...vrijeme je

...vrijeme je

ponedjeljak, 12. srpnja 2010.

TISKOVNA KONFERENCIJA GRADONAČELNIKA I SABORSKOG ZASTUPNIKA ZDRAVKA RONKA

Žao mi je što je ova HDZ-ova garnitura koja je trenutno na vlasti u Županiji svojim kriminalnim radnjama u samo nepunu godinu dana ponovo Županiju dovela u bezizlaznu situaciju, pa je više nego očito da me čeka ponovno saniranje stanja.
No kako sam na toj sjednici prozvan od velikog menađera Lučića za otvaranje stečajnog postupka ŽUC-a, dozvolite mi da, kao gradonačelnik Požege, kao saborski zastupnik i kao župan koji je konsolidirao stanje županijske blagajne nakon kataklizme od 350 mil kuna u koju nas je doveo HDZ i politički promiskuitetni Radosav Galić, da odgovorim na tad izrečene neistine.
Temeljem Stečajnog zakona stečajni postupak se mora bez odgode pokrenuti:
ako je tvrtka prezadužena, tj. ako imovina ne pokriva obveze - imovina ŽUC-a bila je svega 100.000 kn, a nepodmirene obveze 42 mi! kn, i drugo
- ako je blokada duža od dva mjeseca - u konkretnom slučaju Žuč je neprekidno blokiran još od 17. lipnja 2005. g. i kao kuriozitet, zaposlenici ŽUC-a godinu dana primali su plaću na blagajni tvrtke "Cestar" iz Si.Broda kojoj su davali milijunske poslove. Možete si samo misliti na što je to iičilo. l dakako kad je sve puklo ravnatelj ŽUC-a pokrenuo je 21,4.06. stečaj kako bi izbjegao zatvor od dvije godine.
l da se zna, najbolji potez koji je Milan Ivanko ikad povukao je to pokretanje stečaja, time je okončao agoniju Županije, Žuc-a aii i svoju osobnu.
Preporučam to i velikom "menađeru" Lučiću glede njegovih tvrtki da malo pripazi na cl. 626. Zakona o trgovačkim društvima, obzirom da Hrvatske šume potražuju od njega ogromne milijune kuna.
Kako sam imenovan županom 12.5.06. ja nisam niti mogao pokrenuti stečaj, no da nije bio pokrenut prije mog dolaska za župana sigurno bi ja to učinio.
Stečajni postupak još nije gotov, u medijima se župan Aladrović nabacuje drvljem i kamenjem na stečajnog upravitelja,suca i Sud, priča o milijunima koje plaća na ime odvjetničkih usluga, o svojim prijedlozima za nagodbu bez obzira na cijenu, itd. čime ustvari zamagljuje pozadinu svojih pravih namjera.
Točno je, stečaj nije gotov jer se vode dva spora s Kamen-lngradom koja će ŽUČ svakako dobiti,
l koji je onda taj stečajni upravitelj koji bi se nagodio tako da preuzme troškove postupka i kamate koje se mjere milijunskim iznosima. Takvog bi stečajnog upravitelja trebalo odmah u aps.
Nagodba DA, no ona neće i ne smije biti na štetu ŽUC-a. Neće l ne smije biti nagodbe sve dok god Kamen-ingrad u stečaju ne shvati da neće dobiti utuzena 44 mil kuna, već da ima obvezu prema ŽUC-u negdje 50 i 50 mil kuna i troškove postupka.
l budite sigurni; Kamen-ingrad će to vrlo brzo shvatiti, nagodba će uslijediti negdje u rujnu jer stečaj već predugo traje, čak i njihov stečajni upravitelj ostaje bez naknade pa se logikom stvari, rješenje nazire. A do tada Kamen-ingrad će odustati od 44 mi! kuna potraživanja i još k tome priznati, po meni, nekih 58 mil kuna ŽUC-u kao i sve troškove oba postupka, l tu je priči kraj.
Prema tome, ova Aladrovićeva predstava doista nije bila potrebna kao ni obmana javnosti o 2 mil troška za županiju. Odgovorno tvrdim, županiju ovo ne stoji niti jednu kunu, spor vodi ŽUČ u stečaju, a ne Županija, A ni ŽUČ neće štetovati niti jednu kunu jer će to Kamen-ingrad morati priznati, l baš bi volio vidjeti tog stečajnog upravitelja i tog stečajnog suca koji bi se drugačije nagodio.
No, postavlja se pitanje, zašto se onda župan toliko raskokodakao, zašto vrši pritisak prema Sudu i pritišće stečajnog upravitelja da se nagodi i zaključi stečaj pod nepovoljnim uvjetima.
Na žalost, odgovor je jednostavan. Marijan Aladrović je napravio takav dar mar u županijskom proračunu i srajtao novce, pa je sad zinuo na 7 mil kuna koji još stoje na računu ŽUC-a i do kojih on ne može doći sve dok je ŽUČ u stečaju i dok za taj novac odgovara stečajni upravitelj i stečajni sudac.E, da njih dvojice nema, frcale bi kune s računa ko perje kad se kokoši čerupaju, l baš bi mu trebalo tih 7 mil kuna.Ovako on može oko njih samo obilaziti kao mačak oko vruće kaše. Upravo zato on i naganjuje stečaj pod svaku cijenu, l to je cilj, srajtati još i tih 7 milijuna.
A što se to dešava u Županijskom proračunu ?
- Upošljavaju se "prijeko" potrebni kadrovi, koji opterećuju proračun sve
dotle da se plaće u županijskoj upravi isplaćuju tek kad na račun pristignu
sredstva za školstvo, zdravstvo i skrb. A ravnatelji, oni ne smiju ni pisnutil
- Masno se plaćaju propagandne tzv. "promo stranice" u Večernjaku, po radi
uzdizanja svojih veličina i pljuvanja političkih takmaca
- Nemilosrdno se naganjuju automobile kroz 24 sata, najviše u privatne svrhe.
Primjera radi, što smo zajedno kao župani, dr Navratli i ja napravili kilometara kroz tri godine, Aladrović je to spalio za manje od godinu dana,60/118
Njegovi zamjenici ( Troha i Jakobovtć) u godini dana napravili su na "Astrama" tri puta više kilometara nego bivši zamjenici (Čerti i Pejić) za tri godine. 20/60 6 puta
Trećeg zamjenika župana nisam u to uračunavao, za njega automobila nema . . . on je iz kvote srpske nacionalne manjine ali nije iz kvote koalicijskog partnera
Mogao bi govoriti i o novčanim poticajima Lučiću itd.itd., no ostaje činjenica proračun je shvaćen kao Alajbegova slama pa se rajtalo dok vile nisu došle u oči.
l gdje smo sad ? Dolaskom HDZ-eove ekipe u Županiju, ministar financija mimo Uredbe koja regulira postupanje s decentraliziranim sredstvima, a koja je i mijenjana upravo zbog PSŽ i koji je do njihovog dolaska doznačavao decentralizirana sredstva iz Državnog proračuna izravno školama, učeničkim domovima, domovima zdravlja i umirovljenika l bolnicama,, odjedamput "iz čista mira ali ne i iz čistih namjera", taj novac usmjerava na račun županije, držeći u ovoj kriminalnoj rabiti lojtre županu Aladroviću koji ova strogo-namjenska sredstva iz Državnog proračuna uz blagoslov tri ministrarstva: financija, zdravstva i socijalne skrbi, te znanosti i obrazovanja mjesecima mariše i troši za sasvim druge svrhe.
Do ovog trenutka spržio je 5,9 mii kuna iz Državnog proračuna bez lipnja mjeseca i to je pravi razlog pritiska da se pod svaku cijenu, a ne objektivno zaključi stečaj.
l što sad ?


POGLEDAJ PRILOGE:


















Nema komentara: