...vrijeme je

...vrijeme je

srijeda, 14. travnja 2010.

RAZBOJSTVO U PLETERNICI

U ranim jutarnjim satima, u Pleternici, dana 13.04.2010. godine zamijećena je neovlaštena osoba na električnom vodu u blizini Tofrada. Naknadnim vještačenjem djelatnika HEP-a Požega utvrđeno je da je riječ o razbojstvu „ krađe struje“. Temeljem izjave očevidaca sačinjen je fotorobot počinitelja na osnovu kojega građani mogu u najbližu policijsku stanicu prijaviti počinitelja. Opravdano se sumnja da je počinitelj iz Pleternice, budući su policijski službenici prilikom pokušaja uhićenja uspjeli strgnuti s počinitelja košulju s natpisom: - „Volim Grad Pleternicu“!
Isti je uspio pobjeći na „Popovo brdo“ gdje je misteriozno nestao!
Počinitelj ovoga nesvakidašnjega kaznenoga djela je visok oko 1,85 cm, dobro uhranjen, izrazito širokih usta, velike glave i veoma širokih bokova, te star oko 50. godina. Prilikom bijega izbacivao je veće količine čavala s namjerom da spriječi policijske službenike u obavljanju uhićenja što mu je i uspjelo. Sumnja u počinjenje ovoga kaznenoga djela od strane pleterničkog župnika zbog velike sličnosti s fotorobotom u potpunosti je otklonjena jer je župniku alibi dala kuharica, tako da njegova nevinost nije dovedena u pitanje ni zbog nađene veće količine čavala ispred ulaznih vrata župskoga stana.
Gradonačelnik Pleternice i uvaženi saborski zastupnik Franjo Lucić obećao je pomoć oko razotkrivanja ovoga drskoga počinitelja nabavkom posebno dresiranih policijskih pasa u svrhu otkrivanja kriminaliteta oko električne struje. Budući je riječ o najmodernijim električnim psima, brigu o njima neće voditi policijski službenici što zbog prebukiranosti policijske postaje ( njih 50-ak prisiljeno je raditi u civilu po obližnjim kafićima!), što zbog needuciranosti, tako da će brigu o njima voditi provjereni električni stručnjak Slavko Gaura, o čijim sposobnostima raspredaju čak i ljetne krijesnice koje su ovih dana na remontu, te će uz pleterničku hidrocentralu ove krijesnice biti najveće iznenađenje projekta Grada Pleternice oko obnovljivih izvora energije.

Nema komentara: