...vrijeme je

...vrijeme je

utorak, 29. srpnja 2008.

MUĆKE U OPĆINI VELIKA







USKOK ispituje slučaj dvije zaposlenice državne revizorice Šime Krasić za koje postoji ozbiljna sumnja da su krivotvorile izvješće o poslovanju Općine Velika u Požeško-slavonskoj županiji za 2007. te sakrile da je nestalo nešto manje od pola milijuna kuna.

Riječ je o novcu koji je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva doznačilo na žiroračun Općine Velika, i to za isplatu odštete građanima čija je imovina nastradala u nevremenu koje je u kolovozu 2007. zahvatilo taj kraj.

Državne revizorice J. P. i D. M., zaposlenice Državnog ureda za reviziju - Područnog ureda Požega, u izvještaju su napisale da su “sredstva za elementarne nepogode u iznosu od 426.093 kune u cijelosti isplaćena pravnim i fizičkim osobama koje su prijavile štetu”. No, stanovnici Trenkova, koje je najviše nastradalo u nevremenu, od tog novca nisu dobili ni kunu.

- Kažu da nema novca. Izvršena je procjena, ali nam nitko dosad nije isplatio ni kunu - rekla je supruga Vinka Borozića iz Trenkova, koji je prijavio štetu.

-Kad su bili izbori, govorili su da će, ako HDZ pobijedi, svima isplatiti odštetu, ali još uvijek krpamo sami - kaže gospođa Borozić. Luka Vrban također još čeka odštetu.

- Nitko nije dobio ništa, niti ima objašnjenja zašto nema novca-kaže Vrban.

Kaznena prijava protiv revizorica uslijedila je nakon što je u lipnju, na sjednici Općinskog vijeća Velike, postavljeno pitanje što je s novcem za Trenkovo. U USKOK-u su potvrdili da preispituju navode kaznene prijave protiv revizorica.

Nema komentara: