...vrijeme je

...vrijeme je

srijeda, 21. srpnja 2010.

KAZNENE PRIJAVE PROTIV FRANJE LUCIĆA I IVANA PIŠMIŠA

KAZNENE PRIJAVE














ponedjeljak, 19. srpnja 2010.

ISTINA OKO IZGRADNJE SPORTSKE DVORANE U PLETERNICI

Izjavu o navodnim kaznenim prijavama podnešenim od požeškog SDP-a protiv saborskog zastupnika i gradonačelnika Pleternice Franje Lucića, objavljenu u Večernjem listu od 17.07.2010.godine prenosimo u cijelosti:

OBJAVA: 17.07.2010 / 11:32
Ponovo kamen spoticanja zbog velike pleterničke investicije
SDP prijeti novom kaznenom prijavom
SDP-u je glavna aktivnost pisanje kaznenih prijava, pa su ih dosad protiv mene podnijeli 18, ali su sve odbačene, kaže F. Lucić

Piše: Vesna Milković/VLM

Ako Županijska skupština dade suglasnost za dodatne radove na školskoj sportskoj dvorani u Pleternici, vrijedne pola milijuna kuna, podnijet ćemo novu kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Franje Lucića ili ćemo proširiti postojeću, rekao je županijski vijećnik SDP-a Vicko Njavro.
Dvorana se gradi još od 2005. godine, završena je potkraj prošle godine, a troškovi izgradnje od planiranih 13,5 milijuna kuna dosegli su 18 milijuna. Problemi su se pojavili kada je objekt trebalo staviti pod krov i kada su otkrivene manjkavosti u projektnoj dokumentaciji.
Gradonačelnik Lucić kaže da je novac potreban za dodatne sitne poslove koji su se naknadno pojavili, a koji nisu bili uvršteni u prvobitan troškovnik.
– Zbog SDP-a radovi su zaostali 2,5 godina. U programu SDP-a glavna aktivnost je pisanje kaznenih prijava, pa su ih protiv mene do sada podigli 18, ali su sve odbačene. Mi ćemo dvoranu 1. rujna učenicima dati na korištenje, ma koliko kaznenih prijava podigli – rekao je Lucić.

(nedopustivo je da Franjo Lucić izigrava glasnogovornika ŽDO u Požegi,no kako se isti nisu oglasili Francek si je dopustio tu zahtjevnu dužnost... op.a.)

No naravno da Franjo Lucić obično u napadu panike i straha govori nebuloze,neistine i obmanjuje građane požeštine te je požeški SDP objavio demanti kako slijedi:




I tako Franjo Lucić se igra glasnogovornika ŽDO,širi po tiskovinama lažne optužbe,obmanjuje javnost a sve u nekontroliranoj panici od progona institucija ove države zaduženih za otkrivanje gospodarskog kriminala,pronevjere i pljačke,ali stvarno stanje izgleda drugačije pa eto donosimo kratku kronologiju događanja oko izgradnje športske dvorane u Pleternici.


ZA ONE KOJI ŽELE ZNATI MALO VIŠE O MALVERZACIJAMA NA IZGRADNJI ŠKOLSKO-SPORTSKE DVORANE U PLETERNICI
Pleternička sportska dvorana, objekat koji se gradi više od 5 godina i čija je vrijednost radova gotovo udvostručena ponovno je postala predmet prijepora između prvog čovjeka HDZ-a Franje Lucića i SDP-a. -„SDP konstantno ometa neutemeljenim kaznenim prijavama izgradnju ove kapitalne investicije, no unatoč tomu požrtvovni i nesebični Franjo Lucić završit će dvoranu na dobrobit pleterničke djece“ – riječi su to lokalnih medija koji već godinama na pristran način obmanjuju javnost! Iz takvih konstatacija proizlazi da je kontroverzni Franjo Lucić, čovjek koji ima najviše materijalne koristi od izgradnje te dvorane, na paradoksalan način postao njen zaštitnik od zločestog SDP-a koji zbog ljubomore na Franjine nevjerojatne sposobnosti ometa izgradnju same dvorane. Ovako bedasto izvrtanje činjenica može se dogoditi samo u zemlji duboko zahvaćenoj korupcijom i nepotizmom, zemlji u kojoj institucije rade svoj posao na način vladajuće stranke štiteći i promičući osobe koje potkradaju društvenu imovinu. Politička moć vladajućih kao poligon kontrole i nadzora medija, sudstva, građevinskih lobija i slično poput kuge je okužio svaku stopu ove zemlje, tako da Lucićevo manipuliranje i skrivanje iza stranke nije nikakva mudrost već ustaljena praksa stranke na vlasti. Luciću HDZ služi upravo onoliko koliko i pljačkašu banke maska za lice. To što je pleternička dvorana jedina nedovršena dvorana u Županiji više nikome nije važno, niti što je kontroverzni gradonačelnik Franjo Lucić na dvorani uspio maznuti nekoliko milijunčića pribrojivši ih umnoženom obiteljskom blagu u gradu koji je nedavno na stranicama Jutarnjeg lista osvanuo na listi 10 najnerazvijenijih gradova u RH. Izjava gradonačelnika Lucića o 18 odbačenih kaznenih prijava najveći je dokaz da u RH nešto ne štima! Treba li pisati devetnaestu ( bit će ipak 36!), biti će jasnije samim čitaocima nakon što pročitaju daljnji tekst.

1. NAMJEŠTANJE JAVNOG NATJEČAJA
Već prije samoga natječaja za izgradnju dvorane „dogovorena“ je tvrtka „ Presoflex“kao Izvoditelj radova. Javni natječaj je obična farsa koju treba ispoštovati kako bi se zadovoljila najučestalija rečenica vladajuće stranke HDZ-a: - „Neka institucije rade svoj posao!“ Tako je institucija OŠ Pleternica provela natječaj, te ga poništila zbog najbolje ponude tvrtke „PAK KONSTRUKTOR“ iz Pakraca, na što je ova uložila žalbu:


Ponuda ove tvrke bila je točno 9.027655,74 kune bez PDV-a, što je za 1,5 milijuna kuna manje od Presoflexa. Natječaj je poništen navodno zbog planiranog iznosa za investiciju od 10 mil. kuna. U ponovljenom natječaju slijedeće godine izabrana je tvrtka „Presoflex“ s ponudom od 9.905648,79 kuna bez PDV-a, da bi nakon što se situacija stišala sklopili s školom ugovor na 10.866333,34 bez PDV-a, sada planirana sredstva više nisu nikakav uvijet. Uskoro se potpisuju Aneksi ugovora na 2,7 mil. kuna itd. Očigledno je, da se na samom početku napumpavala cifra, i po završetku izgradnje dvorane veoma je izgledno da bi ova investicija mogla doseći vrijednost „radova“ od 20 mil. kuna. Iz Zapisnika o obavljenom natječaju stručna osoba može lako potvrditi nečasne namjere, a poglavito ako uzme u obzir situacije koje su naknadno povećavale cijenu radova. ZA TO NETKO MORA ODGOVARATI!

2. BAGARIĆ –LUCIĆ-GALIĆ: BRIGA ZA SPORTSKI ŽIVOT DJECE ILI???
Požeško-slavonska županija pod vodstvom tadašnjeg župana Bagarića odlučila je graditi dvorane kreditima koje će škole vraćati upravo onim sredstvima predviđenim za njihovo održavanje. Rezultat takve politike ( ulaganja pod svaku cijenu) nisu samo zapuštene škole nego i činjenica da županijski namještenici moraju danas strepiti za vlastite plaće, jer kad se isplate veliki anuiteti rata s visokim kamatama županijska blagajna zjapi prazna poput napuštenog ptičjeg gnijezda. Ipak, ovakvi projekti izazvali su veliku medijsku pažnju, a njeni akteri s širokim osmijesima plijenili su stranice lokalnih medija. Lucić se smijao jer je Presoflex morao od njega po visokim cijenama otkupljivati sav građevinski materijal, a nekakvim čudom ostali su mu čak i dužni pripomoći u izgradnji apartmana na moru. Galić se smijao jer je znao da će na kraju imati investiciju od 20 mil. kuna. Predstavnici Croatie osiguranja su se smijali jer su znali da će biti masne isplate šteta za nepostojeće građevinske pogreške. Podizvođači radova su se smijali jer su znali da će biti mnogo više naplaćenih neizvršenih radnji od onih stvarno izvedenih, a Bagarić je bio veseo jer je mislio da će mu te investicije još više učvrstiti fotelju najdugovječnijeg župana. I ravnatelj škole bio je iznimno veseo. U početku, nisu se znali razlozi tog vampirskog veselja, međutim, ubrzo je kupio novi stan u Zagrebu i pojavio se s novim automobilom ( naravno na kredit!). A djeca i sportski život? Oni će kad vide kako su svi odrasli radosni – bez obzira na nedovršenu sportsku dvoranu - i sami postati radosni ne znajući zašto!? Ipak su to samo djeca, i njima ne treba puno!

3. TIJEK IZGRADNJE DVORANE
Izgradnja dvorane je započela 16.05.2005. godine. U samo nekoliko mjeseci učinjeno je toliko radova da ih projektant nije mogao stizati svojim nacrtima(ha,ha…), međutim, već krajem mjeseca kolovoza je došlo do obustave zbog NEDOSTATKA NOVČANIH SREDSTAVA! Situacija je podsjećala na bazen pun gladnih i proždrljivih krokodila koji su u trenu rastrgali debelu kravu! Napravljena je pauza od nekih 7 mjeseci, da bi 29.03.2006. godine ponovno krenuli u izgradnju te je gotovo u potpunosti izgradili i obustavili izgradnju 16.11.2006. godine. Dvorana je bila prelijepa, zidovi obojeni, parket gotovo da je postavljen, samo je za čudo nedostajao krov. Nastale su velike svađe na relaciji Lucić- Projektant- Nadzor, narušeni međuljudski odnosi te je došlo do teške krize koja je zaustavila izgradnju na gotovo 1 godinu bez obzira na osigurana sredstva. Pojavila se priča o greški na krovnoj konstrukciji koju je nijekao Projektant pravdajući se da je ista krovna konstrukcija zadovoljavala kaptolačku novu dvoranu. Takva krovna konstrukcija nije mogla zadovoljiti pleterničku jer je Franjo saznao da se zbog visine dvorane neće u njoj moći održavati svjetska prvenstva, pa je naknadno odlučio podići dvoranu za još dva neophodna metra. Možda je to i točno, ipak izglednije je da se Franjo uplašio brzog završetka dvorane što mu u tom slučaju nije ni politički ni novčano odgovaralo. Najveći dokaz nevinosti projektanta je činjenica što Franjo lucić za milijunsku štetu nije nikada svojim političkim utjecajem pokušao pronaći i kazniti krivca, osobito kada se zna da je podnosio kaznene prijave za mnogo manje štete. Primjerice, na Radio Požegi je zaprijetio kaznenom prijavom uvaženom seljaku Franji Odobašiću koji je s Lucićem zajedno čuvao krave te svojim izjavama doveo u sumnju Lucićevo naglo bogaćenje,

4. NENADANI PROBLEM S NOVIM I NEPODOBNIM RAVNATELJEM ŠKOLE
Na Danu škole 2007. Godine gradonačelnik Lucić je javno pred stotinjak okupljenih ljudi rekao slijedeće: „ Ivan Pišmiš neće u mirovinu, on je neophodan za djelovanje ove škole i ja ću kao saborski zastupnik učiniti sve da ostane ravnatelj do svršetka izgradnje školske dvorane!“ Ova izjava, iako se njome ignoriraju Zakoni o školstvu, mogla bi imati djelič logičnosti da je ravnatelj Pišmiš bio živo uključen u njenu izgradnju. Ipak, kada se zna da je izgradnju vodio Franjo Lucić, a da je Pišmiš bio potpuno pasivan prepustivši ulogu Investitora Luciću, onda ostaje ozbiljna sumnja da je Lucić trebao Pišmiša samo za planirane nečasne radnje! Pod pritiskom Školskog odbora Pišmiš je ipak morao u mirovinu, a Lucić se našao u situaciji da snažno lobira za osobu za koju je mislio da bi njome mogao manipulirati. Kada je uvidio da stvari izmiču kontroli i da bi ravnatelj mogao postati čovjek koji ima podršku Ronka, svojim lobiranjem učinio je nevjerojatan pritisak nad članovima ŠO kojima je prvo nudio različite usluge, da bi im potom prijetio i slično. U gnusno lobiranje uključio se mjesni župnik, pa čak i sam biskup, budući se očekivao izbor ravnatelja vjeroučitelja, pod krinkom da vjeroučitelj ne može dobiti podršku Ronka i SDP-a, zaboravljajući činjenicu da je ravnatelj Pišmiš prilikom imenovanja bio član HNS-a .( Današnja ravnateljica je kao član partije prokazivala prosvjetne djelatnike koji idu u Crkvu, te trgala učenicima križeve s vrata..) Iz ovoga je jasno da lobiranje protiv ravnatelja vjeroučitelja Pavkovića nema nikakve veze s političkim ili vjerskim opredjeljenjem, već je riječ o običnoj pohlepi za novcem i zloupotrebom institucija za privatno bogaćenje i manipuliranje društvenom imovinom. Znakovito je da je Pišmišovim odlaskom nestalo pola dokumentacije vezane uz izgradnju dvorane, a izviješće o poduzetim radnjama krim-policije nije nikada školi dostavljeno!
Nakon imenovanja novoga ravnatelja Pavkovića posljednji dan svoga mandata (30. kolovoza 2007. Godine) umirovljeni ravnatelj Pišmiš donosi u školu Ugovor o međusobnom korištenju dvorane Grada Pleternice i Osnovne škole u kojem stoji da dvorana prelazi u vlasništvo grada Pleternice na 99 godina, uz obvezu škole da je dužna podmirivati sve troškove za održavanje dvorane. – Nevjerojatno, ali istinito! Potom je dana 12.09.2007. ( zaprimljeno u županijskoj pisarnici), umirovljeni ravnatelj Pišmiš sklopio i drugi Anex ugovora o dodatnim radovima u vrijednosti od 2,7 mil. kuna! – Dakle, Lucić je bio u pravu da će mu trebati Pišmiš, pa makar kao umirovljeni ravnatelj škole! Novi ravnatelj škole Pavković kojega su odmah dočekali na nož i proglasili nesposobnim ometajući ga neprekidno u radu, izvijestio je predstavnike Osnivača koji nisu imali pojma o ovim štetnim ugovorima. Jasno je, da su i Lucić, i Pišmiš nezakonito sklopili ugovore bez prethodne suglasnosti ŠO i Osnivača Požeško-slavonske županije. Nakon opravdanih kaznenih prijava nastala je hajka na ravnatelja Pavkovića i predstavnike Županije lažno ih optužujući da priječe radove na školskoj dvorani.
Nakon toga, iako se formalno Lucić više nije mogao predstavljati kao Investitor, nastavio je utjecajem na vlasnika tvrtke „Presoflexa“ diktirati tempo radova. Pa se tako primjerice klima komore gradila više od godinu dana iako su sredstva bila osigurana. Izgovori za sporost radova bili su smiješni! ( Kuma Rudeža boli kuk! I slično!)

5. FRANJO LUCIĆ JE KAO NEOVLAŠTENA OSOBA DOGOVARAO DODATNE RADOVE
Iz Zapisnika sastanaka u svezi izgradnje dvorane vidljivo je da se Lucić lažno predstavljao kao Investitor te ugovorio više od tri milijuna kuna dodatnih radova. U posjedu smo samo nekoliko računa budući su ostali misteriozno nestali a bilo ih je više. Iz tzv. Promemorija vidljivo je da legalni predstavnik Investitora ravnatelj Pišmiš „ ne prisustvuje“ na tim sastancima, što nije slučajno, već umjesto njega poslove ugovara Lucić, što je kazneno djelo ne samo za lucića i Pišmiša već i predstavnike Presoflexa kojima je vrlo dobro poznato da to ne mogu činiti bez znanja Županije, odluke ŠO i znanja Investitora. Predstavnici Presoflexa su s Franjom Lucićem odlučivali o izmjenama i dopunama radova iako su se Ugovorom od 12.05.2005. godine obvezali člankom 3. u kojem stoji: „Za svako odstupanje od odobrene tehničke dokumentacije u tijeku gradnje Izvoditelju( Presoflexu) je potrebna prethodna suglasnost Naručitelja ( Osnovne škole fra K.Adžića)“. Franjo Lucić kao nekompetentna i neovlaštena osoba prouzročila je štetu pri izgradnji dvorane. Nažalost, posljedica je to političke moći koja se postavlja iznad Zakona što je okrutna stvarnost u RH. Koliko su ozbiljni ovi prijestupi govori i članak 14. Istog ugovora koji kaže: „Naknadni i nepredvidivi troškovi se ne mogu izvoditi bez prethodne pismene suglasnosti Naručitelja i utvrđivanja cijena!“ – U ovom slučaju je potpuno jasno da je cijene utvrđivao osobno Franjo Lucić. Ako ove činjenice nisu dovoljne za prihvaćanje kaznene prijave onda Franjo Lucić može činiti što ga volja, pa i brisati stražnjicu s kaznenim prijavama kako se u Skupštini sam i pohvalio. Možemo se samo nadati da će ipak uskoro doći vrijeme kada ćemo imati neovisno sudstvo spremno za borbu s kriminalom.



6. DVORANA JOŠ UVIJEK NIJE ZAVRŠENA
Nakon lokalnih izbora promijenjena je vlast u Požeško-slavonskoj županiji na čije čelo je zasjeo Lucićev podanik Aladrović, nedugo nakon toga uspjelo se izbaciti iz škole i nepodobnog ravnatelja Pavkovića, i očekivali bi smo u nedostatku onih koji su „priječili radove“ da gotovo završena dvorana bude otvorena, međutim, ne samo da je nisu završili, nego je na neshvatljiv način uništen parket milijunske vrijednosti, a opseg dodatnih radova se nekontrolirano sve više povećava. Pa su tako posve bespotrebno promijenjene sjedalice na tribinama, izbijeni i zamijenjeni neki prozori i slično. I tako punih godinu dana… Nije isključeno da če se dodatni radovi dogovarati i nakon otvorenja dvorane koja je postala nepresušan zdenac ljudske pohlepe pod krinkom brige za opće dobro.

7. SAŽETAK I ZAKLJUČAK
- umjesto 10. mil. kuna utrošeno gotovo 20.mil.kuna!
- milijunska šteta prouzročena pogrešnom krovnom konstrukcijom ili ???
- mnoštvo građevinskih pogrešaka i sumnjive odštete Croatia osiguranja!?
- vantroškovnički radovi u iznosu vrijednosti cijele investicije!
- vantroškovničke radove dogovarala neovlaštena osoba koja je paralelno gradila apartmane na moru
- ista osoba je istodobno Izvođaču radova prodavala mnonpolistički sav građevinski materijal kao vlasnik tvrtke
- pojedini akteri izgradnje dvorane stekli sumnjive nekretnine
- nuđenje novca za povlačenje kaznenih prijava
- prebacivanje odgovornosti na stranku SDP-a
- preveliko lobiranje za obično radno mjesto ravnatelja škole gdje se uključio i sam vrh Crkve
- nevjerojatna suradnja mjedrodavnih institucija pri smjeni nepodobnog ravnatelja škole ( od Osnivača, prosvjetne inspekcije, ministra Fuchsa i slično..)
- potpuna inertnost Osnivača škole oko pronalaženja krivaca za nastalu štetu nqa dvorani
- postojanje novih naznaka oko aktivnosti grada Pleternice i Lucića da dvoranu podrede svojim interesima i dr.

Najveći dokaz prljavih igri oko izgradnje školsko sportske dvorane u Pleternici je ponašanje Osnivača škole župana Marijana Aladrovića koji je zdušno podržavao smjenu nepodobnog ravnatelja Pavkovića zbog navodno - velike štete koju je svojim nesavjesnim radom prouzročio školi – a za pronalaženje i kažnjavanje krivca milijunske štete prilikom izgradnje dvorane čiji je vlasnik Požeško-slavonska županija ne želi ni da čuje. Razlog je jednostavan – svi putevi vode do Franje Lucića, danas zaštitnika dvorane – a sutra čovjeka koji je svojom pohlepom udvostručio investiciju i pridonio siromaštvu u jednom od najsiromašnijh mjesta u RH.

O podnešenim kaznenim prijavama protiv Franje Lucića i Ivana Pišmiša možete detaljnije pročitati ovdje:

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Hrvatska/Protiv-gradonacelnika-Pleternice-jos-jedan-optuzni-prijedlog-zbog-gradnje-fitness-dvorane
http://cnn.blog.hr/2007/09/1623198407/hdzovac-franjo-lucic-suocen-s-novom-optuznicom.html
http://pollitika.com/hdz-ovac-franjo-lucic-suocen-s-novom-optuznicom
a ima toga još,znači NASTAVAK SLIJEDI

U prilogu ovog teksta donosimo nešto još neobjavljene dokumentacije iz koje štošta biva jasno i laiku te se nadam da če poslužiti u raskrinkavanju ovih mutnih radnji.











ponedjeljak, 12. srpnja 2010.

TISKOVNA KONFERENCIJA GRADONAČELNIKA I SABORSKOG ZASTUPNIKA ZDRAVKA RONKA

Žao mi je što je ova HDZ-ova garnitura koja je trenutno na vlasti u Županiji svojim kriminalnim radnjama u samo nepunu godinu dana ponovo Županiju dovela u bezizlaznu situaciju, pa je više nego očito da me čeka ponovno saniranje stanja.
No kako sam na toj sjednici prozvan od velikog menađera Lučića za otvaranje stečajnog postupka ŽUC-a, dozvolite mi da, kao gradonačelnik Požege, kao saborski zastupnik i kao župan koji je konsolidirao stanje županijske blagajne nakon kataklizme od 350 mil kuna u koju nas je doveo HDZ i politički promiskuitetni Radosav Galić, da odgovorim na tad izrečene neistine.
Temeljem Stečajnog zakona stečajni postupak se mora bez odgode pokrenuti:
ako je tvrtka prezadužena, tj. ako imovina ne pokriva obveze - imovina ŽUC-a bila je svega 100.000 kn, a nepodmirene obveze 42 mi! kn, i drugo
- ako je blokada duža od dva mjeseca - u konkretnom slučaju Žuč je neprekidno blokiran još od 17. lipnja 2005. g. i kao kuriozitet, zaposlenici ŽUC-a godinu dana primali su plaću na blagajni tvrtke "Cestar" iz Si.Broda kojoj su davali milijunske poslove. Možete si samo misliti na što je to iičilo. l dakako kad je sve puklo ravnatelj ŽUC-a pokrenuo je 21,4.06. stečaj kako bi izbjegao zatvor od dvije godine.
l da se zna, najbolji potez koji je Milan Ivanko ikad povukao je to pokretanje stečaja, time je okončao agoniju Županije, Žuc-a aii i svoju osobnu.
Preporučam to i velikom "menađeru" Lučiću glede njegovih tvrtki da malo pripazi na cl. 626. Zakona o trgovačkim društvima, obzirom da Hrvatske šume potražuju od njega ogromne milijune kuna.
Kako sam imenovan županom 12.5.06. ja nisam niti mogao pokrenuti stečaj, no da nije bio pokrenut prije mog dolaska za župana sigurno bi ja to učinio.
Stečajni postupak još nije gotov, u medijima se župan Aladrović nabacuje drvljem i kamenjem na stečajnog upravitelja,suca i Sud, priča o milijunima koje plaća na ime odvjetničkih usluga, o svojim prijedlozima za nagodbu bez obzira na cijenu, itd. čime ustvari zamagljuje pozadinu svojih pravih namjera.
Točno je, stečaj nije gotov jer se vode dva spora s Kamen-lngradom koja će ŽUČ svakako dobiti,
l koji je onda taj stečajni upravitelj koji bi se nagodio tako da preuzme troškove postupka i kamate koje se mjere milijunskim iznosima. Takvog bi stečajnog upravitelja trebalo odmah u aps.
Nagodba DA, no ona neće i ne smije biti na štetu ŽUC-a. Neće l ne smije biti nagodbe sve dok god Kamen-ingrad u stečaju ne shvati da neće dobiti utuzena 44 mil kuna, već da ima obvezu prema ŽUC-u negdje 50 i 50 mil kuna i troškove postupka.
l budite sigurni; Kamen-ingrad će to vrlo brzo shvatiti, nagodba će uslijediti negdje u rujnu jer stečaj već predugo traje, čak i njihov stečajni upravitelj ostaje bez naknade pa se logikom stvari, rješenje nazire. A do tada Kamen-ingrad će odustati od 44 mi! kuna potraživanja i još k tome priznati, po meni, nekih 58 mil kuna ŽUC-u kao i sve troškove oba postupka, l tu je priči kraj.
Prema tome, ova Aladrovićeva predstava doista nije bila potrebna kao ni obmana javnosti o 2 mil troška za županiju. Odgovorno tvrdim, županiju ovo ne stoji niti jednu kunu, spor vodi ŽUČ u stečaju, a ne Županija, A ni ŽUČ neće štetovati niti jednu kunu jer će to Kamen-ingrad morati priznati, l baš bi volio vidjeti tog stečajnog upravitelja i tog stečajnog suca koji bi se drugačije nagodio.
No, postavlja se pitanje, zašto se onda župan toliko raskokodakao, zašto vrši pritisak prema Sudu i pritišće stečajnog upravitelja da se nagodi i zaključi stečaj pod nepovoljnim uvjetima.
Na žalost, odgovor je jednostavan. Marijan Aladrović je napravio takav dar mar u županijskom proračunu i srajtao novce, pa je sad zinuo na 7 mil kuna koji još stoje na računu ŽUC-a i do kojih on ne može doći sve dok je ŽUČ u stečaju i dok za taj novac odgovara stečajni upravitelj i stečajni sudac.E, da njih dvojice nema, frcale bi kune s računa ko perje kad se kokoši čerupaju, l baš bi mu trebalo tih 7 mil kuna.Ovako on može oko njih samo obilaziti kao mačak oko vruće kaše. Upravo zato on i naganjuje stečaj pod svaku cijenu, l to je cilj, srajtati još i tih 7 milijuna.
A što se to dešava u Županijskom proračunu ?
- Upošljavaju se "prijeko" potrebni kadrovi, koji opterećuju proračun sve
dotle da se plaće u županijskoj upravi isplaćuju tek kad na račun pristignu
sredstva za školstvo, zdravstvo i skrb. A ravnatelji, oni ne smiju ni pisnutil
- Masno se plaćaju propagandne tzv. "promo stranice" u Večernjaku, po radi
uzdizanja svojih veličina i pljuvanja političkih takmaca
- Nemilosrdno se naganjuju automobile kroz 24 sata, najviše u privatne svrhe.
Primjera radi, što smo zajedno kao župani, dr Navratli i ja napravili kilometara kroz tri godine, Aladrović je to spalio za manje od godinu dana,60/118
Njegovi zamjenici ( Troha i Jakobovtć) u godini dana napravili su na "Astrama" tri puta više kilometara nego bivši zamjenici (Čerti i Pejić) za tri godine. 20/60 6 puta
Trećeg zamjenika župana nisam u to uračunavao, za njega automobila nema . . . on je iz kvote srpske nacionalne manjine ali nije iz kvote koalicijskog partnera
Mogao bi govoriti i o novčanim poticajima Lučiću itd.itd., no ostaje činjenica proračun je shvaćen kao Alajbegova slama pa se rajtalo dok vile nisu došle u oči.
l gdje smo sad ? Dolaskom HDZ-eove ekipe u Županiju, ministar financija mimo Uredbe koja regulira postupanje s decentraliziranim sredstvima, a koja je i mijenjana upravo zbog PSŽ i koji je do njihovog dolaska doznačavao decentralizirana sredstva iz Državnog proračuna izravno školama, učeničkim domovima, domovima zdravlja i umirovljenika l bolnicama,, odjedamput "iz čista mira ali ne i iz čistih namjera", taj novac usmjerava na račun županije, držeći u ovoj kriminalnoj rabiti lojtre županu Aladroviću koji ova strogo-namjenska sredstva iz Državnog proračuna uz blagoslov tri ministrarstva: financija, zdravstva i socijalne skrbi, te znanosti i obrazovanja mjesecima mariše i troši za sasvim druge svrhe.
Do ovog trenutka spržio je 5,9 mii kuna iz Državnog proračuna bez lipnja mjeseca i to je pravi razlog pritiska da se pod svaku cijenu, a ne objektivno zaključi stečaj.
l što sad ?


POGLEDAJ PRILOGE:


















petak, 2. srpnja 2010.

F. Lucić ili nije dobro informiran ili radi suprotno namjerama i prijedlozima Vlade RH

Reagiranje SOOH-a

Petak, 02 Srpanj 2010

SINDIKAT ODGOJA I OBRAZOVANJA HRVATSKE
PREDSJEDNICA

Anita Car
- KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA
PREDMET: Reagiranje na članak

Poštovani,
U vašem listu broj 423 od 10. lipnja objavljen je članak pod naslovom "Potpisivanjem ugovora obezvređuje rad Vlade RH" u kojem se u negativnom kontekstu govori o samom činu potpisivanja kao i o čelnicima sindikata.
Zbog istinitosti informiranja molim da u vašem cijenjenom glasilu objavite ovo naše reagiranje.
Točno je da je Sindikat odgoja i obrazovanja Hrvatske (zajedno sa drugim sindikatima koji imaju članstvo u ustanovama grada) potpisao Kolektivni ugovor i za Dječje vrtiće Požega.
Netočno je da bi ovim činom bilo tko obezvređivao rad Vlade RH jer je ovaj Sindikat već imao sklopljen kolektivni ugovor sa gradom koji je bio na snazi i koji je imao istu razinu prava kao i novi.
U ovom slučaju radi se o tome da je gradonačelnik Ronko i prije donošenja Izmjena i dopuna Zakona o radu koje predlaže Vlada RH već postupio po namjerama Vlade te je nove kolektivne ugovore potpisao na godinu dana.
Iz ovog bi se moglo zaključiti da gospodin F. Lucić ili nije dobro informiran ili radi suprotno namjerama i prijedlozima Vlade RH u pogledu Izmjena i dopuna ZOR-a, upravo gosp. Ronko djeluje na liniji namjera Vlade RH.
Podvlačimo da nam ovakav potez gradonačelnika ne ide na ruku jer smo već imali potpisan KU sa istim nivoom prava i sa važenjem dvije godine, a sada je u skladu sa prijedlozima Vlade RH potpisan do 31.12.2010. godine.
O nivou prava koja su potpisana ne bih polemizirala jer je kolektivni ugovor sklopljen temeljem pregovaračkog procesa pregovaračkih timova ali i napominjem da prava nisu mijenjana.
Voljeli bi da i u gospodarstvu (pa i u tvrtci gosp. Lucića kao i u Gradu Pleternica) potpišemo kolektivni ugovor kako bi regulirali međunarodna prava i obveze na što, ovim putem, pozivamo gospodina Lucića.
S poštovanjem,
PREDSJEDNICA SOOH:
Anita Car