...vrijeme je

...vrijeme je

subota, 25. prosinca 2010.

HO, HO, HOOOOO…!


Ovih dana, uoči Božića, dogodila se nesvakidašnja krađa u središtu Požege. U kasnim večernjim satima, nepoznati počinitelj prerušen u Djeda Mraza provalio je u prostorije požeškog HDZ-a i otuđio veći broj dječjih igračaka namijenjenih kao božićni darovi djeci roditelja članova HDZ-a. Nanesena je materijalna šteta u vrijednosti više tisuća kuna. Na lice mjesta je izašao i uvaženi predsjednik ŽO HDZ-a Požeško slavonske županije Franjo Lucić obećavši nabavu nove kolekcije igračaka snažnim lobiranjem u Vladi RH, te je pri tom izrazio zabrinutost zbog učestalosti ovakvih događaja i najavio  - svim časnim sredstvima – do posljednjeg daha - obračun s počiniteljima ovakvih kriminalnih radnji. Objavljena je i fotografija ovog bizarnog kradljivca kako bi građani mogli dojaviti policijskim službenicima svaku sličnost s mogućim počiniteljima. 
 
Organi gonjenja su objavili i druge dragocjene podatke, pa se tako navodi da je prerušeni Djeda Mraz na rukama imao rukavice, a na glavi kapu! Požeškim kriminolozima priskočili su u pomoć novogradiški na čijem teritoriju je svojevremeno ordinirao nikad uhvaćeni prevarant u odori Svetog Nikole koji je u vrijeme božićnih blagdana hadezeovoj djeci otuđivao zvonca s bicikala. Opravdano se sumnja da je riječ o istom kriminalcu! Zanimljiva je i izjava nekoliko nevjerojatno lojalnih građana koji su pokušali zaustaviti počinitelja pri bijegu. Osim što su mu uspjeli strgnuti bradu, ispod koje se pojavila još jedna, jednoglasno su potvrdili da je Djed Mraz na misteriozan način nestao utrčavši u dvorište biskupove palače. Iako su provalnikove stope završavale pred ulaznim vratima biskupske palače koje su se jasno ocrtavale na snijegu, nikome nije palo na pamet, poglavito nakon biskupova uvjerljivog svjedočenja, da bi mu ovaj pružio utočište. Opće je poznato da biskup nikome ne bi pružio utočište, a najmanje Djedu Mrazu kojega je i sa propovjedaonice raskrinkavao kao bezveznjaka i komunističkog oporbenjaka. Jedino što se učinilo čudno policijskim inspektorima je biskupova kapa koja je bila identična Mrazovoj. Prema mišljenju inspektora Broka ipak se radilo o običnoj kapi za spavanje s uobičajnom šiškom. Slijedeći dan, u ranim jutarnjim satima zamijećen je neuobičajen izlazak iz biskupove palače predsjednika GO HDZ-a Požega gospodina Tunje Šolića te se uspoređivanjem tragova njegovih stopala na snijegu došlo do zaključaka da su identične tragovima nepoznatog počinitelja. Nažalost, i od ovog dokaznog materijala neće biti ništa, jer identične čizme ima i župan i svi podžupani i drugi uvaženi hadezeovci. O čemu je riječ? To je zapravo poklon Milorada Pupovca zbog zagarantirana tri saborska mjesta najvećoj srpskoj stranci, tako da su svi imalo značajniji  hadezeovci u RH dobili ove vrlo vrijedne čizme sa sitno ispisanom oznakom na ćiriličnom pismu: "Samo sloga srbina spašava"! Sumnje u građanina koji je Požegu zadužio svojim radom opet je raspršio sam biskup davši Šoliću čvrst alibi. Prema biskupovoj izjavi Šolića je pozvao kao stručnjaka za prikupljanje novca od naših iseljenika u Australiju da mu pomogne oko brojanja i pravedne raspodijele nedavno skupljenoga novca od istih tih australskih iseljenika prilikom biskupova pastoralnog posjeta. Radilo se neumorno i savjesno do sitnih jutarnjih sati.   


 Nakon ovih događanja došlo je do smjene nekih kriminalističkih inspektora zbog omalovažavanja istaknutih građana neopravdanim sumnjama i izlaganja neugodnim situacijama. Kako je netko uopće mogao pomisliti da bi Šolić kao predsjednik županijskog povjerenstva koji odlučuje o dodjeli jednokratnih novčanih pomoći uopće mogao takvo što učiniti, pa čovjek radi samo jedan dan u godini, i svima dijeli poklone. Tako je ove godine uspješno podijelio 130 000 kuna dvjestotinjak ugroženih obitelji, a trebalo je među brojnima odabrati najpotrebnije, za što treba imati velika muda.


Imamo izjavu i podžupana Trohe koji je naglasio da nikakve destrukcije sa strane komunističkih oporbenjaka neće ostaviti pionire HDZ-a bez božićnih darova. U razgovoru s Premijerkom poručeno mu je da se ne plaši te kako Vlada čvrsto stoji iza njih. Na izvanrednom zasjedanju ŽO HDZ-a aklamacijom je odlučeno da osobno podžupan Troha podijeli preostale darove u liku Svetog Nikole, a što se tiče nedostatka darova, predsjednica Foruma HDZ-ovih žena će poslati svoje službenike za spašavanje te će oni samo preostale darove razvrstati u manje vrećice.
SRETAN BOŽIĆ SVIMA, A NE SAMO NJIMA! I NE VJERUJTE ONIMA KOJI SE VOLE PRERUŠAVATI! PREVARIT ĆE VAS I OPLJAČKATI!

Nema komentara: