...vrijeme je

...vrijeme je

petak, 17. rujna 2010.

POJAVA SLAVONSKE HOBOTNICE U RIJECI ORLJAVI

Ovoga ljeta na velika vrata našega lijepoga Jadrana vratila nam se morska medvjedica , a zabilježeno je na istom mjestu i neobično praćakanje HDZ-ova ministra novca Ivana Šukera. Ako medvjedicu od milja zovemo „morski čovik“, onda slobodno i ministra Šukera možemo nazvati „morskim medvjedom“.

( Pojava Livanjskog medvjeda na Jadranskom moru izazvala je veliko zanimanje javnosti!)
Nekako paralelno s poremećenom klimom i pojavom neobičnih životinja u neobično vrijeme, došlo je i do velikih poremećaja u proračunu RH. Novca niotkud unatoč „prihodovnom sranju“, pa se moralo i zaroniti. I tako je naš ministar doživio preobrazbu od Livanjskog medvjeda do istrijebljenog dalmatinskog zubatca.


Nedugo nakon toga Jutarnji list otkriva da se Hrvati hrane uglavnom uvoznom crknutom govedinom. U zaštitu mesne industrije staje proslavljeni slavonski ministar Čobanković koji je smjelo ustvrdio da hrana zgotovljena od goveđih lešina i aromatizirana različitim otrovnim aditivima nije nezdrava jer :“ 80 posto moje prehrane su paštete, naresci, hrenovke i parizeri. I ništa mi nije…“ Ako je to tako, onda dragi čitatelji ovih redaka možete na zadovoljnom licu Čobankovića vrlo lako doći i do svog izgleda za nekoliko godina, ako uopće preživite!


( Uzmite, jedite, uf, mljac,mljac, što je slatko!)
Opravdavanje priče o samljevenim leševima u konzervama i kobasicama govori o sveopćem poremećaju ljudskih vrijednosti prouzročenima čovjekovom pohlepom za profitom i borbom za ostankom na vlasti pod svaku cijenu. Nije nimalo čudno da se u takvoj deformiranoj klimi pojavljuju nemani širom Hrvatske koje za sobom povlače u propast mnoge naivne i prostodušne građane.
Neman koja u posljednje vrijeme duž cijeloga korita Orljave napada i zlostavlja seljake na obližnjim njivama Zlatne doline božanstvo je kojemu se klanjaju članovi HDZ-a. Ova stranka odgovorna je za mnoge takve slične nemani i krvoločnu zvjerad širom Hrvatske što sustavno pelješi i otima uz pomoć pravnih institucija na što god naiđe.

Zahvaljujući novinaru „ŠILA“ , N. F.(podaci poznati redakciji), dobili smo fotografiju Požeško-slavonske hobotnice sa sjedištem u Pleternici. Začuđujuća je sličnost ove mutirane zvjeri s tamošnjim gradonačelnikom Franjom Lucićem.


Počelo je prvo s otimanjem ribički sendviča, pecaljki i ribičkih sjedalica, pa sve do čitavih firmi i ljudskih života. Nezasitnost ove pohlepne hobotnice plaši i obične građane, priznao nam je to i vlasnik restorana „Slap“ gospodin Ivica Miličević koji tvrdi da ga je uvijek strah kositi travu u blizini pleterničkog slapa. Tu su i neki drugi građani koji žele ostati anonimni iz straha prema osvetoljubivoj hobotnici. Jedan pleterničanin se pohvalio da ta hobotnica na krajevima svojih krakova drži suradnike koji joj meću hranu u sve veća i ljuća usta. Tako je na jednom kraku viđen današnji župan Aladrović kako joj trpa silne količine trupaca, na drugom direktori HEP-a Perić i Mravak napunja ju neman električnom energijom, ( ovaj drugi je na odmoru za sada!),na trećoj električar Gaura novcem od rizičnih kredita maže sluzavi vrat ove zvjeri ( nažalost neman je gladnim krakom suviše stegla Gauru te ovaj nije izdržao pritisak… traži se nasljednik!), na četvrtom kraku vlasnik Presoflexa Galić nasipa u otvoreno ždrijelo nemani velike količine betona i čelika, na petom kraku su suradnici iz HAC-a ( mnogi su otišli na odmor, osto je samo gospodin Boban!) itd.itd Neman je iz dana u dan sve veća, krakatija, sve moćnija ali i sve gladnija. Za zadovoljenje apetita ove nemani bit će potrebno sve više žrtava ili će jednostavno doći vrijeme njezina polaganja računa za zlostavljanje i potkradanje bližnjih. Nadamo se skoroj promjeni političke vlasti u Hrvatskoj koju će obilježiti hajka na ovakve hobotnice po Županijama u kojima upravlja stranka HDZ-a majka svih mogućih lopovluka i nepravde. Majka ovih hobotnica širom Hrvatske nalazi se u današnjoj Vladi RH na čelu s ZNA SE! – NISAM ZNALA!, a otac je napustio obitelj i pobjegao u inozemstvo jer nije više mogao opskrbljivati mnoštvo namnožene gladne djece.

Nema komentara: