...vrijeme je

...vrijeme je

petak, 2. srpnja 2010.

F. Lucić ili nije dobro informiran ili radi suprotno namjerama i prijedlozima Vlade RH

Reagiranje SOOH-a

Petak, 02 Srpanj 2010

SINDIKAT ODGOJA I OBRAZOVANJA HRVATSKE
PREDSJEDNICA

Anita Car
- KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA
PREDMET: Reagiranje na članak

Poštovani,
U vašem listu broj 423 od 10. lipnja objavljen je članak pod naslovom "Potpisivanjem ugovora obezvređuje rad Vlade RH" u kojem se u negativnom kontekstu govori o samom činu potpisivanja kao i o čelnicima sindikata.
Zbog istinitosti informiranja molim da u vašem cijenjenom glasilu objavite ovo naše reagiranje.
Točno je da je Sindikat odgoja i obrazovanja Hrvatske (zajedno sa drugim sindikatima koji imaju članstvo u ustanovama grada) potpisao Kolektivni ugovor i za Dječje vrtiće Požega.
Netočno je da bi ovim činom bilo tko obezvređivao rad Vlade RH jer je ovaj Sindikat već imao sklopljen kolektivni ugovor sa gradom koji je bio na snazi i koji je imao istu razinu prava kao i novi.
U ovom slučaju radi se o tome da je gradonačelnik Ronko i prije donošenja Izmjena i dopuna Zakona o radu koje predlaže Vlada RH već postupio po namjerama Vlade te je nove kolektivne ugovore potpisao na godinu dana.
Iz ovog bi se moglo zaključiti da gospodin F. Lucić ili nije dobro informiran ili radi suprotno namjerama i prijedlozima Vlade RH u pogledu Izmjena i dopuna ZOR-a, upravo gosp. Ronko djeluje na liniji namjera Vlade RH.
Podvlačimo da nam ovakav potez gradonačelnika ne ide na ruku jer smo već imali potpisan KU sa istim nivoom prava i sa važenjem dvije godine, a sada je u skladu sa prijedlozima Vlade RH potpisan do 31.12.2010. godine.
O nivou prava koja su potpisana ne bih polemizirala jer je kolektivni ugovor sklopljen temeljem pregovaračkog procesa pregovaračkih timova ali i napominjem da prava nisu mijenjana.
Voljeli bi da i u gospodarstvu (pa i u tvrtci gosp. Lucića kao i u Gradu Pleternica) potpišemo kolektivni ugovor kako bi regulirali međunarodna prava i obveze na što, ovim putem, pozivamo gospodina Lucića.
S poštovanjem,
PREDSJEDNICA SOOH:
Anita Car

Nema komentara: