...vrijeme je

...vrijeme je

ponedjeljak, 20. prosinca 2010.

KOJI SU SVE VISOKI DUŽNOSNICI VLADE POMOGLI U RAZVOJU POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE???

Prošlo je godinu i pol dana otkako županijom upravlja ekipa Franje Lucića, kontraverznog trgovca iz Pleternice. Ako izuzmemo ono malo ulaganja u asfalt i bolnice, možemo konstatirati da se ništa drugo nije niti događalo, izuzev uhljebljenja nekoliko hadezeovaca i članova njihovih obitelji. Lucićeva ekipa zaposjela je županiju lažnim obećanjima gospodarskog prosperiteta i izvlačenja iz sveukupne izolacije uz pomoć ministarstava Vlade RH. Obećavali su da će svojim političkim vezama preko visokih dužnosnika Vlade RH dovlačiti sredstva kojima će otvoriti nova radna mjesta te znatno osnažiti gospodarski napredak ovog dijela Slavonije. Današnji župan predstavljen je požeštini kao uspješan gospodarstvenik, a šef županijskog HDZ-a kao uspješan poslodavac. Danas je stvarnost nešto drugačija, Lucić je upropastio tvrtku, a županov voćnjak i nije nikada bio nekakav gospodarski čimbenik izuzev što je prouzročio mnoge koruptivne priče. Nezaposlenost dostiže nevjerojatne dimenzije, a time i budućnost mnogih mladih obitelji, s druge strane, Lucićeva ekipa biva sve moćnija, ne samo zbog većeg broja nekretnina u posjedu, već zbog izopačene moći kojom ucijenjuju stanovništvo zbog ono malo preostalih radnih mjesta u javnim i državnim službama. Logika gospodarskog razvoja čelnika županije svodi se na onu staru: „U se, na se i poda se!“ 

 S tom logikom institucija županije postaje stvarni uteg bilo kakvog razvoja, a visoki dužnosnici koji su se pojavljivali na ovim prostorima poslužili su zavaravanju svekolike javnosti.
 Idemo vidjeti tko je sve od visokih vladinih dužnosnika u ovih godinu i pol dana posjetio našu županiju kako bi smo jasnije mogli sagledati korist takve suradnje i prosperitet županije! ( Podaci o posjetama preuzeti sa stranica Portala Požeško slavonske županije!)
 1.Jadranka Kosor – Vlaisavljević  ( 02.07.,03.11. i 07.12.2010.)

Premijerka Suzana posjetila je našu županiju čak tri puta! Prvi put mediji su u Lipiku zabilježili vijest da je na ergeli konja hrabro i uz prepoznatljiv osmijeh podragala konja Vasu. Drugi put smijelo je nagovijestila gospodarski rast iz požeške tvrtke „Spin Valis“, a treći put iz Pleternice, otvarajući nedovršenu sportsku dvoranu za koju je vezano zamagljivanje desetak milijuna kuna. Ovo iznenadno i učestalo pojavljivanje u požeško slavonskoj županiji možda potvrđuju priče nekih uvaženih hadezeovaca da se Premijerka prilikom parlamentarnih izbora ima namjeru kandidirati u našoj izbornoj jedinici zbog povezanosti naše svekolike zaostalosti ( nepismenosti) i njezina izbornog uspjeha. U slučaju događanja pravne države ova političarka bi trebala završiti kraj svoga bivšeg prijatelja Ive, ali na ženskom odjelu!
2. Darko Milinović-DADO ( 14.10.2009.,03.02. i 05.10.2010.)

Posjeti ministra zdravstva Milinovića vezane su za investicije uređenja i dogradnji pakračke, lipičke i požeške bolnice. Kad se zbroje vrijednosti svih tih ulaganja onda ona ne prelaze vrijednost investicije njegove obiteljske kuće. Očigledno je riječ o mrvicama s kojima se u nedostatku ozbiljnijih investiranja u zdravstvo RH zamagljuje stvarna situacija. Činjenica je da ministru ide dobro, ali nedavni podatak o nabavi 973 vozila za policiju i 5 vozila za potrebe zdravstva govori kakvu državu gradimo. Zbog umiješanosti u zlorabljenje crnih fondova nadamo se da će USKOK uspjeti vratiti novac poreznih obveznika koje je uzeo ovaj političar ili da će nam Darko Milinović dokazati porijeklo imovine.
3. Andrija Hebrang ( 02.12.2009.)

Prilikom neuspjele predsjedničke kampanje u velikom hadezeovom – GRIJANOM – šatoru u Požegi predstavio se dugogodišnji lažljivac Hebrang koji u posljednje vrijeme zbunjuje javnost svojim neusklađenim izjavama. Ipak, gospodin Hebrang jedan je od najmanjih i najnesposobnijih lažljivaca u Vlaisavljevićkinoj vladi! Riječ je o političaru koji kao nevješt u laganju ispada najveći lažac među hadezeovcima, međutim, svima je jasno da se tamo kriju nenadmašivi majstori laži poput Šeksa, Kosor, Kalmete, Milinovića, Dropulićke, Šukera, Ivića i drugih.
4. Božidar Pankretić (19.03.2010.)

Podpredsjednik vlade i ministar regionalnog razvitka i šumarstva obišao je pogone drvne industrije u županiji. Javnost je očekivala da kaže nešto o riješavanju silnih dugova među Hrvatskim šumama i pojedinim drvnim tvrtkama, međutim, vjerojatno zbog osobne umiješanosti i odgovornosti o tome nije bilo niti riječi. Narod je zaboravan, pa se Pankretić nada da će pljačka u Hrvatskim šumama na čijem je čelu otići u zaborav. Ipak, moglo bi se lako dogoditi da će Beukov iskaz teretiti i ovog samozadovoljnog koalicijskog partnera koji je zajedno s Friščićem uništio imidž i ugled nekada velike stranke. Očekivati od licemjernih dodvorača riješavanje bilo kakvih problema potpuno je iluzorno.
5. Vinko Mladineo (04.02.2010.)

Direktor fonda za zaštitu okoliša u našoj županiji, na sreću svih stanovnika, uspio je zaštititi samo bijele rode. Trenutno se nalazi u Remetincu, a sumnjiči ga se za pronevjere u milijardama kuna. Samo na plastičnoj ambalaži zamagljeno je 700 milijuna kuna. Zamislite što bi se dogodilo da je s Aladrovićem organizirao odlagalište azbesta u županiji, ili nekog drugog opasnog otpada. Koliko je Aladrović sposoban s jedne strane, a pohlepan s druge strane, neminovno bi nam se dogodilo Split, a što se može dobro po narod izroditi iz susreta kriminalaca spremnih na sve. Mladineo je samo jedna karika u organiziranom kriminalu jedne stranke. Nedavno je uhićen i njegov brat Ivan kao ravnatelj Porezne uprave RH. Ovo nam govori da su u pljačku uključene čitave obitelji -  mama, tata, sin, brat, punica, šogor itd.
6. Damir Bajs ( 25.01. i 12.04.2010.)


Ministar turizma Bajs obišao je vinograde Kutjeva i otvorio turistički ured u Lipiku. Ostat će zapamćen po nevjerojatnom licemjerju glasujući protiv umjetne oplodnje u Saboru iako  je na takav način oplodio vlastitu ženu. Obzirom da je turizam grana djelatnosti od koje Hrvatska preživljava, USKOK ne istražuje ovo ministarstvo, iako ni ono nije imuno od kriminala svake vrste. ipak, javnost je upoznata s nevjerojatnim natječajem Hrvatske turističke zajednice na kojem je pobjedio slogan: „Dođite u Hrvatsku!“ Osoba koja je smislila takav slogan ili se samo šalila ili je po starom dobrom principu morala s nekim podijeliti dobiveni novac. Bajs je bio običan kompromis HDZ-a i koalicije, stoga se od njega kao kontinentalca nije ni očekivalo da pokrene kontinentalni turizam. Niti Kutjevo, niti Slavonija neće imati ništa od njegovih posjeta. Šteta putnih troškova i vina kojeg je popio i popišao.
7. Božo Biškupić ( 27.09.2009.)

Ministar kulture Biškupić poznat je široj javnosti kao stari švercer umjetničkih slika. Ta djelatnost ga je povezivala sa Sanaderom te je u posljednje vrijeme često povezivan s izvlačenjem novca iz Hrvatske i malverzacije s „crnim fondom“. Biškupić je u HDZ-ovoj Vladi dobio idealno mjesto na način kako je HDZ doživljavao obnašanje ministarskih funkcija, i zato je bio čovjek od neizmjernog povjerenja. Obzirom da je i požeški biskup „ljubitelj umjetnosti“ njihov susret je bio nezaobilazan. Hoće li ovaj starčić imati dovoljno godina da ga procesuira spori pravosudni sustav, vidjet ćemo!?
8. Tomislav Ivić ( 20.07.2010.)

Omraženi ministar branitelja Ivić, bivši profesor općenarodne obrane i društvene samozaštite, ugovorio je s Aladrovićem još nekoliko geranto domaćica na teret prezaduženog državnog proračuna. Ovaj podrumski ratnik koji je to ostvario prije samoga rata savršeno se uklapa u lažljivo društvo lažnih rodoljuba. Često ga viđamo u društvu Premijerke, da li zbog rukoljuba ili možda zato što Ivić Jacu podsjeća na samu nju kada je trčkarala za Sanaderom diveći se svakoj njegovoj riječi. Svejedno! Toliko je iskompromitiran da bi se svatko pametan lišio blizine njegova prisustva.
9. Jadranko Husarić (02.09.2009.)

Generalni direktor Hrvatskih voda poznat je po tome da redovito obilazi potopljene krajeve sa smiješnim izjavama kako se baš na tim mjestima slijedeće godine planiraju milijunski zahvati oko uređenja graba i vodotokova. Ispada da će slijedeća godina za Hrvatske vode biti udarna. Da i u ovoj državnoj tvrtki nešto smrdi govore najnovije malverzacije oko pronevjere novca i namještanja natječaja te privođenja nekoliko uvaženih djelatnika kojima je na čelu upravo ovaj dobrijan. Nedavno je u Švedskoj ministar prometa dao otkaz jer nije uspio ukloniti snijeg s ceste u roku 24 sata, a naš Husarić je u svojim propustima čak pronašao način da se pohvali ustvrdivši da u poplavama nije bilo mrtvih. Još jedan u nizu čovjek od povjerenja i koji zna šutjeti. Dokle?
10. Branimir Jerneić ( 18.06.2010.)

Predsjednik uprave HŽ-a Infrastrukture došao je u Požegu kako bi potkrijepio laži oko ukidanja pruge na relaciji Pleternica – Osijek.  „Dajem časnu hadezeovu riječ da ćemo prugu otvoriti čim je popravimo!“ – rekao je gospodin Jerneić, onaj isti koji je uz Kalmetu bio direktno zadužen i odgovoran za zakonitost poslovanja navedenih HŽ-ovih tvrtki koje su nemilosrdno opljačkane. On koji je šutio sve to vrijeme, sada za nagradu dobiva poziciju s koje će se dalje organizirati pljačka. Naravno da ne vjerujemo ni u jednu njegovu izgovorenu riječ. Njegova podrška lokalnim hadezeovim šerifima doživljena je kao još jedna loše izvedena laž. Nadamo se da će za propuste biti procesuiran.
11. Damir Trut ( 02.09.2009.,26.10 i 12.11.2010. )

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje bio je izabran na to mjesto iako se paralelno vodila istraga zbog nezakonitog trošenja državnog novca. Da bi ste postali hadezeov ravnatelj evo što poput Truta morate činiti: peglati službene kartice, koristiti vozni park u privatne svrhe ( poput Aladrovića i Trohe) i pronevjeriti veću količinu državnog novca. Unatoč tome Trutovo imenovanje na četverogodišnji mandat prošlo je glatko, a on je čest i rado viđen gost župana Aladrovića. Državna uprava za zaštitu i spašavanje poprimila je u RH epidemiološke razmjere te je već danas u njoj uposleno gotovo jednak broj ljudi kao u Italiji ili Francuskoj. HDZ preko ovakvih agencija zapošljava zaslužne hadezeovce i vjerne glasače. Tako je oformljena ekipa i u Požegi, i do sada su uspjeli spasiti mačku koja je zapela u dimnjaku jednog uvaženog stranačkog istomišljenika.
Vjerujete li da ovi ljudi mogu pomoći razvoju naše županije? Vjerujete li da nas mogu izvući iz krize koju su svojim kriminalnim i nepotističkim ponašanjem produbili? Vjerujete li da njihova nasmijana lica mogu učiniti sretnima vašu nezaposlenu djecu?
Jesi  li upravo ti odgovoran za ovakvu vlast i ovakve ljude? Ako jesi, možda se još uvijek imaš vremena pokajati na slijedećim parlamentarnim izborima, - ako ih uopće bude!?

Nema komentara: