...vrijeme je

...vrijeme je

nedjelja, 5. prosinca 2010.

ZAHVALJUJUĆI LUCIĆU I HDZ –u OTVOREN POŠTANSKI URED U ZGRADI POLICIJE U POŽEGI, ILI !!?

Vrlo je malo onih građana koji nisu doživjeli traumu prilikom ishođenja različitih dokumenata na šalteru PU Požega. Otvaranje poštanskog ureda u sklopu policijske zgrade treba pozdraviti jer će zasigurno pospješiti administrativne poslove u policiji. Hadezeov folklor ni ovaj put nije izostao! Rezanje vrpce, škropljenje svetom vodicom, „Veliki Grguri“, šepurenje župana i neizostavna prisutnost stranačkih vođa trebali su posvjedočiti o još jednom velikom hadezeovom projektu. Nedostajao je još samo angažman Nevenke Jurak pa da se pomisli da je riječ o otvaranju tunela kroz Babju goru, a ne običnog malog poštanskog sandučića. Ipak, ono što najviše začuđuje je izjava podpredsjednika pošte za našu županiju:“ Ostrun se tom prigodom i zahvalio županu Aladroviću te saborskom zastupniku Franji Luciću koji su, kako je kazao potpredsjednik Pošte, svojim angažmanom u Zagrebu pomogli da se u zgradi požeške policije otvori mali poštanski ured!“ Iz ove rečenice proizlazi da se sve čini po HDZ-u i zbog HDZ-a, te da otvaranje poštanskoga ureda nije  utemeljeno na tržišnim i ekonomskim zakonitostima već je stvar političke odluke neke stranke. Proizlazi, da nije bilo angažmana dvojca Lucića i Aladrovića nikakvi opravdani razlozi ne bi natjerali upravu Hrvatskih pošta na otvaranje ovakvog ureda. - Onda, ko jebe građane!  
Ako je tome tako, onda bi trebalo natjerati Lucića da rezanjem vrpce proslavi zatvaranje pruge prema Osijeku i ukidanje  Županijskog suda u Požegi, jer su i to projekti ove dvojice i njihove stranke. Aladrović je mogao doći u Pleternicu i prerezati vrpcu prilikom zaključavanja ulaznih vrata Oropleta i sličnih događanja.

Promatrajući radost na licu okupljenih ljudi prilikom ovakvih svečanosti često pomislim da su Adam i Eva Hrvati. Goli i bosi, a misle da žive u raju. I nikada dosta zahvalnosti! I nikada dosta samohvale!  Sve me to podsjeća na jedan dobro znani vic o Sanaderu i satovima:
„Dođe Sanader na fakultet u Zagrebu i pita jednog studenta - Koliko je sati? Učenik odgovara - 14:30. Sanader ga ispravlja - Trebas reći zahvaljujući Sanaderu i HDZ-u sada je 14:30. Dođe do drugog i isto ga to pita, a student odgovara - Zahvaljujući Sanaderu i HDZ-u ja nemam sat.“

Ne treba podsjećati koliko je love poreznih obveznika HDZ maznuo preko ovakvih svečanosti. Kao što vidimo na ovom primjeru to se čini i dalje, a najgore od svega toga da će po dobrom starom receptu najzaslužniji za ovaj projekt „inaugurirati“ nove poštanske djelatnike, dok će Hrvatske pošte samo objaviti natječaj da bi zadovoljile formu.  Franjo Lucić se jednom prilikom pohvalio kako je zaposlio muža dogradonačelnice Pleternice u INU riječima: “ Inauguriro sam Jozića!“ Pa kad su ga pitali da objasni što je htio reći vidjevši da Franjo ovladava sa što više stranih i modernih riječi odgovorio je:    „ To  znači – preko veze sam ga uguro u INU!“  Nažalost Požežana, na isti način je Aladrović  „inaugurirao“  šogora na mjesto ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo, pa je paralelno uz ured „šogor“ otvorio jedan sobičak za prijatelje kojima nije mogao odbiti stare usluge preuzimanjem nove službe, ipak je njegova prva ljubav veterina!

( Ovo su ovce iz Šolićeva stada! Vidi se njegov prepoznatljivi karirani džemper!)
Ne znam zašto su neki ogorčeni zbog „ugurancije“ županova šogora u ured Zavoda, kad nam je Premijerka studirala 12 godina, a evo sada otkrivamo da je ministar financija Šuker diplomirao tek u 40-toj  godini, odmah po učlanjenju u HDZ. Županov šogor je barem bio vrstan veterinar, a to što se voli uguravat stvar je profesionalne deformacije.
I onda se čudimo kako ne možemo naprijed!
E, da! Da ne zaboravim! Netko mi je ukrao ispred ulaznih vrata poštanski sandučić! To je već drugi put ove godine! I taman kad sam mislio da se to samo meni događa, naiđoh na ovu zanimljivu sliku!

HADEZEIZAM nije više stranka nego stil življenja širokih narodnih masa! Samo trebaš paziti da te ne uhvate! Dok je rezanja vrpci bit će i para!

Nema komentara: