...vrijeme je

...vrijeme je

četvrtak, 2. prosinca 2010.

NOVOSTI IZ ŽUPANIJE

1. U BISKUPOVOJ PALAČI ODRŽANO PREDAVANJE O KOMUNISTIČKIM ZLOČINIMA NAD HRVATIMA
Povjesničar Josip Jurčević, poznatiji kao neuspješni kandidat za predsjednika RH, održao je predavanje o jednom dijelu naše povijesti gdje su Hrvati gadno najebali. Međutim, ni jednom riječju se nije osvrnuo na fašizam zbog kojega su Hrvati također gadno najebali, niti je osudio kapitalizam, feudalizam i druge izme zbog kojih su Hrvati stoljećima krvarili. Očigledno je da ovakve tribine imaju za cilj zamagliti moderno zlo današnjice u RH, a to je HADEZEIZAM, nekakva čudna mješavina kapitalizma i komunizma. Hadezeizam je u ovih 20 godina djelovanja ogolio Hrvatsku i njeno stanovništvo do kosti. Dva jednako loša režima mutirala su u nešto još gore i opasnije po društvo, pa tako danas imamo liberalni kapitalizam kojega predvode ortodoksni komunisti na čelu s Crkvom. Ovaj nemogući virus nevjerojatnih mutacija dugoročno je ugrozio slobodu i zdravlje stanovništva RH.


2. IPAK SE U ŽUPANIJI RADI
Povrijeđen prozivkama SDP-a o neučinkovitoj županiji, Aladrović je okupio mnoštvo novinara te bjesomučno nabrajao sve investicije trpajući u isti koš i one od prethodne vlasti i one koje nemaju nikakve veze s županijom i one koje se daju kao „obećanje Ludom Radovanu“, itd. Ono čime se župan doista mogao pohvaliti je 13 novih radnih mjesta ( geranto domaćice!), ali što je to u odnosu 6000 nezaposlenih ljudi ili barem 2000 onih koji su za vrijeme Aladrovićevog mandata ostali bez posla. Jadni su to gospodarstvenici, bez vizije i stvarne želje za projektima koji bi mogli osigurati život i Slavoncima, a ne samo njima. I ono malo što se radilo, radilo se tako da SVE DVOSTRUKO KOŠTA, a svaka investicija je dvostruko koštala jer se kralo, i jer se još uvijek krade, i jer će se i ubuduće krasti zbog sprege vlasti, sudstva i politike, i zbog toga što nisu svi isti. Stoga Aladrovićevo opravdanje doista zvuči kao obično politikanstvo i prazna demagogija.




3. ŽUPANIJA ČAK POMOGLA IZLET SREDNJOŠKOLACA U VUKOVAR
Županija je osigurala besplatan autobus do Vukovara, i ne samo to, 60 učenika je dobilo pecivo i sokić. Na daleki put ispratio ih je podžupan Troha i osobno župan koji je izrazio zadovoljstvo što im je županija mogla pri tom pomoći. Nedostajao je još samo podžupan Grozdanić. U nedostatku sredstava i ovo malo ulaganje županije će se službeno knjižiti nekih 10 000 kuna, premda je autobus bio gratis, kao i pecivo! Nekome će i to dobro doći! „Hadezeovska posla“ uvijek imaju svoje izvorište u „ ljubavi prema domovini“!




4. TRUT POSJETIO ŽUPANIJSKI PODRUM
Gospodin Trut, ravnatelj državne uprave za zaštitu i spašavanje, posjetio županijski podrum prilikom proslave Martinja. ( Dok je još na slobodi, jer kako je krenulo s ravnateljima vrlo je velika vjerojatnost da nakon što se rukovao s Aladrovićem završi u Remetincu!). Tu su hadezeovi gospodarstvenici, oni isti koji su pretvarali društvenu imovinu u svoju, sada pretvarali mošt u vino. Ako im išta dobro ide onda je to pretvaranje. Nakon nekoliko kapljica alkohola o državnom trošku neki su počeli umišljati da znaju pretvoriti i vodu u vino. Ovo značajno događanje ostat će upamćeno po enormnom broju trutova na jednom mjestu.


5. PODŽUPAN TROHA ODRŽAO HOMILIJU
Prilikom odavanja počasti žrtvama Vukovara 32 hadezeovca okupili su se na mjestu na kojem je gradonačelnik Ronko podigao bistu Franje Tuđmana. Tunja Šolić na ovaj skup nije htio doći zbog Tuđmana s kojim se sukobio još u ranoj mladosti. Ono što je zanimljivo s ovoga skupa je činjenica što je u nedostatku biskupa sam podžupan predvodio molitvu i održao prigodnu homiliju. Trohinu svestranost mogli smo vidjeti zahvaljujući odsutnom biskupu koji trenutno u Australiji prikuplja milodare za nadolazeće parlamentarne izbore.


Ono što nas u ovoj priči brine je opet sumnja u potkradanje županijskog proračuna. Bez obzira što što su svijeće kupili posjetioci ne bi nas čudilo da su Troha i Aladrović službeno knjižili 10 000 tisuća upaljenih svijeća. Što se može kad su vremena teška!


6. U FANTASTIČNOJ AKCIJI NAŠE POLICIJE ZAROBLJENO
6 NEPRIJAVLJENIH KOTLOVA ZA PEČENJE RAKIJE
Gotovo pedesetak policijskih službenika u neviđenoj akciji raskrinkala je udruženu grupu građana koja se bavila organiziranim krijumčarenjem alkohola. Zapljenjeno je
7 787 litara nezakonito proizvedene rakije, premda jedan od uhvaćenih navodi da je bilo 17 000 litara rakije, no, promijenio je iskaz budući su mu objasnili da će zbog manje litara i kazna biti manja, pa se ipak složio s cifrom od 7787 litara… Policija je razbila lanac krijumčarenja, a mi se pitamo kada će razbiti organiziranu korupciju i sve one koji su se udružili u ovoj našoj siromašnoj županiji oko pljačke koja traje neprekidno već 20 godina. Bit će da je ipak lakše loviti pijance nego li nadređene!


7. POČELA PRVA NEDJELJA DOŠAŠĆA
Neposredno prije proslave prve nedjelje Došašća vratio nam se biskup nakon jednomjesečnog boravka u Australiji. Nadamo se da će javno obznaniti koliko i za što je skupljao novac te neće poput Šolića podviti rep, ipak je riječ o biskupu. Prilikom euharistijskog slavlja biskup je u homiliji izjavio slijedeće: „ kako se iznenadio ponešto negativnom odnosu prema domovini velikog broja australskih Hrvata, utemeljen na vijestima koje gledaju satelitskim putem na Hrvatskoj televiziji a koje trajno predstavljaju Hrvatsku kao zemlju korupcije, zla i nemoći!“ Biskup se čudi, jer se ne slaže s našim medijima i jer živi život koji nema veze sa stvarnošću. Međutim, ovom prilikom ga pozivamo da transparentno iznese podatke o cijeni putovanja i prikupljenim sredstvima kako ga vjernici ne bi svrstali zajedno s onima koji se nalaze u lancu korupcije.


( Biskupov vjerni orguljaš Alen Kopunović Legetin u adventskom ozraćju!)

Nema komentara: