...vrijeme je

...vrijeme je

nedjelja, 5. rujna 2010.

MOŽE LI 40 000 UPALJENIH SVIJEĆA RASTJERATI CRNILO U POŽEŠKOJ BISKUPIJI


POSEBNA POZORNICA U PLETERNICI ZA ŠEKSA, ŠUKERA, ČOBANKOVIĆA, LUCIĆA I DRUGE LOKALNE HADEZEOVCE

Jutarnju tišinu i cvrkut zviždca na „Popovom brdu“ povremeno su remetili udarci čekića i zvuk pile. Da se kojim slučajem nalazimo na Divljem zapadu početkom 19. stoljeća pomislili bismo da se u malom gradiću rade vješala za grupu bandita koji su uhvaćeni u pokušaju pljačke banke, međutim, ovdje je riječ o sastavljanju posebne pozornice za političare kojima ti priprosti pljačkaši banke nisu ni do potkoljenice. U razmaku od samo 200 godina ljudi su izgubili u potpunosti osjećaj za društvenu dimenziju grijeha te postali žrtve modernih prevaranata i licemjerja koji svoju znojno pohlepnu kožu skrivaju ruhom vremena preoblačeći se uvijek iznova iz jedne odore u drugu. Oni isti koji su gasili svijeće sada pale svijeću, oni isti koji su nosili zvijezdu sada je se gnušaju, oni isti koji su trgali križeve zaposjeli su prve redove u crkvama, onima istima koji su progonili vjernike sada se plješće na svetim misama… Metamorfoze su to koje nam ne dopuštaju da takvima vjerujemo u obraćenje, a još manje da su tu među nama kako bi bili uistinu s nama.

Pozornica koja se radi za takve političare koje bi prije 200 godina narod objesio o prvo drvo znak je crnila kojega ispuštaju vladajuće strukture, političke ali i crkvena, zamagljujući priprostom puku horizont s tendencijom daljnjega čerupanja do kosti! Pitamo se zašto im nije dosta prvi red?? Dobro, razumijemo da je nekim političarima potrebna veća stolica jer u običnu ne mogu stati, razumijemo da sa sobom neki nisu mogli povesti zakonite supruge jer su u međuvremenu pronašli nezakonite, razumijemo da moraju slušati stranku, razumijemo da neki od njih nisu krivi dok ne budu osuđeni za lopovluk i enormno bogaćenje, razumijemo da nisu savršeni, ali nam nije jasno zašto ta pozornica mora biti izdignuta gotovo u visini oltara, niti nam je jasno zbog čega biskup na svetoj misi posebno upućuje pozdrave političarima kada zna da je sveta misa proslava Isusove žrtve na križu i da Kristu ta gnjusna biskupova gesta ne bi bila draga. Zamislite da na proslavi rođendana američkog predsjednika uzvanici dovedu Osamu bin Ladena i zdušno mu počnu pljeskati…Interesanti su ti vjernici koji dođu slaviti Kristovu žrtvu pa onda plješću političarima omaložavajući Krista ali i stavljajući sebe u podređen položaj. Sve kad bi se radilo o vrsnim i poštenim političarima koji su svojim radom podigli standard građana pljesak bi bio u potpunosti neprimjeren jer bismo time omalovažili proslavu Krista i njegove žrtve. Ali pljesak očekuje prvotno biskup koji nakon pozdrava mudro zastane pogledavši rektora svetišta, a ovaj brže bolje povede pljesak. Bez obzira što je iz godinu u godinu pljesak sve slabiji, bilo bi jako dobro kad bi vjernici zasuli i biskupa i političare pokvarenom paprikom i pokvarenim krumpirima, te uz povike „sram vas bilo“ dali do znanja da je dosta neprikladnoga šepirenja, kao što su to učinili građani prilikom govora odbjegloga Premijera. Nažalost, možemo zaključiti da su se i ove godine između Gospinih suza i molitava vjernika posve nepotrebno ispriječili oni što opljačkaše Hrvatsku do kosti. Nije potrebno objašnjavati da su im pri tome držali svijeću mnogi biskupi i svećenici, ne zbog programa HDZ-a i rodoljublja nego zbog novca. I naš biskup dr. Škvorčević nije stajao praznih ruku dok su HDZ-ovci pelješili po Županiji držao je ogromnu svijeću i u propovijedima plašio odrasle vjernike „strašnim“ komunizmom, a djecu zločestim Djeda Mrazom…

( Zbog ovih iz „prvoga reda“ mnoge majke su zaplakale, ali što kaže prorok Sirah:“ u danima njihove nesreće neće im na pomoći biti krivo stečeno bogatstvo!“, niti će Gospa dovijeka plakati umjesto njih, morat će i oni neke grijehe sami otplakati!...)

BISKUPOVO (NE)SNALAŽENJE U OVOJ HRVATSKOJ

Moram reći da se ne snalazim ovdje u Hrvatskoj, gdje nam mediji, ali i ljudi, gdje god se nađu proizvode crnilo!“- riječi su to biskupa koji je živi primjer dobrog života od prodaje crnila i koji svojim propovijedima, a poglavito neprimjerenim životom zamagljuje vjernicima ne samo hrvatsko nebo, nego nešto mnogo veće i važnije – KRALJEVSTVO NEBESKO! Biskup umjesto da poput proroka čita znakove vremena i tješi obespravljeni i opljačkani narod prokazujući korumpirane političare koji su mu se upravo poredali ispred nosa staje u njihovu zaštitu riječima poput: „ …kako se u Hrvatskoj natječemo tko će koga više ocrniti i tko će koga s više negativnosti okititi!“, a riječima: „kako neki misle“zapravo kori one koji su se drznuli ocrnjivati korumpirane predstavnike vlasti na smiješnoj pozornici sramote.

Biskup je dužan bio reći slijedeće: Ako si zbog vlastite pohlepe osiromašio svoje bližnje neće te spasiti ni bogohulna pričest kojom želiš pridobiti glasače za još jedan mandat tvoje vlastite propasti ! Ako si krao struju, bježao sa saobraćajne nesreće, potkradao branitelje, iskorištavao sirotinju, bližnjima nanosio nepravdu, preljubnički živio, iživljavao se vožnjom u besramno skupim automobilima, klevetao i podmetao političkim protivnicima, tvoja će te bogohulna pričest dodatno osuditi! Ako si ostavio zakonitu ženu te prigrabio ljubavnicu, i ako si zbog vlastitog probitka klevetao bližnje nanoseći im bol, i ako si istinu proglašavao lažju nećeš se spasiti dok se ne promijeniš! Ako si spreman na drugoga lažno svjedočiti, podkradati zajednicu pod krinkom općeg dobra, nećeš se spasiti dok ukradeno ne vratiš, a za krivokletstvo se javno ne pokaješ! Sve ako si i pošteno živio, ali si sjeo zajedno u zbor kradljivaca i prevaranata nećeš se spasiti dok ne prokažeš njihovu zloću jer si im svojom čestitošću dao alibi! Ako si i jednu jedinu voćku posadio ukradenim novcem osušit će ti se i bez roda ostati, a ako su zbog privilegija tvoje djece druga djeca ostala nepravedno uskraćena, blagoslova na njima nećeš uživati. Itd,itd. Nakon ovakve propovijedi koja bi trebala prokazivati ljudske grijehe tjerajući ih na razmišljanje o vlastitom životu i spasenju, a i odnosu prema bližnjima, vjerujte mi, da se ni jedan od ovih političara ubuduće ne bi našao na ovoj povišenoj pozornici, niti bi na godinu bilo potrebe za novom rastrošnošću u vremenima štednje, ali koga briga kad svaku dasku i svaki čaval sponzoriraju upravo oni najsiromašniji jer njima ionako neće nedostajati dobara.

Biskup je svojim ponašanjem izazvao nepotrebne podijele, stao na stranu ugnjetavača, na stranu bogatih, na stranu onih koji su progonili i Krista, biskup je taj koji ispušta crnilo krivotvoreći poruke Evanđelja. Zato ne vjerujemo biskupovom nesnalaženju u „OVOJ HRVATSKOJ“ koja je posve skrojena po njegovoj mjeri. Kada bi vjernici imali priliku vidjeti švedski stol s kojega biskup Škvorčević svaki dan bira jela, mislim da bi ga svaki drugi vjernik, bez obzira što nosi ruho biskupa, zatuko motikom poput štakora u štali bez imalo grižnje savjesti s osjećajem da je učinio dobro djelo. Tim više su degutantne biskupove izjave o šezdesetak stipendija siromašnih učenika i pomoći majci pogođenoj poplavom. Mrvice ispod biskupova stola bi trebale argumentirati pomoć najugroženijima, međutim, siromašnima i obespravljenima nije vraćeno dostojanstvo spoznajom da je crkva za njih, oni žele doživjeti Kristovsku ljubav tj. da je crkva s njima, dijeli njihovu sudbinu i dostojanstvo siromaštva što je nemoguća i nevjerodostojna misija koja se želi provesti iz palače i dvora koji nadilazi građevine prosječnih ljudi. Pozivamo biskupa da se okrene svojoj savjesti, moralu i činjenju dobra i poručujemo mu da suze slavonskih majki nisu prouzročene poplavoma nego nepravdom i nemogućnošću njihovih sinova da žive od plaće, da zasnuju obitelj i da ne moraju seliti iz Slavonije jer nemaju što jesti zbog nevjerojatne pohlepe nekolicine koji su pri tom biskupovi bliski prijatelji.Molimo zato Gospu od suza da spasi biskupa od sigurne propasti zbog omalovažavajućeg svjedočenja njezina Sina.


KAKO SU U OVOJ PRIČI PROSLAVE GOSPE OD SUZA ČITATELJI VEČERNJEG LISTA DOŽIVJELI BISKUPA I PRVI RED „UZVIŠENIH“ POLITIČARA:

Komentari

03.09.2010. u 09:56h Oger je napisao/la:

Nakaradni skup.
I onda se jos najveci proizvodjac crnila u Hrvatskoj smatra pozvanim govoriti o crnilu u hrvatskom drustvu! A cetrdeset tisuca siromasnih duhom aplaudiraju!

02.09.2010. u 12:36h hmmmm je napisao/la:

""Na blagdanu Gospe od suza u Pleternici okupilo se, MA četrdesetak tisuća LOPOVA a ni tu bilo ni tisucu postenih vjernika,""

01.09.2010. u 18:48h max221 je napisao/la:
Problem je jedino što oni koji nas vode nemaju savjesti, morala a nisu ni skloni činjenju dobra.

01.09.2010. u 17:11h bigboii je napisao/la:

Ne bi se on time trebao bavit....

01.09.2010. u 16:58h dugi je napisao/la:

Mislim da se gospa gusila u suzama kada je gledala ovaj prvi red "vjernika". Vidi se da su to profesionalci koji su isto tako profesionalno drzali slike komunistickih vodja u doba Yug.kao sto sada drze svijece. Hvala decki i ja sam pustal suze ali od smijeha gledajuci Seksa i drustvo.

01.09.2010. u 18:48h max221 je napisao/la:

kazao je biskup pozivajući sve u Hrvatskoj da se okrenu svojoj savjesti, moralu i činjenju dobra jer samo na taj način imat ćemo osiguranu budućnost.
Problem je jedino što oni koji nas vode nemaju savjesti, morala a nisu ni skloni činjenju dobra.

01.09.2010. u 16:45h gegan je napisao/la:

a biskupova ljubavnica(žena) fino živi skrušenim životom majke patnice u italiji

01.09.2010. u 16:38h vratićesevalter je napisao/la:

Nije sve crno.Eno biskupova palača u Požegi blista sa svojih šezdesetak prozora.

01.09.2010. u 16:28h santa klaus je napisao/la:

Nakon što su na ovu krizu postavili rotor sa fontanom u velegrad Pleternicu, 100 metara od mjesta di se održava stočni sajam , otišli su okajati svije grijehe. Izborna kampanja je počela, sad će svojom proračunatom prisutnošću prljati i oltare.
Uostalom poslije idućih izbora sigurno više neće biti u prvom redu, malo će se pomaći.A gradonačelnik velegrada Pleternice Franjo Lucić neka izvlači i zadnju kunu iz županije, to sigurno nemože dugo raditi.Osobito otkad je Jaca digla ruke od županije, i na prijetnje župana Aladrovića ( inače poslušnika Franje Lucića ) ,da će županija u stečaj, Jaca mu je odgovorila da slobodno idu u stečaj.

01.09.2010. u 15:04h gegan je napisao/la:

ovima iz prvi redova više ni dragi bog ne želi pomoć
jer toliko puta su lagali,krali,rastavljali se od žena da im ni svećenik nesmije dati odrješenje grijeha
sve ih čeka božji sud kad već zemaljski opstruiraju

01.09.2010. u 14:34h vidimškoj je napisao/la:
..e da je biskuo OK prekinuo bi misu i zamolio bivše članove KPJ da odu,
A ko bi onda osta,jedino dica u kolicima.

01.09.2010. u 14:23h cvrcak2010 je napisao/la:

Boze ako te ima...ne daj ima da vise prave budale od nas...
Makni nekako ove iz prvih redova i ove iz crkvenih pa da se rijesimo crnila...
Molim te...

01.09.2010. u 13:33h Aubix je napisao/la:

Samo u prvom redu čovjek vidi 250 godina partijskog staža u KPJ. Dalje da ne idemo.


Nema komentara: