...vrijeme je

...vrijeme je

utorak, 28. rujna 2010.

IŠLI BI I DALJE!



ZA KOGA SMO GLASALI U V. IZBORNOJ JEDINICI?

Pred nama su novi parlamentarni izbori, i kao da još uvijek čujem Sanadera koji grmi na Splitskoj rivi: „Nitko ne smije hapsiti ikone Domovinskog rata!“. Nedugo po preuzimanju vlasti „ikona“ Gotovina je završio u zatvoru popraćen hladnom izjavom čovjeka kodnog imena „SOVA“: „Locirati, uhititi i transferirati!“. Ti isti, na prošlim izborima obećavaju nova radna mjesta i smanjenje PDV-a, a dogodilo se danas upravo suprotno! Ti isti koji su odgovorni za organizirani kriminal u RH, danas se kunu kako im je najvažniji dio programa gospodarskog oporavka borba protiv korupcije, vjerujući u podršku naroda s kratkim pamćenjem i nadajući se još jednoj pobjedi utemeljenoj na lažima i obmani. Ova sigurnost u pobjedu HDZ-a na predstojećim izborima ima svoje uzroke i u činjenici što iza ovakove korumpirane i častohlepljive stranke još uvijek stoji snažni jamac - Katolička crkva. Kler koji živi od sirotinje neće nikada napustiti stranku koja iz godine u godinu proizvodi sve više onih građana koji se pomoći mogu nadati još samo od Boga. Priče o Crkvi koja podržava najdomoljubniju stranku su priče za senilne starce i malu djecu.
Idemo redom analizirati izborne pobjednike u našoj izbornoj jedinici ( Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska županija ) koja čvrsto drži posljednje mjesto po razvijenosti u RH. Ekipa vladajućih saborskih zastupnika u V. izbornoj jedinici zasigurno je ostavila neki trag po kojem će u povijesti ostati zabilježena kao zaslužna za svekoliku ekspanziju razvoja na ovim područjima!

1. PETAR ČOBANKOVIĆ, MINISTAR POLJOPRIVREDE (HDZ)
Nositelj liste je čovjek širokih ramena, ali i stražnjice. Ostat će zapamćen po tome što se jednom prilikom zaglavio u kočiji, a drugom izgubio u kukuruzima. Da je samo uspio nasmijavati hrvatsku javnost vjerojatno bi mu to bilo dosta da ostane upamćen kao najsimpatičniji ministar Sanaderove Vlade, ali gospodin „Čobi“ nije baš tako bezazlen kako izgleda. Čobanković se preznoji kad mu spomenu rodbinu. Kako i ne bi kad je na njih kupio stotine hektara zemljišta. Obiteljsko stablo naglo mu se obogatilo. Sestra mu je direktorica u Croatia banci i zadužena za kredite u poljoprivredi. Sve je u obitelji. Prijateljima i stranačkim podobnicima sve, ostalim građanima ništa. Ćobi je sudjelovao i u Mravkovim malverzacijama tobožnje izgradnje elektrane na vukovarskom području jer je bio na čelu Fonda koji je dozvolio kupnju tog zemljišta. U nelegalnom izvlačenju novca uz Čobija sudjelovali su i kolege s liste župan Božo Galić i saborski zastupnik Petar Mlinarić, a kako i ne bi kad je uvijet zajedničkog prijateljstva krađa, otuđivanje i prevara. Izvučeno je svega 5 milijuna kuna. Prava sitnica! Čobanković je sudjelovao i u pljački od 600 mil. kuna  Đakovačkog „ŽITA“ d.o.o, kao i u malverzacijama podružnica Hrvatskih šuma zajedno s kolegom Pankretićem itd.itd. Čobijevo obiteljsko bogatstvo, zajedno s nekretninama, nužno je vratiti građanima RH jer nije stečeno na pravedan način. Isto tako, zaslužio je poduži boravak u Remetincu, a odgovoran je što je kao nositelj liste lobirao za saborske zastupnike poput Franje Lucića, Mate Bilonjića, Petra Mlinarića i druge, čiji životopisi su već bili opterećeni mnogim aferama i grabežom koji su kao saborski zastupnici dodatno razvili i nanijeli nesagledive štete ne samo u našoj izbornoj jedinici već na nivou Hrvatske.



1.      BOŽO GALIĆ, ŽUPAN VUKOVARSKO-SRIJEMSKI (HDZ)




Dugogodišnji HDZ-ov kadar. Odrekao se zastupničkog mjesta i prihvatio „teške“ službe župana. Iako o njemu nema nekih većih afera, izuzev pljačke vukovarskog zemljišta za tobožnju elektranu, kao visokopozicionirana osoba ( prethodno državni tajnik!) mogao je opstati u takvom HDZ-u samo zahvaljujući činjenici što je pristao biti dio zločinačke i pljačkaške vlasti. U prilog tome svjedoči i nagomilano obiteljsko blago koje bi svakako trebalo vratiti u posjed RH, a gospodina Galića kao velikog hrvata i rodoljuba smjestiti na jedno vrijeme, recimo, u Lepoglavu. Ovaj veliki Hrvat, rođeni Hercegovac, dok se bavio pljačkom, u Vukovaru je na suđenju „Vukovarskoj trojci“ promijenjena hrvatska povijest, jer prema presudi nije bilo agresije, nije ju napala JNA i na Ovčari nisu ubijeni civili! Galić je tobože osto iznenađen! Drugim riječima, jebe mu se za hrvatsku povijest!



2.      PETAR MLINARIĆ, SABORSKI ZASTUPNIK  (HDZ)

Petar Mlinarić kao predsjednik GO HDZ-a Vukovara neumoljivo podsjeća na predsjednika GO HDZ-a Požega druga Tunju Šolića. Ipak, saborski zastupnik Petar Mlinarić je nešto školovaniji od našega Šolića jer posjeduje stručnu spremu – NKV strojobravar, nekadašnji dvogodišnji zanat. Ovaj ponosni hrvatski bosanac, osim što je s drugovima sudjelovao u pljački zemljišta, zanimljiv je hrvatskoj javnosti i po tome što je brata sa srednjom stručnom spremom smjestio kao direktora financija u HEP-u. Tako posao vođenja financija tvrtke koja godišnje zaradi 12 milijardi kuna vodi Mlinarićev brat koji je većinu radnog vijeka proveo kao portir u tvornici obuće „Borovo“. Zastupnik Petar Mlinarić demantirao je ove navode kako je svome bratu pomogao pri zaposlenju u HEP-u, te naveo kako je on dobio posao jer je „kompetentan“! Vjerojatno je pomislio, da ako on kao strojobravar može biti saborski zastupnik i glavni HDZ-ovac u Vukovaru, zašto onda njegov brat ne može biti šef financija u jednoj tvrtki!? Za Petra Mlinarića opravdano se sumnja da je jedan od saborskih zastupnika koji je izravno u Sanaderovu tobožnju „HDZ-ovu kasicu“ uplatio 1 milijun kuna za mandat. Govorkalo se da je svaki drugi saborski zastupnik HDZ-a Sanaderu isplatio tu sumu, a oni koji nisu izravno imali su nagodbu da tijekom mandata preko institucija „ koje moraju raditi svoj posao“ isplate višemilijunske iznose. Nadamo se, da će se u dogledno vrijeme otkriti i ovaj stil zločinačke organizacije na čelu s današnjom Jadrankom Kosor. Petra Mlinarića svakako treba smjestiti u zatvor, a njegovu imovinu podijeliti sirotinji.


3.      FRANJO LUCIĆ, SABORSKI ZASTUPNIK (HDZ)

Još jedan veliki rodoljub i vjernik koji je u ovoj izbornoj jedinici rekorder po različitim aferama, kaznenim prijavama i sličnim nepodopštinama. Na našim stranicama možete pročitati više od 30 kaznenih djela ovog šokca i domoljuba koji je uspio prisvojiti sve što mu je stranka dala i omogućila. U njegovu kuću često kao dragi gosti navraćaju Šuker, Šeks, Čobanković, biskup Škvorčević, a dok je mogao i sam gospodin Mravak. Ako ikada doživimo pravnu državu Franjo Lucić će vjerojatno od starosti umrijeti u zatvoru, a od povrata njegove imovine i imovine članova njegove obitelji u narednih 90 godina moći će bez donacija živjeti sve pučke kuhinje u Slavoniji. Franjo Lucić je završio SSS ( trgovac), dakle, riječ je o još jednoj neukoj HDZ-ovoj ruci koja bi u Saboru bez ikakvog razumijevanja stvarnosti podržavala vladajuće. Zanimljivo je, da je Franjo Lucić, unatoč silnim kaznenim djelima u HDZ-u napredovao čak do predsjednika ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije. Franjo Lucić nije usamljen primjer u redovima HDZ-a, i kao takav čvrsto svjedoči u prilog činjenici da je HDZ zločinačka organizacija, što si korumpiraniji imaš veću mogućnost napredovanja. Ovaj je čovjek već niz godina Hrvatskim šumama  dužan oko 20 milijuna kuna, i unatoč tome prilikom izbora njegova propala tvrka financira HDZ. Osobno se jednom prilikom pohvalio da je za saborski mandat dao milijun kuna! Naravno, ne svojih novaca!


4.      MATO BILONJIĆ,  SABORSKI ZASTUPNIK (HDZ)
 
Evo što o Mati pišu Okučanci:“Mato Bilonjić bio portir u Derventi. Otišao u rat, naglo postao general. Od generala gradonačelnik u Okučanima. Priča se da je po ulasku u Okučane nakon Bljeska htio uzeti za sebe najveću kuću. Jedva su ga nekako odgovorili, jer je to bila zgrada škole. Bio je uspješan načelnik. Volio je slušati narodnjake, osobito onu “celo selo šmrče belo”. Napravi najveći disko u Slavoniji, zatim još jedan. Sve od naše love!“ - Doista je riječ o pravom pravcatom hadezeovcu! Postao general pobjegavši iz Bosanske posavine! Od portira na strelovit način završio visoku vojnu školu, i u dva dana stekao naziv VSS! Svaka čast! Čak bio i podžupan Brodsko-posavske županije! I njegovi sinovi, poput sinova ministra Bošnjakovića i nećaka ministra Milinovića prave nered i mlate nekažnjeno svoje vršnjake gdje god stignu. I tko im što može kad su im roditelji uvaženi članovi HDZ-a, a za njih ne postoji zakon. Još ako si general, e onda tu nema kraja časti i moći! Nažalost, u RH ima jako mnogo pukovnika i generala svi odreda bivši poštari, kuhari, portiri i pokoji strojobravari. Neki naši generali ostadoše bez činova jer su branili domovinu, a neki opet dobiše činove unatoč tome što su sudjelovali u pljački hrvatskoga naroda. I ovom saborskom zastupniku bi trebalo oduzeti svu imovinu i podijeliti sirotinji, te ga ponovno zaposliti kao portira negdje u Okučanima, ako uopće ima tamo neka tvornica osim diska!

5. I PREOSTALA TRI SABORSKA ZASTUPNIKA: HUŠKA DAVOR, SUZANA       BILIĆ-VARDIĆ I TOMISLAV ČULJAK, zastupnici su sličnih osobina kao i gore navedeni, s tim da su Suzana Vardić i Davor Huška poznati javnosti po ulizivačkim pitanjima ministrima prilikom sjednica Hrvatskog sabora, od kojima je muka i samim ministrima te su ih više puta opominjali da odustanu od takvih nepotrebnih aktivnosti. Što reći o njima, digli su ruku za ukidanje pruga i sudova, a da nisu ni primjetili od silnog podizanja ruku za što su digli pohlepne šape. Uostalom, opće dobro u njihovim glavama uokvireno je vlastitim dvorištima koja se šire poput današnjih poplava nakon kiše.

Svi oni koji su na bilo koji način spremni participirati u vlasti koja je organizirala i osmislila korupciju nisu ništa drugo do li prijestupnici koji trebaju pred Zakonom odgovarati za suučesništvo u potkradanju hrvatskoga naroda! Isto tako, svatko onaj koji se u posljednjih godinu dana učlanio u ovu kriminalnu stranku opravdano se može staviti pod sumnju potencijalnoga lopova spremnoga na pljačkanje državne imovine, jer je i vrabcima na grani jasno da bi HDZ išao i dalje iako se nalazimo pred samim ponorom.
Oni bi išli i dalje, ako im Vi to dopustite, po treći put! Lošu vlast građani su na izborima dužni promijeniti ili uskoro više i neće imati što birati! Izraz: DRŽITE LOPOVA!, nakon svih ovih lopovskih afera u posljednje vrijeme mogli bi slobodno zamijeniti izrazom: DRŽITE HADEZEOVCA, jer je to postalo gotovo jedno te isto!
Danas HDZ zapravo dobiva novo značenje koje je jednako izrazu -  (H)ajde (D)a (Z)agrabimo! Nova vlast bi trebala HDZ preoblikovati u (H)ajde (D)a ih (Z)atvorimo, pa napokon počnemo izgrađivati pošteno i pravedno društvo!



petak, 24. rujna 2010.

FRANJO LUCIĆ:"ŠTO JE MENI OVO TREBALO"


Untitled from matija ivanic on Vimeo.

četvrtak, 23. rujna 2010.

SVEKOLIKA EKSPANZIJA FEKALIJA NA PLETERNIČKOM PODRUČJU



Voda i kanalizacija su glavne potrebe higijensko osviještenog čovjeka koji brine o svom zdravlju i okolišu. Ekološka svijest građana Hrvatske je na veoma niskom nivou, stoga nije čudno da u gradu, koji ponosno drži predzadnje mjesto po obrazovanosti, veoma mali broj ljudi zapaža „svekoliku ekspanziju“ fekalija, najezdu štakora, sve veći broj oboljelih od tularemije, bakterijskih i drugih zaraza prouzročenih nehigijenskim uvijetima življenja. Od 36 pleterničkih naselja nema naselja u kojem se fekalije ne ispuštaju u jarke ispred kuća. Već od Srednjega Sela i Blacka letimičnim pogledom možete uočiti kanale pune fekalija ili zemlju crne boje, a nerijetko će vas zapljusnuti i nevjerojatan smrad. Na ulazu u Pleternicu će vas dočekati smrad jaraka u Požeškoj ulici, zatim Kozarčeva, Vinogradska, Gradačka, Sulkovačka itd.itd U Frkljevcima, ispred same škole desetljećima je stajao jarak pun fekalija preko kojega su djeca redovito prelazila svaki dan, a da nitko, ama baš nitko nikada nije ukazao na ovaj problem.

( I ovoga ljeta mnogi kanali su izgledali ovako!)

Pleternička vlast, na čelu s gradonačelnikom Franjom Lucićem , problem kanalizacijske mreže pokušava riješiti upravo poput ovog seljaka na karikaturi!

Očigledno je da suživot s vlastitim izmetom više nitko ni ne primjećuje. U prilog takvoj tvrdnji svjedoče i seoske klupice ispred kuća postavljene za druženje neposredno ponad smrdljivih kanala. Postalo je posve normalno posaditi cvijeće, pokositi travu, na blagdan izvjesiti zastavu i onda pustiti fekalije u jarak ispred kuće ili ako je susjed na nižoj nadmorskoj visini nadati se da će sva ta sranja otići k njemu. Činjenica je, da i ona domaćinstva koja imaju septičke jame redovito ih ne čiste, a kad se to i dogodi fekalije obično završavaju na okolnim poljima ili ilegalnim odlagalištima otpada. Na pleterničkom području se zato ni iz jednoga seoskoga bunara ne može piti zdrava voda.

Pod hitno bi trebalo provesti edukaciju stanovništva na način da se prvo educira sama izvršna vlast na čelu s gradonačelnikom Lucićem koji je svojevremeno u svom dvorištu riješio problem otpadnih voda na nevjerojatan način spajajući kanalizacijsku cijev s bunarom pitke vode. Luciću neće biti teško ispirati usta takvom vodom uvjeravajući pleterničane u pitkost i nagovarajući ih da i oni to učine kao prihvatljivo riješenje dok se ne izgradi kanalizacijska mreža. I tako će seoski bunari postati velika kanalizacijska cijev čiji završetak će biti lijepo ukrašen s pijetlićem ili vjetrokazom na vrhu.

Da narod ništa ne razumije svjedoči i jedan lažni ekološki prometni znak postavljen na ulazu u jedno pleterničko selo koje ondje stoji već nekoliko mjeseci.

Pošto u tom selu ima popriličan broj ovaca, mještani misle da je to znak koji upozorava automobiliste da postoji mogućnost nailaska na seljaka koji šiša ovcu. Mještani su posebno ponosni na činjenicu što samo njihovo selo ima takav znak, a što on predstavlja nije im nimalo važno.

Ekološka edukacija pleterničkog stanovništva neće biti nimalo jednostavna, jer osim neznanja jedan dio populacije slijepo vjeruje HDZ-ovim lažljivim predstavnicima vlasti. Tako je u Brodskom Drenovcu zabilježen masovan odlazak mještana u obližnju rijeku Orljavu nakon mudrog Aladrovićevog govora kojim je pozvao sve sljedbenike da se s HDZ-om pravi Hrvati mogu dobro osjećati sve ako se i nalaze u vodi do grla.

Kako je ove godine krenulo s poplavama za blagodati ovakvog stranačkog dokazivanja mnogi više neće morati izlaziti iz dvorišta, niti razmišljati o fekalijama ispred kuća zbog svekolike ekspanzije govana koja ni Premijerka Jaca, niti ministar Šuker neće moći pokupiti, a kamo li ekološko neosviješteni gradonačelnik Lucić koji je zagadio cijelu Požešku kotlinu brišući guzicu s nebrojenim kaznenim prijavama.

petak, 17. rujna 2010.

POJAVA SLAVONSKE HOBOTNICE U RIJECI ORLJAVI

Ovoga ljeta na velika vrata našega lijepoga Jadrana vratila nam se morska medvjedica , a zabilježeno je na istom mjestu i neobično praćakanje HDZ-ova ministra novca Ivana Šukera. Ako medvjedicu od milja zovemo „morski čovik“, onda slobodno i ministra Šukera možemo nazvati „morskim medvjedom“.

( Pojava Livanjskog medvjeda na Jadranskom moru izazvala je veliko zanimanje javnosti!)
Nekako paralelno s poremećenom klimom i pojavom neobičnih životinja u neobično vrijeme, došlo je i do velikih poremećaja u proračunu RH. Novca niotkud unatoč „prihodovnom sranju“, pa se moralo i zaroniti. I tako je naš ministar doživio preobrazbu od Livanjskog medvjeda do istrijebljenog dalmatinskog zubatca.


Nedugo nakon toga Jutarnji list otkriva da se Hrvati hrane uglavnom uvoznom crknutom govedinom. U zaštitu mesne industrije staje proslavljeni slavonski ministar Čobanković koji je smjelo ustvrdio da hrana zgotovljena od goveđih lešina i aromatizirana različitim otrovnim aditivima nije nezdrava jer :“ 80 posto moje prehrane su paštete, naresci, hrenovke i parizeri. I ništa mi nije…“ Ako je to tako, onda dragi čitatelji ovih redaka možete na zadovoljnom licu Čobankovića vrlo lako doći i do svog izgleda za nekoliko godina, ako uopće preživite!


( Uzmite, jedite, uf, mljac,mljac, što je slatko!)
Opravdavanje priče o samljevenim leševima u konzervama i kobasicama govori o sveopćem poremećaju ljudskih vrijednosti prouzročenima čovjekovom pohlepom za profitom i borbom za ostankom na vlasti pod svaku cijenu. Nije nimalo čudno da se u takvoj deformiranoj klimi pojavljuju nemani širom Hrvatske koje za sobom povlače u propast mnoge naivne i prostodušne građane.
Neman koja u posljednje vrijeme duž cijeloga korita Orljave napada i zlostavlja seljake na obližnjim njivama Zlatne doline božanstvo je kojemu se klanjaju članovi HDZ-a. Ova stranka odgovorna je za mnoge takve slične nemani i krvoločnu zvjerad širom Hrvatske što sustavno pelješi i otima uz pomoć pravnih institucija na što god naiđe.

Zahvaljujući novinaru „ŠILA“ , N. F.(podaci poznati redakciji), dobili smo fotografiju Požeško-slavonske hobotnice sa sjedištem u Pleternici. Začuđujuća je sličnost ove mutirane zvjeri s tamošnjim gradonačelnikom Franjom Lucićem.


Počelo je prvo s otimanjem ribički sendviča, pecaljki i ribičkih sjedalica, pa sve do čitavih firmi i ljudskih života. Nezasitnost ove pohlepne hobotnice plaši i obične građane, priznao nam je to i vlasnik restorana „Slap“ gospodin Ivica Miličević koji tvrdi da ga je uvijek strah kositi travu u blizini pleterničkog slapa. Tu su i neki drugi građani koji žele ostati anonimni iz straha prema osvetoljubivoj hobotnici. Jedan pleterničanin se pohvalio da ta hobotnica na krajevima svojih krakova drži suradnike koji joj meću hranu u sve veća i ljuća usta. Tako je na jednom kraku viđen današnji župan Aladrović kako joj trpa silne količine trupaca, na drugom direktori HEP-a Perić i Mravak napunja ju neman električnom energijom, ( ovaj drugi je na odmoru za sada!),na trećoj električar Gaura novcem od rizičnih kredita maže sluzavi vrat ove zvjeri ( nažalost neman je gladnim krakom suviše stegla Gauru te ovaj nije izdržao pritisak… traži se nasljednik!), na četvrtom kraku vlasnik Presoflexa Galić nasipa u otvoreno ždrijelo nemani velike količine betona i čelika, na petom kraku su suradnici iz HAC-a ( mnogi su otišli na odmor, osto je samo gospodin Boban!) itd.itd Neman je iz dana u dan sve veća, krakatija, sve moćnija ali i sve gladnija. Za zadovoljenje apetita ove nemani bit će potrebno sve više žrtava ili će jednostavno doći vrijeme njezina polaganja računa za zlostavljanje i potkradanje bližnjih. Nadamo se skoroj promjeni političke vlasti u Hrvatskoj koju će obilježiti hajka na ovakve hobotnice po Županijama u kojima upravlja stranka HDZ-a majka svih mogućih lopovluka i nepravde. Majka ovih hobotnica širom Hrvatske nalazi se u današnjoj Vladi RH na čelu s ZNA SE! – NISAM ZNALA!, a otac je napustio obitelj i pobjegao u inozemstvo jer nije više mogao opskrbljivati mnoštvo namnožene gladne djece.

četvrtak, 16. rujna 2010.

srijeda, 15. rujna 2010.

nedjelja, 12. rujna 2010.

SVEOPĆI POZIV NA UČLANJENJE U HDZ-e POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE


SAMO ZA INTERNU UPOTREBU PREDSJEDNICIMA MJESNIH ODBORA HDZ-a POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE



Poštovane građanke i građani Požeško slavonske županije!

Živimo u vremenima velike neizvjesnosti stečenih tekovina u dvadesetogodišnjoj vladavini široke obitelji Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). Naši neprijatelji i neprijatelji Hrvatskoga naroda u sve većem broju prijete preuzeti vlast prokušanim rodoljubima, bogoljubima i čovjekoljubima naše stranke na čelu s najvećom hrvaticom među nama – gospođom Jadrankom Vlaisavljević – Kosor. Ovim putem pozivamo sve iskrene domoljube da podnesu zahtjeve za članstvom u našu stranku te pridonesu da naša Županija, koja je doduše svih ovih godina najnerazvijenija u RH, i dalje ostane na prvom mjestu po broju članova HDZ-a ( razmjerno broju žitelja!) Molimo da prije Vaše odluke pozorno pročitate preporuke vodećih ljudi HDZ-a u Županiji kako bi ste sami mogli procijeniti osobni politički probitak unutar stranke koja Vam jedina u RH može zagarantirati nagli materijalni, ali i duhovni napredak. Odazovimo se i ne dopustimo neprijatelju da ono što smo godinama stjecali propadne za jedan dan!

POŽELJNO BI BILO DA NAŠI NOVI ČLANOVI POSJEDUJU BAREM NEKE NAVEDENE OSOBINE VODEĆIH LJUDI HDZ-a POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE

1.PREPORUKA FRANJE LUCIĆA– PREDSJEDNIKA ŽO HDZ-a POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE

Ako želiš biti naš član poželjno je da si u stanju:

- dodvoravati se do iznemoglosti šefu stranke koji je na vrhuncu moći, da bi mu u trenutcima njegove slabosti zabio nož u leđa i preuzeo vodstvo

- obogatiti se pod svaku cijenu, izlažući riziku vlastitu slobodu, zdravlje, obitelj, vjeru i dostojanstvo

- učestalo pokazivati nečovječnost prema bližnjima ( podkradati hrvatske branitelje; zabraniti humanitarnu utakmicu; prouzročiti samoubojstva; nanositi nepravdu stradalima zloupotrebljavajući poznanstva na sudu i policiji, itd)

- krasti gdje god stigneš, ali paziti da te ne uhvate! ( ni jedna investicija ne može proći bez 20% onom tko je dovukao novac u Županiju, pri tome Izvođače radova isplaćivati samo građevinskim materijalom tvrtke „Tofrado“, zloupotrebljavati sirotinju za podizanje rizičnih kredita, dobrodošle su i sitnije krađe poput brikovanja struje ili stolarije na sportskim dvoranama, opremom na dječjim igralištima i slično)

- progoniti nemilosrdno nepodobne i one koji se usude javno postavljati sumnje u tvoj prosperitet i ugled u društvu kojega si mukotrpno izgrađivao bojeći se da te ne uhvate, pri tome biti spreman na klevetanje, podmićivanje, ucjene, prijetnje i slično

- hvalisati se vozikajući se u skupocjenim automobilima jer je veoma važno pokazati izvanjski sjaj kako bi se zaboravilo na neminovan osjećaj unutarnje bijede što je posljedica bespoštedne borbe prilikom zgrtanja novca, vlasti i moći

- biti seksualno odan stranci; ako stranka traži seks iz koristoljublja za promidžbu ciljeva HDZ-a biti bez pogovora na raspolaganju i bez obzira na izgled i spol partnera

2. PREPORUKA ANTUNA ŠKVORČEVIĆA – DUHOVNIKA HDZ-a POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE

Ako želiš biti član naše stranke moraš poznavati osnovne vjerske istine:

- nitko bez članske iskaznice HDZ-a neće vidjeti Kraljevstvo nebesko

- ako želiš da ti bude dobro na zemlji moraš u svemu slušati našega zemaljskoga vojvodu Franju, pa sve ako ti i vlastitoj ženi naredi da ćućne prihvati volju gospodara svoga jer je poslušnost majka svih vrlina

- moraš znati da sam ja vaš duhovni vođa i sve što kažem može biti samo istina, oni koji me optužuju za hedonizam, za bezobzirnost prema bližnjima, za promicanje svećenika homoseksualaca, za promicanje pohlepnih bogataša, za krivotvorenje Evanđelja i vrijeđanje Krista, neće vidjeti Kraljevstvo nebesko jer sam od Boga poslan kao nepogrešiv, ja sam u stvari polubog Antun iz sela Svinjari (Davor)

- svi naši neprijatelji gorjet će u paklu, a tu posebno mislim na komuniste kao neprijatelje bogatih i štovatelje opakog i zločestog Djeda Mraza

- učlanjenjem u našu stranku možda upravo ti osvojiš nagradu za besplatno putovanje s vođama naše stranke po svetim mjestima širom svijeta

- učlani se i zasigurno se nikada nećeš pokajati

3. PREPORUKA ANTUNA ĆORKOVIĆA – POMOĆNIKA DUHOVNIKA A. ŠKVORČEVIĆA

Ako želite biti član naše stranke upoznat ćete svu ljepotu međusobnog druženja:

- samo naši članovi imaju kod mene popust prilikom proricanja budućnosti iz stražnjice uz pomoć jedne napredne južnoameričke metode koju sam otkrio kao sjemeništarac, a usavršio na bogosloviji te potom učestalo prakticirao po raznim župama diljem Lijepe naše, učlani se da i ti dobiješ takvu jedinstvenu priliku i neponovljivo iskustvo

- samo našim članovima otkrivamo najzanimljivije ispovjedne tajne

- morate znati da je dragi Bog HDZ-ovac, to mi je rekao u jednom mom mističnom doživljaju nakon četrdesetodnevne posti i skrušenog moljenja brevijara

- sve one koji se ne žele podrediti našemu vodstvu kaznit će Krist s kojim njegujem jako dobre odnose, evo primjerice, nakon što sam na kartanju izgubio desetke tisuća eura zamolio sam ga da i ja počnem dobivati, pa sam jučer otišo kući s 200 zarađenih kuna u džepu

4. PREPORUKA MARIJANA ALADROVIĆA – ŽUPANA POŽEŠKO SLAVONSKE ŽUPANIJE

Ako želiš biti član naše stranke moraš biti spreman na sve:

- prevariti i zgazit rođenog brata

- kupit nekoliko stanova i vikendica da nitko ne primjeti

- zaposlit šogora, kćer i snajku, pri tom ti se živo jebe ko će šta reć

- uvijek isturiti budale ispred sebe i ne ostavljati traga iza sebe

- one koji ti smetaju ili drugačije misle obavezno ukloniti ali uz pomoć nižerangiranih stranačkih dodvorica

- a šume i trupci???, e, o tome nećemo na javnom mjestu…

5. PREPORUKA DAVORA HUŠKE – SABORSKOG ZASTUPNIKA HDZ-a I GRADONAČELNIKA PAKRACA

Ako želiš biti član naše stranke učlani se i ti i glasuj za mene, a ja ću umjesto tebe dizati ruku za ukidanje željezničkih prometnica, ukidanje Županijskih sudova, krađu konja i svega onoga na što mi ukaže naša stranka. Od mene možete naučiti kako bez razmišljanja možete glasovati u Saboru. Ja samo gleđem u Šeksa, i ako on podigne ruku i ja podignem ruku, ako se on namršti i ja se namrštim…

6. PREPORUKA ANTUNA HARAMIJE – GRADONAČELNIKA LIPIKA

Od mene možete naučiti kako uz pomoć konja dotegliti Premijerku u Slavoniju, ali i kako možete maznuti konje a da ostanu maznuti u Đakovu. Svatko onaj tko za mene bude glasovo odvest ću ga u štalu da podraga konja Vasu, poput naše šefice Vlaisavljevićke.

7. PREPORUKA ANTUNA ŠOLIĆA – PREDSJEDNIKA GO HDZ-a POŽEGE

Od mene možete naučiti kako s malom maturom i velikim oštećenjem mozga možete postati gradonačelnik u Novoj Gradiški, kako možete ostaviti ženu i djecu te s novom suprugom ( časnom sestrom) hodočastiti s biskupom po Europi. Od mene možete naučiti kako u Australiji skupljati pomoć za hrvatsku obranu tijekom rata i kako se nakon tri mjeseca vratiti s čak 5000 ( pet tisuća) australskih dolara. Od mene možete naučiti kako i lakrdijaši i bezveznjaci mogu u našoj stranci postići veliki ugled i položaj. Malo mi je falilo da postanem saborski zastupnik, ali zajebo me Luka Bebić, jebo mu ja majku komunjarsku! Ja sam samo gađo Tuđmanov auto, a on je gađo žive ljude. Nek me se čuva! Ovo vam kazujem kako se trebate svetiti!...

8. PREPORUKA FRANJE DELAČA – PREDSJEDNIKA GO HDZ-a PLETERNICA

Od mene možete naučiti kako piti od jutra a navečer ostati trijezan. I tjeo sam još nešto reći ali se ne mogu sjetiti…uf,uf..što me svrbi ovaj roščić na glavi kojeg puštam kako bi naš gradonačelnik mogao okačiti kaput na slijedećoj sjednici Gradskoga vijeća.

9. OSTALI NAŠI UVAŽENI DRUGOVI HADEZEOVCI:

Ferdinand Troha


Od ovoga možete naučiti kako svaki dan pojesti nekoliko kulenova i polokati nekoliko butelja vina, i tako 365 puta u godini, i sve to samo za RH, i sve to novcima poreznih obveznika! ( Ovaj ogorčeni izraz na licu ukazuje na čovjeka patnika jer mu je stranka povjerila prljave poslove od kojih zna udariti i u glavu i u jaja, ali i takvi ljigavci su nam potrebni!)


Ivica Samardžić



Od ovoga možete naučiti kako uz zaštitu vlastite stranke možete seksualno zlostavljati djelatnice, a u nedostatku djelatnica mogu dobro doći i djelatnici, ili čak šuplja bukva, krupniji šišmiš ili neka druga šumska zvjerad.

VINKO MATIJEVIĆ

Od ovoga možete naučiti kako opljačkati Požešku banku i uz blagoslov stranke za to kazneno ne odgovarati!

ANTE BRKIĆ


Od ovoga možete naučiti kako pljačkati senilne starce u staračkom domu, i kako će vas stranka za nevjerojatne pljačkaške inovacije nagraditi s novim ravnateljskim poslom.

DRAGO LUCIĆ


Od ovoga možete naučiti kako mažnjavati novce od hrvatskih branitelja, prati prljavi novac preko sportskih klubova i iskorištavati retardiranog starijeg brata…


ILIJA BONIĆ

Od ovoga ovdje možete naučiti svašta. Paneuropski je majstor za laž, pretvaranje i podmetanje. Član je HDZ-a od 1957. godine, i zasigurno naš najvjerniji i najstariji član koji se uspio učlaniti punih 33 godine ranije od samoga osnutka stranke.. Naučit će Vas kako umjetnim disanjem oživjet komad slanine, i kao što McDonaldsu možete povjeriti kravu na čuvanje, tako i njemu možete povjerovati da će govoriti istinu i samo istinu.


11. I ČITAVI NIZ RADNIH SKUPINA U KOJE ĆEMO VAS RAZVRSTATI NAKON PAŽLJIVE ANALIZE VAŠIH SPOSOBNOSTI koje ćemo iskoristiti za dobrobit i napredak naše stranke, a onda i RH, jer sve što je dobro za HDZ, dobro je i za HRVATSKU!

Želim Vam ugodno čitanje naših preporuka!

Ne čekajte, učlanite se što prije, jer je stranka HDZ-a stranka u kojoj ćete moći razviti svoje skrivene potencijale. Nemojte dopustiti drugima brigu o općem dobru jer tada Vama neće biti dobro, a to što će dobro biti drugima nema veze s vama!

Franjo Lucić

Predsjednik ŽO HDZ-a