...vrijeme je

...vrijeme je

utorak, 9. studenoga 2010.

MILOSRĐE PO FRANJI ILI NA HADEZEOVSKI NAČIN

O moj Bože, koliko je jada, zaostalosti, krajnjeg licemjerja i budalaštine u onih koji tuđu bol i nesreću žele iskoristiti da bi sebe prikazali velikim hunanitarcima, a najgluplje od svega toga je pokušati na ovaj način kvarljivu stranku poput HDZ-a preobraziti u socijalno osjetljivu stranku. Stranka koja je i dovela do toga da siromašni ne mogu u dostojanstvu podnositi intimu vlastite bolesti, nego su prisiljeni da im mamlazi poput Lucića i Šolića oskrvnjuju obiteljsko ime za 9.128 kuna, sramota su ovoga društva nesposobnog da razlikuje dobro od zla. Poslušajmo prvo vijesti koje nam s ponosom donose web stranice županijskog HDZ-a:“

Pomoć obitelji Radojčić, čiji sin boluje od leukemije




Predsjednik ŽO HDZ-a Franjo Lucić u ponedjeljak 8. studenoga 2010. godine uručio je 9.128 kuna novčane pomoći mladoj obitelji Radojčić iz Požege, čiji četverogodišnji sin Luka boluje od leukemije te se već tri mjeseca nalazi na liječenju… Matej Radojčić tom se prigodom zahvalio svima, počevši od požeškog ogranka HDZ-a Vranduk koji je inicirao prikupljanje novca, preko spomenutoga predsjednika Lucića, zatim Ante Šolića, predsjednika požeškoga HDZ-a… Naravno, zahvalio se Matej i svim ostalim članovima HDZ-a koji su dali svoj novčani prilog.
Franjo Lucić i Ante Šolić i tom su prigodom podsjetili kako HDZ u našoj županiji doista ima osjećaj za pomoć drugima, odnosno onima kojima je pomoć potrebna. I ovaj je posljednji primjer to najbolje pokazao… Od 2008. godine, podsjetili su, HDZ je u Požegi i Požeško-slavonskoj županiji pomogao preko 100 svojih članova ili njihovih obitelji, što u novcu, kao u posljednjem primjeru, što u ogrjevu, hrani i odjeći, pokazavši tako onu doista potrebnu socijalnu osjetljivost te prijeko potrebni i bezuvjetni altruizam.“

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$


Ne može se ne zamijetiti da cifra od 9.128 kuna pomalo čudno zvuči, poglavito ovih 128 kuna koje su trebale biti jamstvo da nitko nije ništa ukrao, začudo da ne stoji i pokoja lipa obzirom da se o vjerodostojnosti skupljačkih sposobnosti članova ove stranke zgraža čitava EU. Upravo je nevjerojatno da bi stranka s tako velikim članstvom skupila tako malo, ili je samo riječ o duhovnoj i moralnoj krizi članova HDZ-a. Ako uzmemo u obzir da su svi dali prema svojim mogućnostima ( prema riječima predsjednika Lucića!) onda ispada da su mogućnosti samih čelnika HDZ-a, Lucića, Šolića i Aladrovića, gotovo nikakve ili će biti točnije da se opet bave demagogijom i obmanjivanjem neukih i nepismenih. Obzirom da je novčani prilog uručio sam Lucić postoji velika mogućnost da je kroz njegove milosrdne prste lijeve ruke izostavljena barem jedna nula…
Lucićeva socijalna osjetljivost i bezuvjetni altruizam najbolje se očitovao kada je razjebao tvrtku od koje su živjele stotine obitelji zloupotrebljavajući braniteljske kredite na način da je pohlepno gradio apartmane na moru s novcem kojim je trebao štititi radna mjesta zaposlenih branitelja. Suicid branitelja Mate Nerovčića produkt je Lucićevog „bezuvjetnog altruizma“ kojim se oglušio na bilo kakvu pomoć branitelju u nevolji, ali i obitelji koja je otvoreno podržavala stranku HDZ-a. Lucićeva „socijalna osjetljivost“ očitovala se kada je zabranio humanitarnu utakmicu samo iz razloga što ju je organizirala oporbena stranka. Gdje je sada Aladrović koji je prilikom lokalnih izbora dijelio novac glasačima potkupljivajući ih iz prljavog HDZ-ovog fonda, zar nije mogao odvaditi malo više za obitelj Radojčić, ili se čuva za vlastitu fotelju i nove izbore???


HDZ nas je u svemu izjednačio s EU osim u plaćama koje zaostaju za 300 do 400%! Stranke u EU veoma rijetko posežu za ovakvim načinom promidžbe zbog negativnog kontraefekta, ipak oni koji se odluče na takvo nešto, a obično je riječ o zabačenim sredinama, samo za slikanje i iznošenje intimnosti ugrožene obitelji na stranačkim stranicama dužne su isplatiti obitelji za duševne boli minimalno 10 000 eura, zavisno od težine slučaja i mogućih političkih bodova humanitarne akcije, a da ne govorimo da ostali mediji mogu objaviti vijest samo uz dopuštenje takve obitelji i novčanu naknadu. Lucićevo humanitarno djelovanje je jeftino prostituiranje takvih obitelji za bijednu crkavicu, onu istu kojima je cijenio i vlastite radnike i zbog koje je upropastio tvrtku.
Koliko daleko ide humanitarni primitivizam HDZ-a svjedoči i javno izrečena rečenica da oni pomažu svojim članovima, ne shvaćajući da humanitarno djelovanje ne poznaje ni razlike među ljudskim rasama, a kamo li tamo nekakvim primitivnim strankama koje predvode osnovnoškolci i eventualno srednjoškolci.
Od ovakvih ljudi obučenih u laž, pohlepu i licemjerstvo ne možemo ni očekivati ništa drugo do li oskrvnjivanja svega onoga što dotaknu. Jedino što je dobro u ovoj priči je odricanje gospodina Ivana Devčića od naknade predsjednika upravnog vijeća Zavoda za javno zdravstvo u korist obitelji Radojčić, što je za svaku pohvalu, ali to ne bi trebala biti posebnost nego učestala praksa svih onih koji se naležavaju po raznim nadzornim odborima. Ipak, dobrotu Devčićevu kvari njegov pristanak da kao veterinar bude predsjednik takvog nadzornog odbora koji se bavi zdravljem ljudi, a ne životinja. Ali što se tu može kad je i sam ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo veterinar zahvaljujući šogoru Aladroviću!?
I na kraju, čudi nas neprisustvovanje župana Aladrovića ovom velikom humanitarnom djelu. Očevici kažu da je bio zauzet oko strategije razvoja Županije. Muku muči kako pravedno potrošiti odobrenih 235 000 eura iz programa IPA IV – koji govori o razvoju ljudskih potencijala, konkretno projekta „Žene na tržištu rada“ čiji je Župan nositelj. Zamijećeni su već prvi rezultati na pleterničkom brdu „Starac“ gdje je 10-tak žena zatečeno kako plijeve travu u Županovom borinjaku kao općem dobru svih nas.


Strašno!

Nema komentara: