...vrijeme je

...vrijeme je

ponedjeljak, 4. listopada 2010.

ZRNO PO ZRNO POGAČA, LOPOV DO LOPOVA – HDZ

Prvi predsjednik HDZ-a Imotske krajine Jurica Šitum u vatrenom govoru, prilikom proslave 20 godina postojanja partije HDZ-a, izjavio je slijedeće: „ Došlo je vrijeme da se iz HDZ-a izbace pijanci, lopovi, kriminalci i nemoralni ljudi. Sadašnje vodstvo HDZ-a mora se jasno odrediti prema onima koji su naštetili partiji i RH!“ - Ova pomalo neobična izjava, koju prenosi Indeks.hr od 06.02.2010. godine, danas je i više nego smiješna, jer od tadašnjega vodstva – samo sedam mjeseci poslije -mnogi završiše u Remetincu, pa čak i grešni carinik i rizničar stranke Barišić zbog kojega je Povjerenstvo RH za suzbijanje sive ekonomije ostalo bez nenadoknadivog člana. Ako se ovako nastavi mogli bi za sedam mjeseci ostati bez HDZ-a! Kako ćemo tada živjeti u poštenoj državi??? Bit ćemo strašno obezglavljeni!...
U ovoj zemlji otkad je postala „neovisna i slobodna“ neprekidno se krade. Kralo se za vrijeme rata u privatizaciji, nakon Oluje po srpskim kućama, na braniteljskim kreditima, u Hrvatskim šumama, na razno raznim poticajima, mirovinama itd. Najintezivnije, najbezobzirnije i najorganiziranije kralo se za vrijema Sanaderove Vlade, a i danas se krade na veliko , unatoč navali svekolikog poštenja - pod vodstvom tzv. gospođe Kerumice. Naša Premijerka će zasigurno u svom kratkom mandatu srušiti sve rekorde po broju nadimaka ( Vlaisavljevićka, Suzana, Jaca, Kerumica itd) iz kojih se da iščitati sve veća nevjerodostojnost i kompromitiranost, što je logična posljedica budući građani „Kerumicu“ nisu ni birali za to mjesto na koje je nasilno postavljena od bivšega Premijera kriminalca „Sanadera amerikanca“.

POŽEŠKO SLAVONSKI ŽUPAN ILI JOŠ JEDAN KANDIDAT ZA REMETINEC

Idemo analizirati da nije kojim slučajem naš župan Aladrović poštenjačina koja se slučajno našla u ekipi sakupljača satova, vila, poduzeća, gotovinskog novca i sličnih tričarija. S vremena na vrijeme u našim tiskovinama znaju se pojaviti tekstovi hvalospjeva o županu Aladroviću, čak i krajnje desno orjentirani tjednik „Hrvatski list“ za našeg jugonostalgičara iz Titove škole tvrdi da je samozatajan, nenametljiv i vrijedan župan koji je uneo jednu novu dimenziju međuljudskih odnosa i svekoliku ekspanziju naglog razvoja već u prvih 100 dana službe. I možda bi neki željeli povjerovati autorima sadržaja tih tekstova da nije riječ o plaćenim tekstovima koje je župan u dokolici osobno sročio i platio našim novcem. Reklama o otrovnom margarinu s oznakom omegola koji obnavlja naš krvožilni sustav neumoljivo podsjeća na priču o Aladrovićevom prezentiranju široj javnosti!

Postoje mnoge činjenice koje ne govore u prilog ne samo županovom poštenju već potvrđuju sumnje da je riječ o notornom lopovu koji je u HDZ-u pronašao utočište za daljne osobno bogaćenje na uštrb građana RH. Pa idemo redom:

1. OBITELJSKI STAN U PLETERNICI
Kao član komunističke partije i za sada nepoznate zasluge dobio je državni stan za bagatelu u centru Pleternice. Za vrijeme dok je obavljao dužnost gradonačelnika Pleternice samozatajno je prenio u posjed zemljište oko gradske kuće i dvorišne zgrade od kojih danas ubire najam. Zanimljiva je i pušnica u kojem suši meso divljači koje mu donose pojedini šumski radnici baveći se krivolovom… Aladrovićev stan je naslonjen na Gradsku kuću, pa je gradonačelnik Franjo Lucić adaptirajući istu obnovio i fasadu, stolariju i krov na stanu župana Aladrovića. ( Vjerojatno se zabunio!)…
2. NAJSUVREMENIJI VOĆNJAK U OVOM DIJELU SLAVONIJE
Prilikom velike elementarne nepogode u Požeškoj kotlini Aladrović je kao gradonačelnik Pleternice novac za namirenje štete podijelio s nekolicinom podobnih, i u to vrijema ( negdje oko 1997. godine) njegov mali voćnjak doživljava ekspanziju. Paralelno s tim kupuje i stan na moru. U posljednje vrijeme kao župan, zahvaljujući drugu Luciću, otkupljuje veće količine poljoprivrednog zemljišta, za bagatelu, OD GRADA PLETERNICE ( Riječ je o društvenom ili nacionaliziranom zemljištu koje prelazi u vlasništvo RH, a koje je Vlada dodijeljivala u posjed lokalnim sredinama… legalna pljačka osmišljena na HDZ-ovski način! Jasno, da su tu zemlju po tako niskim cijenama mogli kupiti samo podobni i izabrani)
3. VILA NA OTOKU VIRU
Prošle godine je Jutarnji list dana 05.09.2009. godine objavio da je Marijan Aladrović dok je bio na čelu uprave Hrvatskih šuma Požega, u tajnosti – SAMOZATAJNO U NJEGOVOM STILU – adaptirao lovačku kuću „Leštat“ na Papuku i potrošio sumnjivih i nevjerojatnih 10. milijuna kuna. Revizija je utvrdila da vrijednost adaptacije nije mogla biti veća od 3. milijuna kuna te se postavilo pitanje kamo je nestalo milijun eura, je li ih podijelio s Darkom Beukom ( tadašnjim šefom Hrvatskih šuma) ili je sve samozatajno maznuo sebi i izgradio VILU na otoku Viru koja je niknula paralelno s adaptacijom lovačke kuće. ( Uskoro ćemo dobiti fotografiju Aladrovićeve vile, pa ćemo je kao ekskluzivnu vijest objaviti na našim stranicama s popratnim sadržajem!)
4. ŠUMARSKA VIKENDICA NA PLETERNIČKOM STARCU I ATRAKTIVNO ZEMLJIŠTE

Naravno, da Aladrović nema račune za vikendicu, jer su mu to sve izgradili prijatelji. Ima ih više od Franje Lucića. Vikendica je sva od drveta, a drvo je besplatno, kao i „prijatelji“ No, to je sitnica! Nije vrijedno spomena, sve skupa ne vrijedi ni 40 000,00 eura! Zanimljivo je, da Hrvatske šume – prijateljima – grade identične vikendice širom RH, s tim da su neke malo manje, a neke malo veće, a neke opet poput „Leštata“, zavisno od zasluga!

5. SUMNJIVE I KORUPTIVNE RADNJE ŠEFA HRVATSKIH ŠUMA POŽEGA
Aladrović je sudjelovao u nedozvoljenom spuštanju cijena trupaca pleterničkoj tvrtki Franje Lucića. Ova povlastica nije izraz prijateljstva već uzimanja provizije za nedozvoljene usluge. Na kraju takve međusobne „dobre“ suradnje ove dvojice ostao je dug prema Hrvatskim šumama od 20. milijuna kuna za koji se Franji živo fućka jer mu je Beuk preko Aladrovića poručio da je to sitnica, te da se ne brine… Tu su još i sumnjivi i višemilijunski računi pokojnom pleterničkom električaru koji je u nekoliko godina uspio šumariji promijeniti 7. milijuna žarulja. Prava sitnica! Kao i mnogi nasuti nepostojeći šumski putevi, mnoge zasađene nepostojeće šume i drugi fiktivni računi kojima se otimao novac poreznih obveznika…
6. NEPOTISTIČKE RADNJE ŽUPANA ALADROVIĆA
Prva odluka župana Aladrovića je bila nelegalno vraćanje kamata ( priča o malverzaciji braniteljski kredita braće Lucić!) iz Županijske blagajne kumu Franji Luciću. Zaista je to bilo vrlo degutantno, ne samo od HDZ-ovaca, nego prije svega od „poštenjačine“ druga dr. Radoslava Galića koji je digao ruku za tako nešto. Na nepotistički način odlučivao je i o stipendijama požeških studenata. Tako je zamijećeno da su stipendije dobili neki uvaženi HDZ-ovci s primanjima većim od 20 000,00 kuna. Odobrio je dodatna i nepotrebna radna mjesta u Županiji s viškom zaposlenika, vjerojatno je to posljedica potkupljivanja ljudi za vrijeme lokalnih izbora. Nije tajna da je ukradenim novcem podmićivao glasače! Svrgnuo je s mjesta ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo uvaženu dr. Nakić da bi uhljebio veterinara Matijevića, rođenog brata svoje žene koji je ostao dužan i Bogu i ljudima uništivši veterinarsku stanicu u Pleternici.Isti taj propali veterinar sada poziva žene na pregled dojki.Pametnome dosta.Žene-reagirajte ! Nasilno je smijenio dva ravnatelja škole, jednoga iz čiste rekreacije, a drugoga da bi mogli mažnjavati lovu iz još uvijek nezavršene školske pleterničke dvorane. Izgurao je i ravnatelje bolnica iz Lipika i Pakraca. Itd.itd, nema tome kraja. Posljednje što je aktualno uz nepotistički obraz župana Aladrovića je stavljanje vlastite kćeri ( živi u Zagrebu – tata joj kupio stan!) u upravno vijeće Veleučilišta u Požegi. Zanimljivo je, da je buduću nevjestu ugurao u pleterničku školu na mjesto nastavnika TZK-a, iako neki pleterničani već godinama čekaju to radno mjesto. Gospođa snajka je imala posao u Kutjevu, ali joj se prohtjelo, na sreću tamošnjega ravnatelja, prijeći u Pleternicu.

ZAKLJUČAK: Ovo je samo mali dio onoga što o ovom samozatajnom i smirenom političaru HDZ-a znaju i vrabci na grani, ali veoma dovoljno da se dade zaključiti da je zreo za Remetinec! Ono što ne znamo mora da je puno veće i puno više, jer Aladrović je veoma mudar skrivač, mnogo mudriji od glupastog i prozirnog kuma Franje.Ipak, krađa, podmićivanje, nemilosrdno obračunavanje s neistomišljenicima, Aladrovićeva je odlika karakteristična za takve ljude željne bogatstva koji se unatoč svemu ne mogu skriti.
Nadamo se da će kaznene prijave napokon ugledati svjetlo dana, a da će ga on gledati kroz rešetke. Sve što je stekao ukrao je! Jedino dobro što je učinio otkada imamo Hrvatsku državu je činjenica da je čovjek redovit na svetim misama, jer prije kao član Partije nije zalazio u takve građevine gdje se moglo vidjeti raspelo. Ipak, i ovdje nam se opravdano nameće sumnja u iskrenost Aladrovićeve pobožnosti, ne samo zbog čudnovate kombinacije Boga i bogatstva, nego zbog činjenice da nijedan HDZ-ovac više ne može bez Crkve. Možda je to bio jedan od uvijeta napredovanja u samoj stranci budući je od Premijera Sanadera brat svećenik, a sestra čak časna sestra. No, vidjet ćemo, ako Aladrović uskoro ne pređe na pravoslavlje – vjeru naše Premijerke – znači da ima nade da i on jednoga dana postane čovjek, pa makar i u Remetincu.
ŽIVIO KRIMINAL! – ŽIVIO HDZ! – ŽIVIO ALADROVIĆ!

Nema komentara: