...vrijeme je

...vrijeme je

ponedjeljak, 1. prosinca 2008.

ANTE ŠOLIĆ ORGANIZIRAO SKUP HDZ-a U POŽEŠKOJ KAZNIONICI


Iako su ovih dana na internetu vrlo popularne razno razne foto-montaže istaknutog HDZ-ovca, ova slika koju vidite na žalost nije foto montaža. Ovo je stvarni plakat koji poziva na skup HDZ-a u kino Sali kaznionice u Požegi. Ovime je HDZ još jednom pokazao koliko je naš pravosudni sustav, da se poslužim Sanaderovim riječima, u banani. Kakva je to kaznionica kad se u njoj mogu održavati stranački skupovi otvoreni za javnost? Zamislite stranački skup HDZ-a u zatvoru u Remetincu ili zatvoru u Lepoglavi?

Ili još bolje, možete li zamisliti da pokucate na vrata zatvora i zatražite da bi ste tamo recimo održali rock koncert i zatim oblijepite grad plakatima. Ili možda techno party u Remetincu? Moramo priznati da ovaj plakat u sebi ima dozu satire. Pogledajte samo što piše na plakatu… „Zajedno s HDZ-om za bolju budućnost našeg grada“ (stvarno su našli pravo mjesto s kojeg će širiti poruke o boljoj budućnosti) i „Skup predstavlja opušteno druženje članova i simpatizera, te upoznavanje sa programima Hrvatske demokratske zajednice“.

Ova posljednja rečenica je toliko ironična, ali i toliko nekako na pravom mjestu. Možete li sebe zamisliti kako se osjećate opušteno dok boravite u krugu zatvora? Moramo priznati da je zatvor stvarno neobično mjesto za okupljanje simpatizera i članova neke stranke, osim ako neki od njih nemaju tamo i privremeno prebivalište. Zanimljiv je i datum skupa, 29.11. Slučajno je taj datum dan republike Jugoslavije. I sad vi na takvom mjestu upoznajte program HDZ-a i kakvu Vam budućnost nude!

Nema komentara: