...vrijeme je

...vrijeme je

srijeda, 3. studenoga 2010.

DRUŠTVO SATKANO OD LAŽI

- LAŽ ZBOG VIŠIH INTERESA

Naša vladajuća elita sve više nalikuje plastičnom cvijeću čijem mirisu se dive lažni obožavatelji i vojska plaćenika koji pokušavaju uvjeriti javnost u nemoguće. Od silnog pretvaranja možda ni njima samima nije jasno mirišu li to uistinu plastični cvijetovi ili je riječ o njihovim napudranim licima čije kreme vješto skrivaju razne čvilje i druge izrasline po licu.
- „Otišo je jer nije htio trgovat našom Zemljom!“ – reći će Andrija Hebrang, da bi poslije, mrtav hladan, priznao da svako malo mora izmišljati - u ime stranke -svakojake laži.
- „ Nisam ništa potpisala oko dionica INE!“ – reći će Jaca, da bi sutradan mediji objavili na stotinu njenih potpisa.
- „ Nisam bio tud prisutan!“ – reći će Šuker, da bi sutradan sam sebe demantirao zaboravivši što je prethodni dan rekao.
- „ Odakle bi ja mogao znati da se u HAC-u i HŽ-u nemilice krade!“ – reći će Kalmeta, ne obazirući se na novinare koji su u rukama držali dokaze o podjeli plijena ( 20% meni, 10% stranci, 3% vozaču…!).
- „ Afere Brodosplit nema, tamo je sve čisto!“ – reći će Vukelić, premda ovih dana čitamo da je HDZ iz Brodosplita počistio svaki mjesec oko 14 milijuna kuna.
- „ Tko kaže da sam debeo laže!“ – reći će Čobanković s podignutim obrvama nevinog dječarca i povjerovat će mu većina seljaka…


HDZ je instalirao laž kao temeljnu vrijednost stranke i glavnog pokretača svih radnji za opće dobro. Laž tako postaje njegovana vrijednost u političkoj komunikaciji i borbi za opstanak na vlasti. Stara poslovica veli:“TKO LAŽE, TAJ I KRADE“! Nije stoga čudno da je lopovluk preplavio Zemlju kad je sustavno organiziran i legaliziran uz pomoć institucija ( koje moraju raditi svoj posao!) te proveden na svim razinama društva. Laže se i krade pod hrvatskim grbom, u ime stranke HDZ-a, u ime Jadranke i Sanadera, ali i uz „podršku“ Božjih službenika kao znak uzvišene i organizirane misije za materijalno i duhovno dobro Hrvatskoga naroda. Paralelno s tim, svaka druga nedopuštena i nedogovorena laž i krađa učinjena zbog nižih interesa i bez dopuštenja vladajuće stranke strogo je i bez milosti kažnjavana. Upravo ovih dana mladić iz Otoka, Andrija Mandić, mora na izdržavanje jednogodišnje kazne zbog krađe laptopa gazdi koji mu nije isplatio dvije plaće. Mladić je na simboličan način htio ukazati na nepravdu, pa je dobio pravdu na hrvatski način, rekli bismo preciznije na Šeksovski način. Da je mladić kojim slučajem bio nećak ministra Milinovića ( svojedobno pijan divljao po bolnici razbijajući inventar i vrijeđajući osoblje i pacijente!), ili možda sin ministra Bošnjakovića ( prepadao i razbijao prozore političkim neistomišljenicima! ), ili možda sin saborskog zastupnika Mate Bilonjića ( koji je pomagao ocu u premlaćivanju nedužnih!), prošao bi poput njih bez ikakvih posljedica. Vjerojatno bi ga netko od „ mirisača plastičnog cvijeća“ pohvalio za takav angažman koji ukazuje na propuste u društvu. Ovako, mladić je nastradao jer nije imao dopuštenje HDZ-a, ili barem mjesnog biskupa, što je dovoljan znak našemu sudstvu da se ne radi o višim interesima.


- LAŽ RADI ULJEPŠAVANJA STVARNOSTI

Unatoč činjenici o „ružičastoj“ stvarnosti u RH, suočeni smo s učestalim uljepšavanjem najodgovornije osobe za probleme u Zemlji. Riječ je naravno o premijerki Jaci ili Suzani, onoj istoj koja je sa suzama u očima izjavila: „KUD IVO, TUD I JA!“ Nekako u posljednje vrijeme po medijima susrećemo sve više tekstova koji veličaju Premijerkinu izvanjsku ljepotu kao da bi zbog njezine ljepote trebali lakše podnositi siromaštvo i lošu gospodarsku situaciju. Možda je u svemu tome istina da je Jaca nešto ljepša od ministrice Dropulićke koja je dokazala da se i s hrapavim glasom iza kojega se ne razaznaje spol može uvjerljivo lagati.
Uz uljepšavanje izvanjkosti, uljepšavaju se i životopisi službenika vladajuće stranke. Ponegdje je riječ o bezočnoj laži, a ponegdje se samo skrivaju ili zamagljuju činjenice koje bi se mogle zgaditi njuhu „mirisača plastičnog cvijeća“. Tako imamo lažno predstavljanje uspješnim gospodarstvenicima, lažno iznošenje podataka o imovini i stručnoj spremi, lažni ratni putevi, lažne humanitarne aktivnosti, lažne zasluge i ostvarenja, i druge lažne slike koje mogu pripomoći pri političkom uljepšavanju stvarnosti. Primjerice, Đurđu Adlešić se uporno prezentira u javnosti kao profesoricu hrvatskog jezika (VSS), međutim, ona ima tek višu stručnu spremu (VŠS). Ivan Jarnjak je u jednom sazivu saborskih zastupnika srednjoškolac, dok se u drugom pojavljuje s višom stručnom spremom, i to kao ing. zaštite na radu. Ima i onih koji su „skromni“ poput našega saborskoga zastupnika Franje Lucića koji je osto bez diplome višeg menađera (VŠS), da bi se naposljetku pojavio kao obični trgovac s tri „S“.
Stručnjaci zaduženi za „farbanje“ stvarnosti imaju moć uvijeriti promatrače da stvarnost nije onakva kakva jest već kako vlast kaže da jest. Tako je saborski zastupnik Matušić, stručnjak za maglu, pokušao uvijeriti javnost da se on jednako borio svirajući gitaru napaćenim ženama i djeci po podrumima Dubrovnika kao i oni građani koji su puškarali po okolnim brdima. A što je on kriv, što je za vrijeme rata morao poć u Austriju da tamo svira sa Sanaderom, uostalom, nije pobjegao već ga je vojska pustila. ( Samo se ne zna koja?)


- MINISTAR LAŽI I MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI


U ovom tekstu skinut ćemo šminku s lica današnjega ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislava Ivića. Evo kako ga prezentiraju stranice Hrvatskoga sabora:


Ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti



Tomislav Ivić, prof.


Životopis

Rođen je 1. veljače 1961. godine u Veliškovcima, općina Valpovo
Obrazovanje
• 1979. - 1983. studirao i diplomirao na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu
• 1975. - 1979. polazio srednju školu u Valpovu, smjer: suradnik u odgojno-obrazovnom procesu
• 1975. - završio osnovnu školu u Belišću
Politička karijera
• 2008. izabran za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Osječko-baranjske županije na mandat od četiri godine
• 2007. izabran za zastupnika u Hrvatski sabor
• 2005. predsjednik ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije
• 2005. povjerenik ŽO HDZ-a Osječko-baranjske županije
• 2004. državni tajnik Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti
• 1993. – 2004. gradonačelnik Valpova
Profesionalna karijera
• 1992. – 1993. privatni poduzetnik
• 1983. – 1990. profesor u Građevinskoj školi Osijek i Srednjoj školi Valpovo


A evo kako će izgledati Tomislav Ivić kad mu skinemo svu šminku od čijega pudera se ne može vidjeti ništa osim maske!

1. Ispod njegove slike stoji da je prof., međutim, treba stajati; prof. općenarodne obrane i društvene samozaštite! Ovaj dio je izostavljen jer ne priliči da njegovo zvanje podsjeća na neka druga vremena, poglavito stoga što u RH ima i obrazovanijih i zaslužnijih i vjerodostojnijih!

2. Pod točkom Obrazovanje; stoji da je studirao i diplomirao, što bi trebalo značiti da nije samo diplomirao poput Mate Bilonjića i mnogih koji su se iznenada zatekli u generalskim uniformama. Lijepo! Ali, ono što bode u oči je činjenica da je opet izostavljeno što je Ivić to studirao i diplomirao na Fakultetu političkih znanosti. Zamislite, da prof. matematike u životopisu ne želi navesti da je završio matematiku. Vrlo neobično i paradoksalno! Ipak, moramo ovdje navesti da je Ivić Obranu i zaštitu počeo studirati još u vojsci kao član partije i miljenik vojnog sustava, te da je za taj fakultet potrebno bilo samo brzo trčati i Titovski razmišljati. Kad uzmemo činjenicu da mu je izdržavanje vojnog roka uračunato kao da je studirao 15 mjeseci, onda nije nimalo čudno što mu je taj dio političke karijere izostavljen. Osim toga, stvarno je neprimjereno da ministar branitelja bude čovjek s takvim životopisom.

3. Pod točkom Politička karijera; očigledno je da postoji veliki raskorak između Ivićevih sposobnosti i dužnosti koje je obavljao, a uistinu su sve političke i vezane uz stranku!

4. I pod točkom Profesionalan karijera; vidi se da je najveći dio svoga profesionalnog života Ivić provodio predavajući predmet koji je uz Marksizam ukinut s gnušanjem jer se tu poučavalo o ideologiji komunizma. Na taj je način Iviću naprasno prekinuta profesionalna karijera. I naravno, opet ne piše što je predavao u Osijeku i Valpovu. Niti piše što je maznuo kao privatni poduzetnik 1992. godine u jeku rata jer kako bi drugčije postao gradonačelnik da nije dokazao stranci da je sposoban poduzetnik.
Nakon što smo skinuli šminku ministru Iviću nimalo ne začuđuju tekstovi objavljeni po medijima o njegovoj vjerodostojnosti jer ima toga još:

-HDSSB prozvao ministra Ivića za netočne informacije ratnoga puta
- Ministar branitelja Tomislav Ivić te predsjednik HVIDRA-e i saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić lažirali su svoj ratni put. Naime, obojica su boravili u vojnim jedinicama prije njihovog osnivanja

-HDSSB: Ministar branitelja lažni je pukovnik

-Ministar branitelja ratovao u tada nepostojećoj brigadi

( Ljubav ovih dvoje nekadašnjih iskrenih Jugoslavena i danas je uzajamna i traje, ali na uštrb hrvatskih građana!)

Evo što o Iviću misle sami branitelji ( Braniteljski portal!). Zanimljivo je da nema niti jednog pozitivnog mišljenja:


 . Zanimljivo je da nema niti jednog pozitivnog mišljenja:

Ministre ništa nisi pobio ili dokazao suprotno
Napisao domen1 u 13 travanj, 2010 - 17:16.

Lagao si ministre,uljepšao si svoj ratni put,nisi dokazao da nije tako i da imam imalo obraza trebao bi otići.
Znam da nećeš tko bi se odrekao ministarske apanaže,jadno je da ti koji si frizirao svoj ratni put predstavljaš branitelje.
jad i bjeda
Napisao Bull u 13 travanj, 2010 - 08:25.

Mene ,a vjerujem i sve ostale branitelje može predstavljati i govoriti u moje ime samo netko ko je prošao ovaj jebeni rat od početka do kraja i netko ko je učestvovao u njemu ,a ne netko ko je sjedio u nekakvom podrumu i određivao tko je na straži u mjesnoj zajednici
ovu bagru treba svu odjebat i početi ih loviti i po danu i po noći i jednog po jednog brisat i sa liste i sa popisa branitelja
popis branitelja će biti stvaran i objavljen samo onda kada se sve udruge ujedine i počnu djelovati kao jedna udruga a ne da ima 100 udruga i da svaka od njih radi za sebe i za svoj džep
po ovome do sada viđenom vlada je uspjela u naumu da nas sve razjebe i razjedini jer oduvjek je bilo lakše raditi po principu zavadi pa vladaj
i zato i samo zbog toga ja dižem svoj glas i ovim putem i iz sveg glasa vičem :
BRANITELJI SVIH ŽUPANIJA UJEDINITE SE JER OVO NIJE ONO O ČEMU SMO SANJALI NA ČUKI I OVO NIJE ONO ZA ŠTO SMO TRPILI I GINULI
ZEC - MUP 08620
Napisao Neprijavljeni korisnik u 13 travanj, 2010 - 08:41.

RAZJEBATI NAS" neće nikada ,mi koji smo krenuli 1990.g. sa parolama ,pjesmom i zastavama a poslije i bojnim djelovanjem stvarali Lijepu našu.Ona je stvorena na našoj krvi i muki.
Citiram "BRAĆO BRANITELJI DILJEM LIJEPE NAŠE UJEDINITE SE"
ZEC - MUP 08620

Napisao Neprijavljeni korisnik u 12 travanj, 2010 - 21:08.
Ma kakav Hag , ovakvi su nas i uništili.Kad su pozicije i povlastice u pitanju svi su bili prvi a sada bježe od odgovornosti. Branitelje može da predstavlja samo osoba zapovjednog i borbenog lanca.
Onaj što zna tko su i što su branitelji i što ih boli i muči.
phr 1990

Napisao Neprijavljeni korisnik u 12 travanj, 2010 - 21:34.
takve nebuloze je u svojoj knjizi pisao i Bobetko pa te izjave koriste protiv našeg zapovjednika Markača
ZEC - MUP 08620

Napisao Neprijavljeni korisnik u 12 travanj, 2010 - 22:14.
Prijatelju nas dase pitalo niti jedan od naših Generala nebih završio u Hagu . Pa kome to godi ako ne petoj koloni i profiterima na račun naše kože.
Ivo Knežević Zec mob; 098 96 95 27
i što sada - hag

Napisao Neprijavljeni korisnik u 12 travanj, 2010 - 19:38.
zaista nemogu vjerovati da je istinita izjava ministra te da je to izjavio : da je vodio prve naoružane skupine, pa zna li da drugim riječima kaže - paravojska a što direktno priznaje TEZU srpskih zločinaca. Pa nije li nam već previše idiotarija u vidu kojekakvih izjava koju koriste zločinci i Hag. Bože sačuvaj nas naših




Unatoč tome što su stručnjaci za farbanje dobro prebojili ministra Ivića ostali su vidni tragovi prošlosti koje ministar Ivić ne može skriti ni kada napada svoje bivše drugove za službu u JNA, iako je taj isti Ivić obnašao ideološku službu tadašnjega režima koja ima veću težinu od djelatne službe. Da je Ivić u interesu viših ciljeva svjedoči i naš USKOK, koji je brže bolje stao u njegovu obranu proglasivši ga nevinim odmah nakon prve optužbe. A kad USKOK nekoga tako brzo proglasi nevinim to znači da je nevin iako je kriv! ( Ali samo u slučaju ako je riječ o osobama pod trajnom zaštitom HDZ.a!)
- ZAŠTO JE UBIJEN IVICA GRGIĆ, HRVATSKI BRANITELJ
Nedavno je kod Solina ubijen Ivica Grgić! Je li baš morao biti ubijen? Mediji su opet uljepšali stvarnost opravdavajući neminovnost Grgićeva smaknuća. Mišljenja smo, da bi Grgića institucije – koje rade svoj posao- ostavile na životu da nije u ovoj teškoj situaciji grdio Vladu i nepodnošljivu situaciju u Hrvatskoj. Ubojstvo Grgića ozbiljna je poruka svima onima koji se usude u ovom osjetljivom trenutku uljepšavanja Lijepe naše usuditi se nagrđivati takvu sliku da će proći isto, s crijevima razbacanim po ulici. Nedavno je vuk pobjegao iz zološkog vrta u Zagrebu, specijalci ga nisu smijeli ubiti jer je zaštićena životinja, pa su ga elegantno pogodili streljivom za uspavljivanje. Zašto hrvatskog branitelja Ivicu Grgića nisu na isti način primirili? Možda zato što hrvatski branitelji nisu zaštićena vrsta? Možda zato što ministar branitelja Tomislav Ivić nije smatrao za shodnim da se pojavi u Solinu i zaštiti Grgića? Ili možda zato što je bio prikladna žrtva za više interese? Svejedno! Opet je riječ o organiziranoj laži i onima čiji ljudski životi ništa ne znače!

Nema komentara: