu vrijednost, tako više nije važno kako je novac stečen, već tko ga u izobilju ima. Kad je riječ o članstvu u SKJ-u, Šolić se zadovoljio članstvom, međutim, Lucić je htio odmah u UDBU i bio spreman na mnogo veću ulogu. Iako su ova dvojica članovima HDZ-a nametnuli totemsko uređenje, u posljednje vrijeme imaju zabrinuta i odsutna lica s nemirnim pokretima i tikovima koji ukazuju na neurotičnost prouzročenu neizvjesnom budućnosti. Upravo ta neurotičnost pojavljuje se uvijek na vrhuncu moći kao loš predosjećaj u borbi za potpuno uništenje principa realnosti i individualnosti. I kada nam se čini da se dogodilo radikalno preobraženje ljudske prirode koje je u stanju tolerirati ovakvo ponašanje satkano od laži i licemjerja, uvijek se naposljetku pojavljuju zdrave snage društva koje raskrinkavaju i bistre oči pozaspalim građanima. Izlječenje Lucića i Šolića je potpuno bez osnova, ne samo da ih kritike i razgolićivanje ponašanja ne diraju, već sami vape da se o njima što više piše, pa makar i negativno. O tome svjedoče česte Šolićeve tiskovne konferencije, kao i Lucićev pokušaj sufinanciranja časopisa „Šilo“ u kojem je upravo on glavni junak!

Da nisu svjesni stvarnosti svjedoči i jedna priča iz Pleternice prilikom proglašavanja svetišta Gospe od suza. Gradonačelnik Lucić, biskup Škvorčević, župnik Ćorković i Apostolski nuncij kočoperili su se Pleternicom u slavonskoj kočiji koju su teglila dva mlada i jaka konja. I taman pod brdom jednome se konju digla kita, a okupljeni narod se grohotom počeo smijati i mahati rukama. Lucić, Biskup i Župnik su bili oduševljeni ovom srdačnom dobrodošlicom misleći da se pleterničani njima raduju…

Zaključimo: Nije se konju digla kita zbog brige za opće dobro, nego zbog zadovoljenja primitivnih pobuda!

Nema komentara: