...vrijeme je

...vrijeme je

nedjelja, 31. listopada 2010.

UZ DAN SJEĆANJA NA MRTVE

Burning Flame Pictures, Images and Photos

petak, 29. listopada 2010.

MOLIM TE

KLIKNI NA SLIKU ZA UVEČANJE

PRIJETNJE HDZ-a: BLOGERI POŽEŠTINE, ČUVAJTE SE!


Na zadnjoj konferenciji za novinare, održane 27. listopada 2010. godine, vrh HDZ-a uputio je blogerima požeštine prijetnju u kojoj stoji da oni koji vrijeđaju njih i njihove obitelji će uskoro biti razotkriveni po iskusnom policajcu Tunji Šoliću, predsjedniku GO HDZ-a Požege. A da je riječ o ozbiljnoj prijetnji svjedoče  i ove njegove izjave:http://johan-baden.blogspot.com/2010/10/ista-bi-to-trebalo-da-znaci.html“ Ja sam vodio policiju 4 godine i prilično dobro znam uć u pojedine tajnosti!“, ili:“… kako je moja dužnost zaštititi grad i građane od kriminala…!“ Šolić nadalje navodi, kako sve ono što on i HDZ čini, čini javno, a ostala oporbena kukavež djeluje tajno i pod pseudomima. Požeški HDZ ima namjeru preko svoje radne skupine; Skupina za prisluškivanje i odavanje neprijatelja stranke HDZ-a, na čijem čelu je iskusni policajac Šolić, zadati konačni udarac državnim neprijateljima što se usudiše ružno pisati o glavnim predvodnicima Partije,- Luciću, Aladroviću i Šoliću. „Locirat ćemo i uhititi sve sumnjivce, koji po Ronkovu nalogu, prijete i vrijeđaju u panici od istine…“ – navodi Šolić, koji između ostaloga svoje istupanje potkrepljuje nevjerojatnim pritiskom i pozivima građana požeštine.
-          HDZ DJELUJE JAVNO, A ONI KOJI VRIJEĐAJU TAJNO!

Ova izjava samo potvrđuje tezu da još uvijek živimo u društvu, u kojem stranka na vlasti priječi slobodu mišljenja i izražavanja, i u kojem strahovlada sasvim legalno preko institucija podržava korupciju i kriminal, usput progoneći sve one koji bi se na bilo koji način mogli naći kao prepreka ovakvoj „demokraciji“. Nije nimalo čudno u ovakvoj Zemlji da hulje poput Šolića, Lucića i Aladrovića ne odgovaraju za ništa, dok oni koji ukažu na takve anomalije bivaju progonjeni, oklevetani, izbačeni na ulicu, pa im se čak indirektno prijeti progonom i  zatvorom. Kad pred zakonom budu svi jednaki nestat će potrebe za tajnim djelovanjem, jer danas Šolić može javno djelovati samo iz jednog razloga , jer  je siguran da zbog svog neprimjerenog javnog djelovanja neće snositi nikakve sankcije, pogotovo kad se zna da nije odgovarao ni za mnogo veće stvari. Što se tiče vrijeđanja njihovih članova obitelji, ne upitaju li se možda prozvani hadezeovci o svim onim obiteljima koje su osiromašili svojim postupanjem, preciznije otimačinom zbog koje su mnogi ostali bez posla, ili misle da je samo riječ o stoci sitnog zuba koja se nije snašla. Šolić i klika mogu biti sretni dok je riječ samo o pisanju, jer narodu je dosta prodavača magle i onih koji bi vječno vladali.

-          „PRIJETE I VRIJEĐAJU U PANICI OD ISTINE!“ – TUNJA ŠOLIĆ

Koji paradoks??? Upravo su  Lucić, Aladrović i Šolić u panici zbog istine, i zato treba istinu zaustaviti i proglasiti „pravu istinu“. „Prava istina“ oko krađe struje braće Lucić je -da je riječ o pogreški, ali da su braća nadoknadili štetu pa nema nikakve štete za državni proračun. Istina ovih koji tajno vrijeđaju po blogovima je – da su trebali namiriti štetu i odraditi kaznu u zatvoru, upravo poput Polančeca.  - Kako bi lijepo bilo upravljati Zemljom u kojoj ne bi bilo novinara i blogera koji svako malo po svemu čeprkaju!? – Zato treba ustrašiti svu tu sitnu neradničku kukavež koja iz prikrajka prokazuje ugledne gospodarstvenike…!

-          „DOBRO ZNAMO UĆ U POJEDINE TAJNOSTI!“

Blogeri, dobro pazite da vas prilikom nužde ne dohvati za jaja iz kanalizacijske cijevi „Šolićeva ruka“, a ako HDZ preko vjerskih službenika unajmi i samoga Boga, e, onda vam nema spasa, jer Božje oko sve vidi! Rekli bismo, ništa novo! U svim totalitarnim režimima policija je bila samo produžena ruka vladajućih, a da o sudstvu i ne govorimo, zapravo nam nije ni potrebno jer je tu stručnjak Šeks. Osim toga, što će nam privatnost kad je sve privatizirao dvojac Lucić – Aladrović!

-          „ZAŠTITITI GRAD I GRAĐANE OD KRIMINALA!“

Tunja Šolić je toliko dobro štitio grad Novu Gradišku i njene građane od kriminala da ga je požeški HDZ pozvao da tako čini i kod njih, jer u Požegi nisu mogli naći boljega! Doista je smiješna teza o Šolićevoj borbi protiv kriminala, ne zato jer je riječi o laži, već se pitate koliko mora biti glup čovjek koji je spreman povjerovati u takvo što! Pitam se, kako bi ova naša Slavonija izgledala da je takvi nisu štitili od kriminala?? Teško je to reći, no jedno je sigurno – ne bi bilo nezaposlenih, a sigurno bi i ova trojica tada bili pošteni građani, možda bi Lucić i Šolić radili kao zaštitari, a Hrvatske šume bile u plusu. Ovako nas protiv korupcije i kriminala štite kriminalci. Nedavno je u Županijskoj vijećnici bila edukacija lokalnih dužnosnika u borbi protiv korupcije i sukoba interesa organizirana od Ministarstva pravosuđa, no, tamo se nije pojavio niti Župan, niti česti mu gost Lucić, niti istaknuti borac protiv korupcije Šolić. Dobro, za Šolića nam je jasno, jer je on u svemu samouk, pa mu tako i po pitanju korupcije i organiziranog kriminala ne treba edukacija, ali čudno je da ova druga dvojica nisu željeli biti na takvoj edukaciji kada su nedavno javno poduprli Premijerku u borbi protiv korupcije, makar da prikriju tragove. Zamijećeno je da su na predavanju bili samo oni koji rade na takvim mjestima na kojima se i nema što ukrasti.
- 
         JOHAN BADEN BLOG

Druže Šoliću, pozdravlja te trenutno 30-tak suradnika na ovom blogu, kao i svi oni čije smo tekstove na njihovu zamolbu objavili, pozdravlja te i veliki broj naših vjernih čitatelja! Druže Šoliću, pozdravite svoje mentore Lucića i Aladrovića i recite im da se istina ipak neće moći spriječiti, nikada i nije, pa i u najgorim totalitarnim režimima. I da ne mislite da mi vas mrzimo, kao što ni vi nas ne mrzite, na kraju ćemo zaključiti: NEKA VJEČNO ŽIVI HDZ! – ŽIVIO LUCIĆ! – ŽIVIO ALADROVIĆ! – ŽIVIO ŠOLIĆ! – i još pokoji sretnik!

Johan Baden vr

utorak, 26. listopada 2010.

NAJNOVIJE VIJESTI IZ ŽUPANIJE

1. PROMOCIJA KNJIGE BISKUPA BOGOVIĆA – „ŽAO MI JE NARODA“

Ličko zavičajno društvo „Vila Velebita“ organiziralo je predstavljanje knjige ličko-senjskog biskupa dr. Mile Bogovića. Evo nekoliko rečenica njegova govora:“ Meni je hrvatskoga naroda, doista, iskreno žao jer nakon dugih stoljeća iščekivanja vlastite države, čini se da danas u njoj ne žive sretno, što se posebno odnosi na zapostavljene dijelove Slavonije kao i Like, bez koje kao poveznice sjevera i juga zemlje, nema ni Hrvatske!“ – Biskupovo zapažanje zaostalosti Like i Slavonije možemo vidjeti u činjenici što su ova dva dijela Hrvatske dvadesetgodišnji bedemi stranke HDZ-a. Franjo Lucić prilikom biskupova govora bio je obilno crven i znojio se, a župan Aladrović je cijelo vrijeme gledao u pod. Nisu valjda mislili da nakon 20 godina organizirane pljačke može izići nešto dobro.

2. ODRŽANA ŠESTA SJEDNICA ŽUPANIJSKE SKUPŠTINE
 Šestu sjednicu Županijske skupštine obilježio je incident o kojem su pisali hrvatski mediji. Župan Marijan Aladrović javno je priprijetio batinama vijećniku Njavri na njegovo aludiranje da bi ovaj mogao završiti u zatvoru. Istina boli, a oni koji su naučili na laži i dezinformacije pokazuju sve veću netrepeljivost prema „zviždačima“!
( Aladrović se nakon pustošenja Hrvatskih šuma, kao župan, pretvorio u velikog šumskog body buildera!

I da zaključimo riječima koje prenosimo sa stranica Požeško – slavonske županije:“ Time je aktualna županijska vlast, što je nedvojbeno, nastavila s ispunjavanjem predizbornih obećanja i realizacijom kapitalnih projekata u svim krajevima županije!“- Nezaposlenost, siromaštvo, glad, krađe, a moguće su i batine!

3. TRINAEST GODINA OD USPOSTAVE POŽEŠKE BISKUPIJE

Krajem rujna biskup Škvorčević je proslavio trinaest godina svoga ređenja za biskupa, jer Požeška biskupija i nije ništa drugo nego li ustoličenje nevjerojatno oholog biskupa, biskupa čije uzdržavanje košta koliko izgradnja Pelješkog mosta. Što je Požega dobila nakon 13. godina intriga i nečovječnosti Škvorčevića??? Malo više indiferentnih, malo više ateista, praznije Crkve i puno više onih koji biskupovo djelo i svjedočenje neće povezivati s djelovanjem Isusa Krista nego s običnom tvrtkom koja posluje ljudskom logikom i s kojom upravlja hedonističko raspoloženi rukovoditelj. Prvi požeški biskup ostat će upamćen kao biskup koji je sudjelovao s HDZ-om u organiziranoj pljački hrvatskoga naroda. Nadamo se da će poslije njega doći normalan svećenik!


4. ČVRSTA POTPORA PREMIJERKI JADRANKI KOSOR U BORBI PROTIV KORUPCIJE I KRIMINALA

Predsjednik ŽO HDZ-a Požeško slavonske županije Franjo Lucić na nedavno održanoj tiskovnoj konferenciji obećao je Premijerki pomoći u razotkrivanju nevjerojatno velikog broja lopova u RH koji priječe daljnji razvoj Zemlje. Lucić je obećao punu potporu Jaci i položio časnu riječ da neće više krasti. Do njega je sjedio župan Marijan Aladrović kojemu se to nije svidjelo.( Ispod tužnog i zamišljenog lica Marijana Aladrovića kriju se misli sličnoga sadržaja: „ Lako je Luciću obećat da neće više krasti, kad je ukro sve što je mogo! A ja?? Zar će me ostaviti u ovoj jebenoj Županiji da poput Ferdinanda Trohe kradem neku siću, kulenove, butelje vina i cvijeće! Pa ja sam taj nivo davno nadišo!“)“


1. TUNJA ŠOLIĆ OPET KAZNENO PRIJAVLJUJE ZDRAVKA RONKA

Predsjednik GO HDZ-a Požega sumnjiči Zdravka Ronka za „štetni ugovor“ s tvrtkom „Fero – Leko“ o zakupu poslovnog prostora u Dervišagi. Na temelju „anonimne kaznene prijave“ protiv Ronka, a koja je upućena i na adresu HDZ-a Požega, proizlazi ta sumnja kojom bi Ronko mogao oštetiti Grad za 347 000 kuna.
Nije ništa čudno, kada se zna da u svim podružnicama HDZ-a širom Hrvatske hadezeovci provode ovakve akcije pisanja lažnih kaznenih prijava prema čelnicima oporbene stranke kako bi se iznivelirao HDZ-ov lopovluk s onim u SDP-u. Naputak je izdala sama premijerka Jaca, osim toga, ona već duže vrijeme iznosi po medijima lažne sumnje o aferama Račanove Vlade, misleći da će je to spasiti od političke propasti. Na tragu toga, šef požeškog HDZ-a Tunja Šolić slabašnim argumentima i s nikakvom osnovanošću želi kompromitirati gradonačelnika Požege s novom kaznenom prijavom.
Koliko je to sve skupa bezvezno, neutemeljeno i loše organizirano svjedoče i riječi
Marijana Ešegovića, predsjednika MO-a Dervišaga, inače člana HDZ-a:“ Na zboru građana većinom smo donijeli odluku da prostor iznajmimo tvrtki Fero Leko, i to za dvije kune po četvornom metru kako bi se on uredio, ali i kako bi se spriječilo njegovo propadanje. Do sada je u njegovo uređenje uloženo više od 100.000 eura. Popravljen je krov, uvedeni struja i grijanje, napravljene sanitarije. Mi smo sretni što je zgrada sada uređena. Smatram da čak najam nije trebalo ni naplaćivati s obzirom na to koliko je uloženo!“
Saznajemo da će nesretnog Marijana koji ne zna za stranku lagati uskoro smijeniti, no ima onih koji kao plaćeni HDZ-ovi blogeri brane i najveće gluposti, poput ove Šolićeve, pa tako imamo blogera pod imenom; OBEĆANKO POŽEŠKI, koji se posebno istakao glupim rečenicama koje zapravo najviše štete HDZ-u. Evo jedna koja upućuje na snižene intelektualne sposobnosti:
„Što se tiče EŠEGOVIĆA, on je ipak čovjek sa sela koji vjerojatno nije ni znao što ga pitaju i zašto ga pitaju, jer ne vjerujem da bi išao protiv svog predsjednika da je znao o čemu se radi. Ali to su takvi ljudi kojima trebate nacrtati i potanko objasniti o čemu se radi, pa će tek onda razumijeti i shvatiti o čemu se radi.“ – Proizlazi, da su svi oni koji govore istinu glupi, a tako se hadezeovci ne smiju ponašati! Slijedi ili preodgoj ili šikaniranje!
Evo jednoga realnoga komentara:
„ZNA SE da je društveni dom u Dervišagi bio u jako "derutnom" stanju i da je sadašnji najmoprimac uložio velika sredstva da bi ga doveo u dobro stanje kakvo je sad. Samim tim je normalno da nakon toga cijena nije mogla bit tržišna, nego se cijena izkalkulirala sa uloženim.Što je u tome uopće sporno. Isto tako, Dervišaga je u svakom slučaju profitirala i time što je u tom objektu zaposlen određen broj mještana.Novogradiški lopov Šolić, isto tako, još veći pleternički Lucić, nisu nikada marili za narod. njima je samo do politikanstva!“

Najvažniji moment u ovoj priči je činjenica što tvrtka „FERO -LEKO“, čiji vlasnik živi u Pleternici ,nije mogla dobiti nit jedan gradski prostor u Pleternici jer se Lucić uplašio konkurencije i otvaranja novih radnih mjesta! Dakle, HDZ je Leku protjerao iz Pleternice, utočište mu je ponudio Ronko, a sada taj isti HDZ želi podići najam prostora tvrtki pred raspadanjem.
Ovo je još jedna klasična priča o tome kako HDZ zbog politikanskih igri radi na širenju nezaposlenosti u ionako siromašnoj Županiji.

četvrtak, 21. listopada 2010.

srijeda, 20. listopada 2010.

ODLUČNO U BORBU PROTIV KORUPCIJE I KRIMINALA



I HDZ Požeško-slavonske županije hrabro je odlučio stupiti u konačan obračun s korupcijom i kriminalom. Njihov predsjednik Franjo Lucić, na konferenciji od 18. listopada ove godine, poslao je hrvatskim građanima nedvosmislenu poruku DA ĆE SE BORITI PROTIV SAMIH SEBE „ jer više nema nedodirljivih, nema zabranjenih tema, niti zabranjenih istraga“.
Ako je tome tako onda možemo očekivati da Tunja Šolić ( prvi na slici) vrati sve novce koje je ukrao u Australiji prilikom skupljanja pomoći za domovinski rat. Oprostit ćemo mu što je kokoške cijepio vodom, ali neka vrati i ukradene novce prilikom gradonačelnikovanja Novom Gradiškom. Naravno, da očekujemo da grijehe okaje i  društveno korisnim radom u nekom od zatvora Lijepe naše… Ako je tome tako onda možemo očekivati da će i Franjo Lucić ( drugi na slici) vratiti ukradeno. S tim novcem, bez pretjerivanja, moći će Forum mladih HDZ-a izgraditi tunel u Babjoj gori! Oprostit ćemo Franji što neće imati dovoljno života da zatvorsku kaznu odradi u cijelosti… Ako je tome tako onda možemo očekivati da će i naš vrli gospodarstvenik  Marijan Aladrović (treći na slici) vratiti ukradeno, a ukrao je mnogo toga. Aladrović je u stvari mozak svih kriminalnih i koruptivnih aktivnosti u našoj Županiji, i zato građani s pravom očekuju da će njegov odlazak u Remetinec značiti početak prave borbe protiv lopova u RH… Ako je tome tako onda možemo očekivati i da će četvrti HDZ-ovac na slici Ferdinand Troha vratiti ukradeno. On doduše, na njegovu žalost, nije bio u prilici ( uz ovu trojicu) puno ukrasti, ali je kao povjerenik Vlade pokazao da zna sumanuto trošiti novce poreznih obveznika. Gospodin Troha će vjerojatno u borbi protiv korupcije dobiti ulogu pokajnika, te će plačljivim glasom objasniti da je surađivao s kleptomanima…


„Da nije suludo, bilo bi smiješno!“
Franjo Lucić obećaje da HDZ – dakle ovi kriminalci na slici – imaju i dalje namjeru činiti što su i dosad, pa navodi:
1.      „BORITI SE PROTIV KRIMINALA I KORUPCIJE“ – Oni kao tvorci i organizatori pljačke mogu biti samo predmet USKOKOVA istraživanja, a to do sada nisu bili jer su nedodirljivi i jer mnoge kaznene prijave protiv njih stoje po Sudovima s oznakom -  „zabranjena istraga“.
2.      „ PODIZATI ZAPOSLENOST I ŠTITITI SOCIJALNO UGROŽENE“ – Upravo se dogodilo suprotno! Ne samo da se nezaposlenima ne nazire kraj nego je sve više ljudi ugroženo njihovim „radom“.
3.      „RAZVIJATI I POTICATI GOSPODARSKE AKTIVNOSTI“  - Franjo Lucić je upravo primjer suludog gospodarenja tvrtke. Uspio je od 500 radnih mjesta kroz sumnjivu privatizaciju tvrtke i uz braniteljske poticaje osigurati svega 23 radna mjesta. A što se tiče velikog gospodarstvenika Aladrovića čiji je suvremeni voćnjak produkt ukradenog novca poreznih obveznika, možemo samo zaključiti da su ova dvojica i ubuduće spremni svojim djelovanjem ugrožavati standard na tisuće građana naše Županije.
4.      „GRADIT ĆE SE CESTE, ŠKOLE, DVORANE, MOSTOVI…“ – Sve što se gradilo – gradilo se građevinskim materijalom tvrtke Franje Lucića, a da se gradilo za dobrobit građana ne bi sve dvostruko stajalo, kao što je stajala još uvijek nedovršena pleternička dvorana. Naravno, lopovi se ne procesuiraju kad dolaze iz redova onih koji se „bore protiv korupcije“. Zašto se želi izgraditi tunel u Babjoj gori??? Odgovor je veoma jednostavan, jer se na skupljem projektu može ukrasti više!
5.      „ I DRUGE AKTIVNOSTI NA KORIST ŽITELJA NAŠE ŽUPANIJE“ – Svjedoci smo da oni postaju sve bogatiji i sve moćniji, a mi sve siromašniji i s manjim pravima. Građani ih moraju spriječiti da nastave s bilo kakvim aktivnostima inače prijeti kolektivna propast. „ To je bitka koja je preduvijet hrvatske budućnosti u zajednici europskih naroda!“
„ Dajemo punu potporu Vladi i premijerki Jadranki Kosor!“
Lucić u svom govoru izriče i jednu veoma važnu rečenicu: „ …ima li šta logičnije nego dati punu potporu takvoj politici…“  Upravo je takva politika omogućila Luciću nepravedno bogaćenje i nikakvu odgovornost. Upravo takva politika brani sudstvu da bude neovisno i da procesuira sve lopove, a ne samo one koje je potrebno žrtvovati ( Polančec, Mravak…) ili od kojih je stranka digla ruke ( Vlado Zec..). Upravo je zbog takve politike dvojac Lucić – Aladrović na slobodi, i još se pri tom usude prijetiti onima koji ih prozivaju za lopovluk. Zato je Luciću logično dati punu potporu takvoj Vladi koja ne zna ništa drugo nego krasti.

Žalosna je činjenica da većina vodećih HDZ-ovaca iz ostalih 
Županija nije ništa drugačijeg kalibra. Obično je riječ o notornim kriminalcima koji pljačkaju zajedničku imovinu pod krinkom stranke, rodoljublja i Crkve. Najveći dokaz da je VLADA REPUBLIKE HRVATSKE zločinačka organizacija upravo je  podrška ovakvih predstavnika HDZ-a po našim Županijama. Kako možemo vjerovati Premijerki  kad joj najveću potporu pružaju ljudi opterećeni silnim aferama, ljudi iza čijih lopovluka stoji stranka HDZ. Premijerka koja je spremna ostati na vlasti i pod cijenu potpore kriminalaca ne zaslužuje povjerenje građana RH. Nećemo mi s njima ni u Europsku uniju jer su ovi svjesni da je HDZ-ova klijentela u stanju razjebat i čitavu Evropu.

„ …i uvažavanoj u euroatlantskim asocijacijama…“
Ova rečenica govori u prilog sumnji da je Lucićev govor sročen u središnjici stranke jer kako drugačije objasniti zabrinuta i teška lica Šolića, Trohe i Aladrovića. Lucić je morao čitati nešto za što su se s pravom pitali - Što ako se to stvarno počme provoditi?  Što ako prođemo poput Polančeca? Možete samo zamisliti Aladrovića koji množi Polančecovih pola milijuna kuna s 15 mjeseci zatvora te dolazi do 210 mjeseci zatvora za krađu prilikom adaptacije lovačke kuće Leštat. Lucić se ne zamara s brojkama jer je njemu matematika uvijek bila bolna rana, osim toga za njegov izračun potrebno je angažirati matematičke stručnjake s PMF-a. Govoriti o borbi protiv kriminala za ovu četvoricu predstavlja nevjerojatan stres bez obzira što se radi o govoru s figom u džepu, o govoru u kojom se žele skriti tragove, političkom triku. Njihova bolna lica nisu samo odraz lošeg  gospodarskoga razvitka nego i njihove neizvjesne situacije. S druge strane luđačko nasmiješeno lice premijerke Jace u svim primjerenim i neprimjerenim situacijama govori o istome samo iz druge krajnosti. Riječ je o neumjerenim ili pretjeranim emocionalnim gestama prouzročeni nevjerojatnim strahom, zato naša Premijerka neprestalno mantra da se ne boji nikoga.



PLAĆENI OGLAS

utorak, 19. listopada 2010.

ponedjeljak, 18. listopada 2010.

ZAŠTO JE 25% GRAĐANA RH I DALJE ODANO ZLOČINAČKOJ ORGANIZACIJI HDZ-u???

OSVRT AUTORA

25% HRVATSKIH GRAĐANA POSVE DOBRO ŽIVI

Unatoč dokazanoj silnoj korumpiranosti stranke na vlasti prema različitim anketama HDZ i dalje ima podršku oko 25% građana RH. Ako uzmemo u obzir da je rezultat organiziranog izvlačenja novaca iz državnih firmi vladajuće stranke prouzročio nezaposlenost i siromaštvo među pučanstvom onda takve ankete u kojima glavni uzročnici lošega stanja jedne nacije prođu potpuno neokrznuto govore o veoma neobičnoj i paradoksalnoj situaciji. Svjetski mediji učestalo pišu o stvaranju kriminalne države u Hrvatskoj , tajnim računima vodećih vlastodržaca i organiziranoj pljački koja se odvija uz pomoć policijske i sudbene vlasti, a u zataškavanju i zamagljivanju stvarne situacije sudjeluju i hrvatski mediji , pa čak i Katolička crkva. U bilo kojoj europskoj državi stranka poput HDZ-a bi u najkraćem mogućem roku u potpunosti nestala s političke scene, a u Hrvatskoj ona i nakon svih afera ( lopovluka ) ne samo da čvrsto drži kormilo nego ima ozbiljne planove i namjeru zadržati vlast na idućim parlamentarnim izborima tj. bavi se idejom da vlada vječno bez obzira na stanje u državi i bez obzira na nepobitne činjenice organiziranog kriminala od strane vladajuće političke opcije. Stav o vječnoj vladavini HDZ-a utemeljen je na tezi da je za sve loše u Hrvatskoj, ali i za sve ono loše što se ima tek u budućnosti dogoditi, odgovoran Josip Broz Tito, a potom pokojni Ivica Račan. Vlast koja ne posjeduje grama odgovornosti može biti samo korumpirana vlast s vlastitim zakonitostima opstanka i specifičnim biračkim tijelom bez ikakvog moralnog i političkog stava ili uvjerenja - sa samo jednom tendencijom – biti povlašten i situiran u društvenoj zbilji u kojoj pojmovi poput poštenja, pravde i rada za opće dobro poprimaju dimenziju naučne fantastike. Hrvatska je postala država bez karaktera i duše, država u kojoj 25% povlaštenih građana nemilosrdno i bezočno izrabljuje i terorizira nemoćnu, zbunjenu i dezorijentiranu većinu. Posljedica hadezeovskog upravljanja državom je činjenica što je opće dobro postalo privatno dobro 25% zadovoljnih građana RH. Upravo tih 25% zadovoljnih građana RH nisu skloni nikakvim promjenama zbog straha gubitka nepravedno stečenih povlastica. Stoga je poruka ministra Šukera sasvim jasna kada kaže da krize nema dok se god isplaćuju plaće i mirovine. HDZ je načinio popis svojih birača, procijenivši da u svakom trenutku imaju oko 800 000 ruku spremnih da svakih dvije godine uzvrate podrškom na izborima za blagodati lagodnog života. Zašto 25% građana RH i dalje podržava stranku koja je organizirala i institucionalno legalizirala kriminal, nepotizam i otimačinu možemo realnije sagledati ako analiziramo strukturu povlaštenih Hrvata koji se svako jutro bude sretni zbog vlastitog imetka, ali i ponosni na statut u društvu opljačkanih i obespravljenih.

TKO SVE ZAISTA DOBRO ŽIVI U RH???

1. ONI KOJI NE RADE, A DOBIVAJU PLAĆU - NERADNICI

Slučaj Buljubašić ukazao je na nevjerojatnu činjenicu da postoje ljudi u RH koji ne rade a dobivaju plaću. Prema nekim pokazateljima riječ je o nekoliko tisuća građana RH, a kada njima pribrojimo sve one koji na posao dolaze u 10 sati i zadržavaju se svega nekoliko sati ( ispijanje kave i traženja sadržaja po porno portalima ) onda ta brojka poprima kataklizmičke razmjere s kojima se ne mogu nositi ni najveće svjetske ekonomije. Hrpa neotesanih i neobrazovanih ljudi zaposjela je rukovodeća i odgovorna mjesta u državnim službama zahvaljujući samo jednoj činjenici – odano služiti partiji HDZ-u. HDZ je otišao i mnogo dalje od postavljanja nesposobnih službenika izmišljajući i nepotrebna nova radna mjesta, gomilajući po državnim i javnim službama ljude koji imaju samo jednu obvezu da svake dvije godine glasuju za HDZ i pritom nagovore svoje najbliže na isti čin, te eventualno odvezu bolesnu i senilnu staricu na glasovanje. U Pleternici je čak zabilježen slučaj da je jedan istaknuti član HDZ-a u traktorskoj prikolici dovezao desetak potpuno pijanih seljaka koji su teturajući uzvikivali: ŽIVIO HDZ! ŽIVIO TITO! To se zove lojalnost, ali lojalnost zbog koje će morati ispaštati i njihova djeca.

2. ONI KOJI SE OBOGATIŠE KRAĐAMA POD ZAŠTITOM PARTIJE HDZ-a - LOPOVI

Sve je započelo još neposredno prije Domovinskog rata bogaćenjem odabranih obitelji koji su kamionima prevozili dinare mjenjajući ih u njemačke marke, potom su opet odabrani članovi HDZ-a skupljali novce za obranu Hrvatske po inozemstvu, nije potrebno isticati da je većina tih novaca završila u džepovima istih. Za vrijeme rata švercom oružja ugledni članovi HDZ-a zaradiše goleme količine novaca dok su branitelji krvarili po rovovima bez oružja. Nekako u isto vrijeme desila se i pretvorba društvenog vlasništva – SVE ZA JEDNU KUNU – otimačina društvene imovine koju je osmislio sam vrh HDZ-a. Pojavom Sanadera počinje organizirani kriminal te daljnje podkradanje društvene imovine sofisticiranijim tehnikama poput izvlačenja novca rizičnim kreditima banaka, kupovanje poljoprivrednog zemljišta koja uz pomoć korumpiranih institucija preko noći dobivaju statut skupih građevinskih zemljišta, pljačka na nepostojećim poljoprivrednim aktivnostima, krađa struje, krađa hrvatskih šuma, krađa na izgradnji autocesta i svega preostaloga nacionalnog blaga. Zapravo, u posljednje vrijeme u Hrvatskoj nije izgrađena ni obična šupa, a da se pri tom nije ukrala ista vrijednost izgrađene nekretnine. ( Srećom da se sve to radilo s jednom rukom jer je druga ruka bila stalno na srcu osluškivajući bilo za domovinu!?) Još uvijek nitko od njih nije odgovarao za pljačku, izuzev usamljenih slučajeva poput Zagorca i Kutle! U posljednje vrijeme pod pritiskom EU nešto se zakotrljalo, ali ukoliko ne dođe do promjene vlasti takvi sebe sigurno sami neće osuditi jer su se zahvaljujući njima obogatili i oni koji bi ih trebali privoditi i osuditi na dugogodišnje robije i povrat ukradenog kapitala.

3. SVEĆENSTVO KATOLIČKE CRKVE - SVEĆENICI

Oni se savršeno uklapaju u sliku povlaštenih! Ne samo da malo rade za puno novaca, nego su u potpunosti na strani krupnog kapitala, pri tom ih ne zanima porijeklo novca. Žive daleko iznad hrvatskog prosjeka, i ni po čemu se ne može vidjeti da propovjedaju Krista zaštitnika progonjenih, siromašnih i istinoljubivih ljudi. Takvim življenjem nisu samo sablaznili vjernike već osakatili i krivotvorili Isusov poziv na pravednost i svjedočenje. Crkva je sve ovo vrijeme zastupala interese HDZ-a, te pomažući prilikom izbora još uvijek moćnim utjecajem na sirotinju omogućila ovoj stranci politički opstanak za Judine škude. Hrvatski biskupi izravno su odgovorni za povijesnu pljačku Hrvatskog naroda što zbog nečinjenja, a što zbog osobnog angažmana koji nije uvažavao činjenicu da je Crkva izvanstranačka institucija. To nije samo posljedica pohlepe za novcem već i feudalističkog načina razmišljanja samog svećenstva kojom se svaka vlast smatra svetom i nepovredivom jer dolazi izravno od Boga. Ipak, danas i prosječni vjernici znaju da Bog nije feudalistički lopov, niti odobrava pozive biskupa na pljesak puka takvim političkim kreaturama. Propašću HDZ-a Crkva će morati snositi posljedice licemjernog koketiranja s tom zločinačkom organizacijom koja je uvijek u kritičnim momentima zahvaljujući utjecaju Crkve ostvarivala prevagu političkog opstanka na vlasti.

4. OSTALI POVLAŠTENI ČLANOVI OVOGA DRUŠTVA KOJI DOBROVOLJNO I NA RAZNE NAČINE PRIPOMOGOŠE U IZGRADNJI KORUMPIRANE, NEPRAVEDNE I SIROMAŠNE ZEMLJE HRVATSKE – LAŽNI BRANITELJI, LAŽNI UMIROVLJENICI, POTKUPLJENI VRHUNSKI SPORTAŠI, KORUMPIRANI SUCI, KORUMPIRANI POLITIČARI, KORUMPIRANI POLICAJCI, KORUMPIRANI NOVINARI I SLIČNO


HDZ je taj koji ne želi objaviti registar hrvatskih branitelja, jer su u njemu nalaze mnogi rođaci, kumovi i podobnici koji ratovaše poput orguljaša Matešića ili ministra branitelja Ivića, bivšeg OZNAŠA i nastavnika Općenarodne obrane i društvene samozaštite koji su po školama učili omladinu o podvizima Boška Buhe i sličnih.
HDZ je umirovio sve mlađe od 45 godina, a starije od 25 godina. HDZ-ovi saborski zastupnici paralelno posjeduju tvrtke te sami sebi namještaju poslove i dodjeljuju novce poreznih obveznika. HDZ upravlja televizijom i medijima čiji vlasnici posjeduju enormno bogatstvo iznoseći istinu po mjeri vladajućih. HDZ uništava tvrtke i tjera radnike na ulicu nastavljajući s privatizacijom ostatka ostataka. HDZ je postavio korumpirane suce koji se sudskim odlukama izruguju pravdi. HDZ je ustrojio i organizirao policiju čiji djelatnici s malim plaćama grade vile na Jadranskoj obali. Ono što je vrlo degutantno u ovoj priči je i podrška vrhunskih državnih reprezentativaca sportaša koji prilikom parlamentarnih izbora stavljajući se na stranu jedne političke opcije pokazuju da ne zastupaju naciju već privatne interese štiteći krupni kapital. Itd.itd.



I KRUMPIRI U HRVATSKOJ SU KORUMPIRANI

Koliko je korupcija uzela maha u ovoj našoj maloj zemlji svjedoče i riječi jednoga priprostog seljaka koji je prodavajući na tržnici krumpire uzvikivao: „ Kupite korumpirane krumpire! Garantiram da je svaki korumpiran! Pogledajte kako su veliki, sretni i debeli!“ Ovaj najveći sliči Šukeru! Ovaj zdepasti i nabijeni nalikuje Čobankoviću! Ovaj s glavom koji podsjeća na žira nalikuje našoj Premijerki! Da budem dokraja pošten – ( izbacio je dva trula krumpira iz vreće na ulicu!) – ova dva sliče Adlešićki i Friščiću, a gdje se god oni prikrpe izazovu bolest zvanu gnjilež!..“ I tako je zabavljao prisutne kupce te u rekordnom roku prodao sve vreće, što je očigledan znak da su i oni građani koji nisu uspjeli biti zahvaćeni korumptivnim blagodatima stranke HDZ-a poželjeli barem na trenutak okusiti pokoji korumpirani krumpir…


Elita hrvatskoga društva produkt je organizirane pljačke. Sve što posjeduju ili su ukrali ili su stekli izrabljivanjem slabijih. Svi oni koji im se klanjaju kako bi se približili koritu oko kojega se naguravaju gore redom navedeni akteri trebaju znati da su obične svinje hranjene otpadcima moćnika ( uglavnom sadržajem povraćanja prilikom prežderavanja ) ili preciznije, svinje koje će biti žrtvovane i pojedene prilikom prve nestašice.


Da proždrljiva i sebična zvijer više ne osjeća sigurnost u vlastitoj moći svjedoči i događaj s Županijske skupštine naše Županije na kojoj je HDZ-ov župan priprijetio vijećniku neistomišljeniku riječima: „RAZBIT ĆU TE!... I RAZGOVARAT ĆEMO MI POSLIJE O OVOME!“, što je jasan znak da HDZ-ovcima gori pod nogama ali i da još uvijek nisu svjesni nevjerojatne blizine vlastite propasti. Prijetnja fizičkom silom je posljednja mogućnost političke komunikacije nakon koje slijedi kolektivno političko samoubojstvo vladajućih međusobnim prokazivanjem tko je više pojeo općega dobra.

Author by Johan Baden

nedjelja, 17. listopada 2010.

S TIJESNOM POBJEDOM DO TIJESNE ČELIJE!

Župan Marijan Aladrović, zvani Ludi Radovan, na sjednici Županijske skupštine pokazao je svoju pravu ćud prijeteći vijećniku SDP-a koji se usudio posumnjati u županovo poštenje. Dan poslije je izjavio: „Žao mi je što sam na taj način reagirao!“. Međutim, iz pouzdanih izvora saznajemo da je vijećnik Njavro trebao biti dočekan iza ugla nakon sjednice gdje bi ga dvojica držala, a Ludi Radovan bi ga ( naravno s kapuljačom na glavi) dobro izbatinjao i potom mu otuđio lisnicu da se ne bi kojim slučajem pomislilo da su ga istukli pošteni ljudi nego da je riječ o lopovima. ( Naravno da bi pošteni Župan novce iz Njavrine lisnice dao u dobrotvorne svrhe! Možda bi jedino za sebe zadržao uobičajnih 10 ili 20% za trud ili poderano odijelo!) Njavru je od batina upravo spasila prijetnja Ludog Radovana, jer istući vijećnika nakon ovakve opake prijetnje bilo bi potpuno prozirno. I zato kada Ludi Radovan kaže da mu je žao što je tako reagirao zapravo misli kako mu se mogao mnogo mudrije osvetiti…
Nakon ovog događaja nijedan županijski djelatnik ne usudi se više izreći riječ – Remetinec, ili bilo koju srodnu riječ poput Lepoglave, zatvora, ćuze, boksa, čelije, sobićka, pa čak i riječi Požega, jer Ludi Radovan pri tom doslovno popizdi odmah povezujući svoju budućnost – poštenoga i časnoga čovjeka – s mogućnošću boravka u tako tijesnom prostoru.
Čim čuje riječ – Remetinec - neminovno mu se nameću klaustrofobične misli poput:“ On koji je poštenim i časnim načinom izgradio najsuvremeniji voćnjak u Slavoniji, on koji i kao Župan često posjećuje to djelo svojih poštenih ruku motreći siromašne nadničare koji se više ne dive samo voćnjaku nego i njemu kao prvome čovjeku u Županiji, on koji svakodnevno uživa u nepreglednim redovima jabuka čije ljudsko oko ne nazire kraj, prisiljen je razmišljati zbog nekog drskog vijećnika da bi jednoga dana mogao završiti u Remetincu! Oblije ga znoj jer zna da po zatvorima čame i pošteni ljudi poput njega. Što će biti s jabukama? Što će biti s nadničarima? Od koga će dobivati plaću ako on završi u Remetincu??? Što će biti s njegovim bližnjima, kako će moći pošteno živjeti bez njega?“ - Nakon toliko zbrke u glavi Ludi Radovan je izgubio kontrolu te naivno priprijetio umjesto da su svojeglavog vijećnika naknadno isklepušali i opljačkali! Propust je to koji si neće nikada oprostiti!...


Forenzika:
-snimljeno  13.10.2010
-GSM-900/1800
-mobile : NOKIA-6120-Classic
-IMEI-356199003799201
 


„NITKO MI TO NIKADA NIJE REKAO…SVAŠTA MI SE MOŽE REĆI, ALI DA SAM NEPOŠTEN…TO NE DOPUŠTAM!“ – objasnio je župan Aladrović!
Riječi obrane Ludog Radovana još jednom potvrđuju njegovu ludost. Međutim, nije Ludi Radovan baš toliko lud, već osim što krade voli i lagat. Krađu uvijek prati laž, i prvi čovjek nakon krađe jabuka pokušao je slagat Boga. Tako i naš Župan ili ne zna što je poštenje jer mu nitko nikada nije rekao ili je obični lažac! Idemo analizirati poštenje Ludog Radovana. Zašto on misli da je pošten i kakvim djelima je zaslužio ovaj časni naslov POŠTENJAČINE na kojega je ponosan poput Polančeca i Sanadera.

1. KRASI GA ČVRSTO POLITIČKO OPREDJELJENJE???

U Jugoslaviji zastupao Titove komunističke ideje – član tadašnje partije!. Protivio se ideji o neovisnoj Hrvatskoj – zajedno s Premijerkom Jacom bio član Pokreta za Jugoslaviju. Nakon „Bljeska“ i „Oluje“ vidjevši nove političke snage priključuje se HDZ-u te veoma brzo postaje gradonačelnik Pleternice na način kompromitiranja dotadašnjega gradonačelnika Kolarića. Župan Požeško-slavonske županije postaje vrlo tijesno zahvaljujući organiziranoj kupnji indiferentnih glasača prljavim novcem, dakle, potkupljivanjem. Kao Župan poznat po hrpi plaćenih oglasa koji veličaju njegove tzv. sposobnosti. Zbog poznatih kriminalnih radnji, njega i njegovog kuma Lucića, premijerka Jaca još uvijek nije službeno posjetila sjedište Županije u Požegi. Posve je izgledno da će ih se riješiti uz pomoć USKOKA ( koji posjeduje dovoljno materijala da ovu dvojicu pošalje u Remetinec!) kako joj ne bi smetali prilikom parlamentarnih izbora, iako je Lucić Aladroviću obećao mjesto saborskog zastupnika zbog odustajanja Tunje Šolića.

2. UNATOČ MNOGIM SUMNJAMA I DOKAZIMA OSTO POŠTEN!!!

- Prilikom adaptacije pleterničke gradske kuće na račun poreznih obveznika adaptirao vlastiti stan.
- Najveći dio novca od elementarne nepogode kao gradonačelnik Pleternice isplatio osobno sebi.
- Kao šef šumarije Požega potkradao novac poreznih obveznika uz pomoć kuma Franje Lucića, električara Gaure i nižerangiranih šumara koji su s Aladrovićem dijelili plijen.
- Poticao šumare na krivolovstvo! Izgradio pušnicu u centru Pleternice na sumnjivo privatiziranom zemljištu…
- Maznuo 1 milijun eura prilikom izgradnje lovačke kuće na Leštatu…
- Privatno bogatstvo; voćnjaci, zemljišta, vile, vikendice, stanovi, govore u prilog tome da se radi o lopovu i kriminalcu koji ne može dokazati porijeklo imovine…

3. KRASI GA ISTANČAN OSJEĆAJ ZA BLIŽNJE!!!

Zbog njega požeške žene moraju ići veterinaru na pregled grudi! Zbog njega više ljudi dobilo je otkaz i sada na Sudu potražuju odštetu za nepravdu i duševne boli! Zbog njega stipendije dobivaju i studenti čiji roditelji imaju mjesečna primanja viša od 24 000 kuna! Zbog njega i njegovih bližnjih ljudi ne mogu dobiti posao kojeg godinama čekaju! Zbog njega i njegova kuma svećenici moraju lagati…
Pitamo se tko je tu lud? Kako netko za sebe može tvrditi da je poštenjačina unatoč silnom lopovluku i nevjerojatnoj moralnoj bijedi! Ovdje još samo nedostaje ubojstvo da kolekcija svih mogućih grijeha bude upotpunjena. Očigledno je da Ludi Radovan neće dobro završiti, ali što s onima koji ga slijede i slušaju kao da je doista riječ o poštenom čovjeku, premda znaju da to nije tako???
U svakom slučaju gospodinu Njavri svaka čast na iskrenim i hrabrim riječima koje je uputio Županu. On to nije učinio veseleći se Županovoj propasti nego zato što mu to NIKADA NITKO NIJE REKAO, pa čak ni duhovnik HDZ-a vlč. Čorković koji je dužan voditi brigu o zalutalim ovcama. Nakon ovoga Marijan Aladrović više neće moći reći da nije znao, a u Remeticu će se vjerojatno sjetiti da mu je Njavro želio dobro upozorenjem da bi mogao završiti u tijesnoj zatvoreničkoj čeliji pa makar to značilo za siromašne nadničare nemogućnost zarade.

petak, 15. listopada 2010.

JOHANOV VREMEPLOV


utorak, 17.3.2009 18:05


FRANJO LUCIĆ, gradonačelnik Pleternice, HDZ-ovac, prijavljen je Državnom odvjetništvu u Požegi zbog krađe struje, a u prijavi se navodi i da su mu u tome pomagali djelatnici Hrvatske elektroprivrede iz Požege Slavko Perić te Tomislav Martinčić. Prijavljeni su i zbog toga što su navodno bez građevinske dozvole rekonstruirali i izgrađivali elektroenergetske objekte.
Naime, protiv Lucića, koji je ujedno vlasnik tvornice bačvi Tofrado d.o.o., navodi se da je 2006. godine neovlašteno trošio električnu energiju tzv. "brikovanjem" odnosno priključenjem na tuđu razvodnu kutiju. Dokaz o prespajanju, digitalna fotografija, navodi se u prijavi, postoji u HEP-ovom računalu kojim se koristi Martinčić, a on ju nije prijavio Komisiji HEP-a koja je raspravljala o "brikovanju".
Naplaćen mu samo ukradeni iznos
Privatni podnositelj prijave piše kako je ovaj platio samo 50 tisuća kuna naknade radi neovlaštene potrošnje struje, te da nije platio visinu naknade koja je propisima Općim uvjetima poslovanja HEP-a koji su objavljeni u Narodnim novinama.
Osim što je gradonačelnik Pleternice, Lucić je i na funkcijama predsjednika požeško-slavonskog Županijskog odbora HDZ-a i član je Nadzornih odbora Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta.
Slična reakcija HEP-a bila je i u slučaju Damira Šalova, zamjenika načelnice općine Plaško uhvaćenog kako čačka po susjedovoj razvodnoj kutiji. Tada su poručili da će on samo platiti koliko je struje potrošio i da je već sve izglađeno s njegovom suprugom.
"Slučaj obavijen velom tajne"
Kako je cijeli ovaj slučaj prijavljen požeškom HEP-u, a u prijavi je navedeno i da se priključci na mrežu rješavaju korupcijom. Konkretno, u prijavi stoji da se "potrošači mogu priključiti na mrežu bez ikakve dokumentacije samo zvanjem na jedan mobitel i davanjem određenog iznosa toj osobi", osnovana je Komisija za provjeru optužbi na račun Elektre. Ta je Komisija odlučila da je gore navedeni navod nemoguće provjeriti jer "bez konkretnih podataka bilo kakva provjera je dugotrajan posao s upitnim ishodom".
Član Komisije predstavnik Hrvatskog elektrogospodarskog sindikata Mile Galić kaže da se nije složio s ovim zaključkom, pošto je smatrao da se u slučaju ovakve sumnje trebalo istražiti o čemu se radi. Dao je i izdvojeno mišljenje i što se tiče optužbi na Lucićev račun, a nama je rekao kako je "cijeli slučaj obavijen velom tajne".
"Najprije su Komisiji predočeni podaci za pogrešnu trafostanicu, dakle ne za onu na koju je premošten sekundar kako ne bi registrirala struju koju je koristio Tofrado. Nema niti konkretnih podataka o tome kolika je šteta nanesena HEP-u. Zatim je Luciću naplaćen dio štete, prema neformalnim informacijama, mimo pravilnika, od oka i po povlaštenim uvjetima", kaže Galić.
Bez komentara
Gradonačelnik Pleternice danas nam se nije javio za komentar, dok su u Općinskom državnom odvjetništvu odbili komentirati sudbinu i osnovanost kaznene prijave protiv Lucića i dvojice HEP-ovaca, s objašnjenjem da ne mogu govoriti o predistražnom i istražnom postupku.

četvrtak, 14. listopada 2010.

JOHANOV VREMEPLOV


Nemaju za plaće, a zastupniku HDZ-a toleriraju dugove
Objavljeno: 05.09.2009
POŽEGA - Nakon samo dva mjeseca otkako je na čelu Hrvatskih šuma u Požegi zamijenio tamošnjeg aktualnog HDZ-ova župana Marijana Aladrovića, I vica Fliszar (HSS) 3. rujna podnio je ostavku.

Razuman potez

Potpuno neočekivanu odluku Fliszar je obrazložio “osobnim razlozima”, no izvori iz Hrvatskih šuma tvrde da je odstupio uvidjevši što je zatekao. Na upit Jutarnjeg što su stvarni razlozi odlaska s čela požeške podružnice Šuma nakon samo dva mjeseca, Fliszar je odgovorio da “to nije bilo ono što je očekivao” te da je u svemu “premalo struke, a previše politike”. Dodao je da u ovom trenutku ništa više ne može reći, no da će se vidjeti kako je njegovo povlačenje s čela hrvatskih šuma u Požegi bio razuman potez.

Adaptacija na Papuku

Neslužbeno se, međutim, saznaje da je Fliszar otišao zbog političkih pritisaka HDZ-a i odbijanja Uprave Hrvatskih šuma u Zagrebu da mu omogući potpunu kontrolu nad radom požeške podružnice. Jutarnji je pisao kako Franjo Lucić, saborski zastupnik HDZ-a i vlasnik tvrtke Tofrado iz Pleternice, ima povlašten položaj u poslovanju s Hrvatskim šumama. U međuvremenu je dug Tofrada Hrvatskim šumama, prema službenim izvorima, dosegao 11 milijuna kuna, a prema neslužbenim više od 16 milijuna. Šume zbog toga moraju podizati kredite za redovno poslovanje i isplatu plaća 350 zaposlenih. Lucić, koji je ujedno predsjednik županijske organizacije HDZ-a, s jakim vezama u vrhu stranke, nedodirljiva je osoba u Požeškoj županiji, kojoj se uz toleriranje ogromnog duga i dalje, po povlaštenim uvjetima, isporučuju hrastovi trupci.

Fliszarovo nastojanje da sredi poslovanje Hrvatskih šuma u Požegi naišlo je na snažan otpor, a u tome mu nije mogao pomoći ni čelni čovjek Hrvatskih šuma i njegov stranački kolega Darko Vuletić, predsjednik zagrebačke organizacije HSS-a. Vuletić je na čelo Hrvatskih šuma došao iz kvote HSS-a, no u Upravi Hrvatskih šuma većinu čine članovi HDZ-a, pa Fliszaru nije mogao pomoći.

Izvor Jutarnjeg u Hrvatskim šumama tvrdi da je, u vrijeme dok je na čelu Hrvatskih šuma u Požegi bio sadašnji župan Aladrović, gotovo milijun eura potrošeno na rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje lovačke kuće Leatat na zapadnom dijelu Papuka.

Potrošili milijun eura

Taj je objekt, što je utvrdila i revizija, sagrađen bez lokacijske i građevinske dozvole, a njegova je vrijednost prikazana u iznosu od 538.777 kuna. Međutim, prema procjeni revizije, vrijednost objekta je tri milijuna kuna, a uložen novac uopće nije knjižen. “Na račun izgradnje lovačke kuće Leštat obavljani su radovi na imanjima čelnika požeških Hrvatskih šuma, kao i na uređenju okoliša crkve u Stražemanu”, kaže izvor Jutarnjeg lista, napominjući kako je na taj način potrošeno oko milijun eura, i to doprinosa koji u visini od 0,07 posto plaćaju sve pravne i fizičke osobe koje u Hrvatskoj obavljaju gospodarsku djelatnost.
Vinogradi za šefove Hrvatskih šuma

Hrvatske šume u Požegi u posljednje su dvije godine zasadile oko 17 hektara vinograda, u što je uloženo oko dva milijuna kuna. Najveći dio tog novca preliven je iz namjenskih sredstava općekorisne funkcije šuma, tako da su radovi na podizanju vinograda prikazivani kao čiašćenje gustiša ili podizanje šumskih nasada, kaže izvor Jutarnjeg lista. Podizanje vinograda službeno se objašnjava brigom za invalide koji zbog profesionalnih oboljenja više ne mogu raditi poslove u šumarstvu, pa rade u vinogradima.

U stvarnosti, pak, od podizanja vinograda najviše koristi imaju čelnici Hrvatskih šuma, koji i sami posjeduju hektare vinograda i voćnjaka. Bivši čelni čovjek Hrvatskih šuma u Požegi, sadašnji župan Aladrović, ima sedam hektara voćnjaka.