...vrijeme je

...vrijeme je

utorak, 16. studenoga 2010.

VIJESTI IZ ŽUPANIJE

1.       ŽUPANIJSKI SUD U POŽEGI IĆI ĆE U SLAV. BROD!?
Naši saborski zastupnici iz redova HDZ-a, Lucić i Huška, podržali su Vladin prijedlog o ukidanju Županijskog suda u Požegi. Nakon ukidanja pruge Pleternica – Našice, ovo je već drugo izdajstvo onih koje je narod birao misleći da će djelovati za opće dobro. I dok su se za prugu izvlačili pričom o privremenom ukidanju do sanacije iste, u slučaju Županijskog suda izgovor je gotovo nevjerojatan, a glasi: „ Da je HDZ na vlasti u Požegi, sud se sigurno ne bi ukidao!“ Drugim riječima, sve sredine  kojima HDZ ne upravlja bit će kažnjene, kao da nismo dovoljno kažnjeni hadezeovskom vlašću zbog koje se cjelokupno društvo nalazi na rubu provalije. Raspravljati o razlozima ove odluke je potpuno bespotrebno jer je svima jasno da Lucić i Huška u Saboru predstavljaju samo dvije ruke koje su prisiljene bez ikakvog pogovora i razmišljanja glasati onako kako im veli stranka. Zato nije čudno što je HDZ birao zastupnike po sistemu:“ što gluplji i neobrazovaniji, to bolji“, kao i to da je saborski zastupnik SDP-a Zdravko Ronko kriv što se ukida sud u njegovom gradu bez obzira što odluku donosi HDZ i Vlada. Upravo zbog takvih igara nalazimo se tu gdje jesmo. Izlaz iz takvog političkog razmišljanja nalazi se u promjeni vlasti. Treba hitno mijenjati one koji su spremni uništiti ono malo preostalog i žrtvovati sve zbog vlastite pozicije.

2.      KAKO SPRIJEČITI OD ZABORAVA VELIKI BROJ TRADICIJSKIH FRIZURA?
Pleternica ne zna zadržati radna mjesta, ali zna spriječiti izumiranje frizura. Ovaj program financira i naše Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, poglavito jer je riječ o edukaciji spravljanja frizura pod nazivom: „Šeksovica“, „Jacica“, „Šukerica“, „Delačica“ i slično.
Da kojim slučajem u Pleternici vlast obnaša SDP sigurno je da ovakvi projekti ne bi dobili podršku Vlade!
Donosimo vam ekskluzivne fotografije s radionice:
JACICA
ŠEKSOVICA
ŠUKERICA


1.      ŽUPAN YAO KUDA SADA PRIMIO JAPANSKOG VELEPOSLANIKA 
Veleposlanik Japana, Yoshio Tamura posjetio je Požeško-slavonskoga župana Yao Kuda Sada kako bi se pobliže upoznao sa situacijom  u našoj Županiji. Nakon srdačnog razgovora veleposlanik Tamuru i župan Aladrović razmijenili su darove. Veleposlaniku je Župan darovao Kempfovu monografiju o Požegi i okolici, tiskanu daleke 1910. godine, a upravo je ovoga ljeta  prevedena i na japanski. Veleposlanik Tamuru je pak Županu  darovao vrijednu zbirku haiku poezije pod nazivom: Ishimi Kitu, nepoznatog autora.  Prilikom domjenka dogodio se mali incident uobičajan za hadezeovske veselice. Tamuru je iznenada počeo histerično uzvikivati na nerazumljivom japanskom: „ Ko mi sako mako?“, „ Ko mi sako mako?“… Župan Yao Kuda Sada je također počeo histerično uzvikivati na japanskom, pokazujući zavidno znanje : „ Nacugi vara!“, „Nacugi vara!“… Na kraju se uspostavilo, na sreću uplašenog konobara, da je šef ŽO HDZ-a Požeško slavonske županije Sekrao Ta Ku In zabunom obukao i veleposlanikov kaput, kojeg je pravovremeno vratio tako da nije došlo do nikakve štete i narušene suradnje između Požeško-slavonske županije i Japana.



1.      U NAŠICAMA LOPOVI UKRALI  ZVONO S CRKVE
Našice pripadaju teritoriju Požeške biskupije koja se financira također iz naše Županije, pa se otuđeno zvono itekako tiče županijskog proračuna. Evo što kažu mediji o nestanku zvona: „Ukradeno je zvono s crkve svetog Martina u mjestu Martinu nedaleko od Našica. Lopovi su, naime, između 2. i 7. studenoga provalili crkvena vrata, popeli se stubištem na zvonik visok desetak metara i skinuli zvono. Zbog čega su ga ukrali, još se ne zna, no pretpostavlja se da ga namjeravaju prodati u staro željezo. Našičku su župu sv. Antuna Padovanskog oštetili za čak 70.000 kuna. Policija još traga za kradljivcem protiv kojeg slijedi kaznena prijava za tešku krađu zbog čega mu prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora!“ A evo u čemu se slaže većina blogera:“ To je zasigurno bio neki HDZovac, oni idu u crkvu, a ukrali bi i Isusa s križa...!“ 
Obzirom da je Premijerka za policiju odlučila nabaviti  gotovo 1000 novih vozila, a za zdravstvo samo 5 (pet), s pravom možemo sumnjati da se pokušava organizirati država u kojoj bi HDZ vječno vladao, pa makar i na silu. Željezare su nam u krizi, a crkvena zvona bi mogla poslužiti kao dobar repromaterijal za izradu oružja. Koliko god se činilo ovo mišljenje zafrkancijom, Šeks i ekipa ozbiljno razmatraju mogućnost nastanka  (d)represivne države kao jedini mogući način opstanka na vlasti, poglavito nakon paničnog upozorenja srljanja u propast guvernera Rohatinskog.
 

1.      DRAGO LUCIĆ PREDSJEDNIK NOGOMETNOG SAVEZA ŽUPANIJE

  
 
Drago Lucić, brat poznatijeg Franje Lucića, ponovno je izabran za nogometnog predstavnika naše županije – naravno, jednoglasno, upravo poput Jace! Šeta da Franjo nema još jednog brata, pa bi vjerojatno imali pravu trodiobu vlasti u županiji. Osim političkog i nogometnog predstavnika u braći Lucić, trećeg brata bi vjerojatno namjestili da kao biskup vodi biskupiju. Ali tako vam je to, samo se budale masovno množe, a ovakvih ljudi poput braće Lucić našem kraju nasušno nedostaje. Čak je i sam predsjednik HNS Vlatko Marković došao u Pleternicu s tajnikom Srebrićem i nekim crnim torbama iz kojih su virile pileće nogice. Odmah nakon primopredaje pilećih nogica većinom glasova odlučeno je da se Vlatka Markovića podrži u kandidaturi za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza u idućem četverogodišnjem razdoblju.  Čovjek ima tek 73. godine, a kada mu istekne mandat, uz uvijet da ne umre od starosti, navršit će 77. godina. No, ono što povezuje Markovića i Lucića su razne afere. Drago Lucić je poznat u ovome kraju što je manipulirao s braniteljskim kreditima ulažući namjenska sredstva u izgradnju bratovih apartmana, a Marković zbog manipulacije s otkupom televizijskih prava. I u jednom , i u drugom slučaju radi se o mažnjavanju novca poreznih obveznika. I tko im onda priječi da s novcima poreznih obveznika potkupljuju fotelje i položaje. Zajedničko im je i to što USKOK čeprka po obojici. Njihova međusobna ljubav nema nikakve veze s nogometom, niti bilo kakvim nogometnim vizijama, riječ je o pukom grabežu i ismijavanju javnosti. To je odurna praksa koja je postala stil života, i zato obadvojica za sebe misle da su nevini, i da rade na korist zajednice i kada rade samo za sebe.
 
 
( Uz Markovića našao se i podžupan Troha kao zastupnik gej i biseksualne populacije u našoj županiji. I nek se onda usudi itko reći da naš županijski kandidat Marković mrzi takve!)







Nema komentara: