...vrijeme je

...vrijeme je

srijeda, 13. listopada 2010.

NAJNOVIJE POLITIČKE VIJESTI IZ ŽUPANIJE



1.      Predsjednik GO HDZ-a drug Franjo Delač operativnim zahvatom uklonio rog s glave i time narušio dobru suradnju s gradonačelnikom Pleternice koji je na Delačev roščić redovito vješao kaput prilikom učestalih partijskih sastanaka stranke.

2.      Pleternička sportska dvorana još uvijek nije doživjela svečano otvorenje unatoč 38. utvrđivanju termina od strane Osnivača škole tj. župana Marijana Aladrovića. Pravu istinu glede njenog otvorenja zna samo stručnjak za sportske dvorane drug Franjo Lucić.


3.      Nakon što je u medijima izašla vijest o rastrošnom životu pleterničkog duhovnika HDZ-a druga Tunje Ćorkovića, tamošnjeg rektora svetišta, sve više vjernika javljaju se s podacima o načinu trošenja 45 milijuna kuna njihova novca. Tako postoje svjedoci sa svadbe njegovih nećaka na kojima je im je darovao stanove, automobile i ostale tričarije. U okolici Splita evidentiran je župnikov hotel. Župnik je također i vlasnik jednog Lucićevog stana u Srimi izgrađenog pomoću braniteljskih kredita. Ostatak do 45 milijuna kuna je prokartao podižući adrenalin zarobljen u monotonom svećeničkom pozivu.
4.      U službenom automobilu grada Pleternice često se može vidjeti Lucićeva supruga, brat i ostala rodbina. Putni troškovi su obična tričarija za ovako bogat grad!

5.      Predsjednik GO HDZ-a drug Tunja Šolić na službenim web stranicama gradskog odbora HDZ-a Požege s nostalgijom još uvijek drži sliku odbjeglog premijera Sanadera!


6.      U gradu Požegi zabilježen je enorman porast učlanjenja u partiju HDZ-a. Vjerojatno je riječ o  uzaludnom nadanju mladih da će uz pomoć legalizirane kriminalne organizacije ( HDZ ) uspjeti na brzinu doći do radnog mjesta ili izvanrednog profita, ili je doista riječ o tome da ih je na takav očajnički čin potaknuo predsjednik Tunja Šolić sa svojim izvanrednim osobinama neponovljivoga vođe.

7.      Na obroncima Papuka zamijećeno preko 200  članova HDZ-a. Ispred njih je išao njihov predsjednik drug Tunja Šolić s korpicom za gljive. Ove godine su dobro urodile zahvaljujući obilnim kišama. Među požeškim HDZ-ovcima bio je i Franjo Lucić, predsjednik ŽO HDZ-a i saborski zastupnik koji je u emotivnom govoru naglasio da su došla nova vremena i da se neće više gostiti ukradenim novcem već će sami pronaći hranu u prirodi, skuhati i pojesti poput pravih rodoljuba. Na licima okupljenih zamijećeno je da im baš i nije bilo pravo.


       
8.       Da na web stranicama grada Pleternice objavljuju lažne i napuhane vijesti nije nikakva tajna. Najviše je smijeha izazvala vijest na Naslovnici službenih stranica grada Pleternice u kojoj se tvrdi da u pleterničkoj poduzetničkoj zoni ulažu i strani investitori!

9.       Duhovnik županijskog HDZ-a drug Tunja Škvorčević primio uglednike HDZ-a na čelu s drugom Božom Biškupićem kojega je drug carinik Barišić također optužio da je mažnjavo novce iz Ministarstva kulture RH. Bili su tu i drugi kandidati za Remetinec poput Franje Lucića, Marijana Aladrovića i drugih. Duhovnik Škvorčević ih je pitao koliko će iduće godine dobiti novca za vrbovanje vjernika? Ministar Biškupić mu je odgovorio: „ Vrlo vjerojatno kao i prošle godine!“


10.   Ministar zdravstva Milinović, onaj isti koji se čudom čudio tome kako u HDZ-u ima toliko puno bivših partijskih djelatnika sve dok mediji nisu objavili partijsku knjižicu s njegovim slikom,  imenom i prezimenom, u Lipiku je u projektu „ nasmijavanja suradnika“ izazvao staricu u bazenu neugodnim i podcjenjivačkim seksističkim pitanjem. Kako mu je starica odgovorila možete vidjeti na slici – ( ako nemaš ovolikog…!). Nakon toga s lica svih prisutnih nestali su osmijesi, ali nažalost, ne posjedujemo tu fotografiju na čijim licima se očituje veća tuga nego li na fotografijama njihovih stranačkih prijatelja ( Mravak, Rončević, Barišić, Beuk, Polančec itd) prilikom ulaska u Remetinec.


11.   Poznato je da drug Tunja Šolić za mlade članove HDZ-a drži tečajeve o načinima pridobivanja glasača prilikom izbora. Evo jednoga njegovog iskustva:
„ Približili se izbori i ja krenuo u obilazak birača. I došo ti ja jednom u jedno zabačeno selo, nema puta, sami makadam. Okupili se seljani da čuju moj predizborni govor. Reko sam im otvoreno da ako Aladrovića izaberu, da ću im napraviti put, pravi put asfaltiran. Oni ostali ravnodušni, nema nikakve reakcije, a znam ja zašto  - jer im je to reko i Ronko! Onda se domudrim pa im kažem – ako glasuju za Aladrovića – da ću im napraviti školu, a na to će seljani – Pa mi nemamo djece u selu! – E, tu sam se zajebo, ali sam se brzo snašo i reko im da ću im napraviti i djecu!“

Nastavit če se...














Nema komentara: