...vrijeme je

...vrijeme je

četvrtak, 29. listopada 2009.

TISKOVNA KONFERENCIJA GRADONAČELNIKA RONKA

nedjelja, 18. listopada 2009.

Gospodin župan Aladrović još nije odgovorio na postavljena mu pitanja građana pa u međuvremenu i očekivanju njegovog odgovora donosimo Zapisnik sa radne sjednice GO HDZ-a Pleternica(povjerljivi izvor)


SENZACIONALNE VIJESTI IZ PLETERNICE:
MIJENJA LI SE PLETERNIČKI GRB???

Novinar istraživač uspio je dobiti Zapisnik s radne sjednice pleterničkoga HDZ-a na kojoj se uslijed žučne rasprave oko promjene pleterničkoga grba dogodila neviđena svađa između predsjednika stranke Franje Lucića i župana Marijana Aladrovića. Obzirom da nekolicina građana Pleternice odlučuje u ime većine bez ikakve želje da se čuju i mišljenja građana oko bitnih stvari koji se tiču svih pleterničana, donosimo vam zapisnik u cijelosti kako bi građani mogli imati jasniju sliku o tzv. pleterničkoj eliti!

___________________________________________________________________________
ZAPISNIK
SA RADNE SJEDNICE PLETERNIČKOGA HDZ-a
održane u subotu 10.10.2009. godine u gradskoj kući grada Pleternice

DNEVNI RED:
1. Aktualna politička situacija ( Franjo Lucić)
2. PAUZA ( Domjenak)
3. Promjena pleterničkoga grba ( Rasprava )
4. Razno


Sastanku su nazočili: Franjo Lucić ( gradonačelnik ), Marijan Aladrović ( župan ), Marinko Markota ( dogradonačelnik ), Antonija Kovačević ( dogradonačelnica ), Drago Lucić ( županijski vijećnik ), Slavko Gaura ( županijski vijećnik ), Franjo Delač ( predsjednik gradskoga vijeća ), Drago Uremović ( gradski vijećnik ), Zvonimir Bajić ( gradski vijećnik ), Ivica Kovačić ( građevinski stručnjak HDZ-a) i Antun Ćorković ( župnik HDZ-a).

AD1. AKTUALNA POLITIČKA SITUACIJA – izlaganje gradonačelnika
Mogu da vam kažem da smo u Pleternici sredili ravnatelja škole, našeg največeg neprijatelja, te smo gotovo u potpunosti zavladali mjestom , ostalo nam je još samo da promijenimo šefa pošte Jakovljevića.
Zvonimir Bajić: Oprostite što vas prekidam gospodine gradonačelniče, ali ostaje nam još i Franjo Novak!
Franjo Lucić: Ma smijenio bi ja to smeće od bosanca odmah ali brat mu je sudac, a znate da s njima moram njegovati dobre odnose, pa bi to bilo suviše opasno u ovom trenutku, međutim, kad dođe prikladno vrijeme, kad budemo imali pravnu državu po našoj mjeri budite uvjereni da ćemo ga smijeniti, a ti Bajiću ako ga budeš mijenjo košto i ravnatelja škole, bojim se da će ti trebat tri godine. I nemoj me više prekidat!
Dakle, ako uzmemo u obzir da kontroliram trenutno sve veće firme, od Presoflexa do Croatia Osiguranja, zatvora, suda, policije,lokalnih novinara, gotovo svih javnih ustanova i sl., te da sam postavio za župana i našega pleterničanina Marjana možemo konstatirati da nikada nismo bili jači. U ovom trenutku rijetko tko može dobiti posao u Županiji bez moga odobrenja, izuzev u gradu Požegi.
1

Tud je i naš župnik Tunja prvi svećenik u biskupiji. Tunja nam ne želi otkriti tajnu zašto ga biskup bez pogovora mora slušat, no, nama je važno da ga imamo u šaci! Naš župnik svojim likom i djelom može puno pomoći stranci HDZ-a, osobito kad je riječ o zatucanom starijem svijetu našem najvjernijem biračkom tijelu.
Koliko je bilo dobro što sam ispred gradske kuće postavio glavu Franje Tuđmana svjedoči i činjenica da mu se oko glave okupljaju bakice i mole krunicu, a neki su me zbog toga kritizirali, a ja dobio na Tuđmanovu glavu sigurno tisuću glasova,he,he,he.
Što se tiče djelovanja SDP-a tud nema opasnosti, imam tamo puno svojih ljudi. Ti nesposobnjakovići još uvijek nisu isplatili svoje promatrače na lokalnim izborima, a ja im ove novce od izbora neću isplatiti sve do narednih lokalnih izbora he,he,he..
Prostorijom se prolomio zvučni pljesak kojega je započela Antonija Kovačević, te su ga svi zdušno prihvatili kao izraz oduševljenja nad mudrim gradonačelnikovim govorom.
Nemojte pljeskati jer nisam završio govor!
Kao što svaki veliki vođa ima i svoje slabosti, tako ih imam i ja, za neke znate, a za neke koje ste nedavno načuli su obične laži. Bit ću iskren, mogli ste čitati u Šilu da sam za vrijeme rata srbima prodo top za 40 000,00 DEM. To mi podmeće Ronko želeći me optužiti da sam ratni profiter. No, ovo je prava istina! – stvarno sam ga prodo srbima, ali sam ih zajebo! Top je bio pokvaren, tako da ne samo što nije mogo pucat po našima nego je kod prvog pokušaja ispaljivanja hica eksplodirao i ubio 6 srpskih vojnika i jednoga oficira…
Opet se prostorijom prolomio pljesak kojeg je predvodila Antonija Kovačević…
Koji kurac plješćete, jer sam vam reko da me ne prekidate…
Tih 40 000 maraka nisam zadržo za sebe nego sam ih dao našemu župniku, koji ih je proslijedio siromašnima pleterničanima. Eto, to vam je prava istina. Koliko sam se napatio žrtvujući se za stvaranje ove hrvatske zna samo moj vjerni prijatelj Ivica. Jeli tako Ivice??
Ivica Kovačić: ( Vidno potresen ovim emotivnim govorom gradonačelnika Lucića rasplakao se, te je jecajući, na zaprepaštenje prisutnih,progovorio:)
Fra –a-a-njo samo ja zna-am kolko si samo-za-tajan!- A onda nešto smirenijim glasom brišući suze! – Kad bi vi znali koliko naš gradonačelnik naporno radi i štedi svaku kunu da bi nam osigurao pristojan život – te nastavlja plačući – ne-ne bi-ste – mi------vjer-ov-ov -vaaliiiiiii!
Opet se prolomio spontani pljesak kojega je predvodio župnik koji je također otirao suze ganut ovim emocionalnim dijalogom.
Gradonačelnik Lucić se ovaj put nije ljutio na pljesak, nije plakao ali je vidno uzbuđen trzao glavom u stranu svakih nekoliko sekundi, to su vjerojatno bili tikovi prouzročeni uslijed nevjerojatne Kovačićeve odanosti!

2

Župnik Ćorković:
Gradonačelniče, uvijek ću vas podržavati u ovakvim radnjama, i zahvalan sam vam ne samo zbog novaca od topa, mi znamo da je to sitnica, a kad je riječ o siromašnima nema prljavoga novca. Meni možete donijeti sve jer od toga najviše koristi imaju oni kojima je najpotrebnije! ( Čuje se žamor…)
Franjo Lucić: Drugovi, ajde još malo pažnje molim prije nego što nam Bajić i Kovačević pripreme trpezu. ( Ajde Bajiću koji kurac si zinuo!), već vidno se znojeći reče gradonačelnik. Gledajte, prigovaralo mi se da sam neobrazovan i nekulturan, e sada je došlo vrijeme da se u miru mogu posvetit kulturi, do sada sam se moro borit za vlast, a Ronka ću prestići po broju izdanih knjiga. Evo za početak dao sam tiskati monografiju Pleternice, reko sam Pavličeviću da mora biti debela knjiga s puno stranica i snaša, i prije nego li je tiska da je donese meni da je pregleđem, jer sam već sada spriječio da se u monografiji spomene Pavković kao slikar, zamislite, oni bi da platim tiskanje i da reklamiram svoga neprijatelja, ma jebe mi se što je imo najviše izložbi, a osim toga on nikada nije nacrto, kravu, konja, snašu, crta neke glupe krugove, obični prevarant, i zato je važno da ja to sve pregleđem jer nećemo u monografiju stavljati bilo koga. E, sad smo došli do promjene pleterničkoga grba, ali o tome nakon..
Pa, Bajiću, boga ti, što si stavio to vino, ajde odi u moj auto, i tamo u gepektu imaš pravo vino, ajde požuri, nemoj da te čekamo.
Vidi Markote, kud si navalio na stol, pogledaj koliki si, deblji od Šukera!
Završio sam, a niste pljeskali!
Spontani pljesak započeo je Marijan Aladrović i tako je završila prva točka dnevnoga reda.

AD.2. PAUZA – DOMJENAK

Slavko Gaura: Njam, njam… gradonačelniče, gdje ste nabavili ovako dobre kobasice?
Franjo Lucić: E moj Gaura, kad bi ti reko ne bi vjerovo. Vidiš, to su mi donijeli ovi cigani što skupljaju željezo! Svaki put se uredno jave meni s darovima i pitaju : „Šefe, možemo li skupljati staro gvožđe u vašemu mjestu?“. Sve sam dobro organizovo, mora se poštivati gradonačelnik. vidiš i cigani su shvatili pravila igre.
Ooo, vidi naše dogradonačelnice kako se skockala, ajde da se kucnemo, pa čestitam na funkciji.
Antonija Kovačević: Hvala, hvala, joj, znate imam malu tremu mnoge stvari su mi nepoznate..
Franjo Lucić: Ma ajde šta se sekiraš, ja sve radim, ti se samo lijepo obuci i ne smije niko drugi da te dira! A što ne budeš znala, naučit ću te…he,he,he…
Marinko Markota: Gradonačelniče, hoće li biti što od onih poticaja za lozu?
Franjo Lucić: Evo ti tu Marijan, on je stručnjak za elementarne nepogode i poticaje!
3

Marijan Aladrović: Bit će, kako ne! ( Naslonivši lagano glavu prema Luciću, te mu šapnu: „ Kako mu nije jasno da nama mora dati dio!?“)
He,he,he – odgovori Franjo! Na to će Aladrović- Hi,hi,hi…
Drago Uremović: Šefe, čujem da govorite o poticajima. I ja bi nešto malo od toga kao najbolji poljoprivrednik u mjestu.
Franjo Lucić: Jeboga Uremoviću, jel sam te na danu grada nagradio, jel sam ti sredio da dobivaš pomoć. Sad mi se zbog tebe rugaju.jer si ostvario pravo za besplatne udžbenike. Napravio si me budalom! Ja te proglasio perspektivnim poljoprivrednikom, a ti ostvaruješ socijalna primanja.
Marijan Aladrović: Ne sviđaju mi se ove ciganske kobasice tko zna gdju su ih ukrali ! Bajiću, evo ti ključevi od moje pušnice! Odi dole u dvorište i donesi one na kojima piše „jelenje“.
Franjo Lucić: Marjane što zajebavaš, pa i te jelenje su ukradene he,he,he…
Slavko Gaura: Čuvši njihov razgovor, priđe županu te mu tiho reče:“ Jedem ove Franjine kobasice i nisu baš nešto!“
Marijan Aladrović: Sad ćeš vidjeti kad donesu moje! –odgovori tiho!
Zvonimir Bajić: Noseći kobasice, ulazi sav zadihan izgovarajući nevjerojatnu vijest: „ Drugovi, netko je stavio šešir na Tuđmanovu glavu i obavio nuždu! Svi otrčaše spontano do prozora, te prepustiše Franji da razmakne zavjesu.
Franjo Lucić: Jebo te Bog, pa gle stvarno, bijeli šešir. Sigurno je to napravio onaj ludi Leko koji me tužio zbog one zasrane ulice. Bajiću, otrči dolje i skini šešir dok nije neko naišo, jel ti moram stalno govorit što treba činiti.
Bajić je poslušno otrčao, no zaboravivši na izmet poskliznuo se, a s prozora se zaori smijeh koji je Franjo ljutito prekinuo riječima: Šta se smijete? Vama je smiješno što naši neprijatelji hodaju po Pleternici i zajebavaju nas.
Zvonimir Bajić: Ispod prozora se začu plačni glas: „ Gradonačelniče, ja bi išo kuć, sav smrdim, a i udario sam se!
Franjo Lucić: Išo bi kuć, e nećeš, sakrij se iza kioska i motri, zašto te plaćam, konju jedan bezvezni!
Drugovi, pa ovo je upravo strašno, morat ćemo smijeniti onoga Štefanca, on umjesto da čuva našu imovinu cijelu noć drka kurac gledajući porniće.
Drago Lucić: Dobro da si se sjetio, jel sam ti reko da je neko od tih njegovih policajaca voajer, pa umjesto da nam čuvaju posjede oni nas motre kroz prozore u noćnim satima. Reko sam mu da takve razotkrije i otpusti iz službe, ali ništa! Morat ću još nadograditi sigurnosni sustav oko kuće.
Župnik Ćorković: Drugovi, žao mi je ali vas moram napustiti. Evo ovaj čas upravo me pozvao vlč. Nikola Jušić, imamo jedan neodgodiv susret …
Franjo Lucić: Nismo se tako dogovorili, a podrška za glavu grba??
Župnik Ćorković: Ma ne brinite, blagoslovit ću svaku glavu samo neka je muška, neka mi oprosti Kovaševićka.
Franjo Lucić: Vrijeme je da krenemo na posao! Ajde, Antonija ostavi to sad, poslije sastanka ćeš pospremiti!
4

AD.3. – PROMJENA PLETERNIČKOGA GRBA ( Rasprava )

Franjo Lucić: Drugovi, sigurno ste primijetili da nam je grb zastario. Glava krave na zelenom polju kroz koje protječe Orljava više ne može predstavljati našu zajednicu. Vremena su se promijenila. Vidite da u Orljavi više nema vode, a od poljoprivrede niš, a kad je riječ o kravama, mogu se kladiti u šta oćete da imam više nekretnina nego li što seljaci u Pleternici imaju krava. Pa predlažem da umjesto glave muzne krave stavimo glavu onoga po kojem je ova naša zajednica najprepoznatljivija. Znam da ćete se složiti da sam to ja! Evo, ako na Googlu stisnete moje ime i prezime otvorit će se hrpa tekstova koji govore u prilog mojoj tvrdnji. Nadam se da vam je svima jasno da je Pleternica postala prepoznatljiva po meni, došlo je vrijeme da mi se odužite za sve što sam učinio ovom mjestu.
Marijan Aladrović: Franja, samo te želim podsjetiti da nije riječ o glavi muzne krave, već o glavi vola. Misliš li da bi bilo zgodno da na mjesto volove glave stavimo tvoju!?
Franjo Lucić: Šta misliš da ja ne želim da se radi o volovskoj glavi. – Uzrujano! Pogleđite na naslovnicu stranica grada Pleternice, pa ćete vidjeti da je nadodana griva između rogova kako bi glava više nalikovala volovoj. To sam osobno ja nacrtao flomasterom i dao da se unese u kompjuter, kako bi građani svakodnevno gledajući sliku povjerovali da se radi o volu, a riječ je zapravo o kravi. Pa svatko vidi da na grbu ima usku i malenu glavu. Marijane, reci mi iskreno što mudruješ, nemaš li možda ti namjeru da postavimo tvoju glavu na grb??
Marijan Aladrović: Ipak smo mi demokratska zajednica, pa mislim da bi bilo dobro predložiti još nekoliko kandidata, primjerice mene, pa neka se glasa.
Franjo Lucić: Znači tako, radiš mi iza leđa, a ja sam već dogovorio s Pavličevićem da na monografiji bude grb Pleternice, doduše nisam mu rekao da ćemo mijenjati sliku, ali koda on to mora znati! Marijane, reci mi to, kako misliš da tebi iz poniženja nije da mijenjaš volovu glavu svojom, a meni bi trebalo biti?
Marijan Aladrović: Vidiš, išlo bi se prvo na prelazno rješenje. Glavu vola zamijenili bismo glavom jelena s velikim rogovima, a nakon nekoliko godina stavili bi moju glavu!
Franjo Lucić: A što s mojom glavom?
Marijan Aladrović: Tebi ćemo za početak postaviti bistu ispred bivšega kina, ispod koje će pisati: „Kao mali ovdje je kontrolirao s majkom kino ulaznice a danas kontrolira cijelu Županiju.“
Franjo Lucić: Pa ti mene zajebavaš! A vi šta šutite? E, neće to tako proćiI
- Franjo, ljutito napušta sjednicu, obliven masnim znojem i vidno razočaran.

5



Marinko Markota: ( Uvidjevši da je za poticaj njegove loze bolje stati na stranu Aladrovića, mudro je smislio novo riješenje!)
Ma gledajte drugovi, mislim da bi bilo dobro da ne poduzimamo nikakve drastične korake ,dok se bolje ne razmisli, predlažem da podržimo Marijana, ali na način da ne idemo na jelenju glavu jer će Franjo odmah znati da više nismo uz njega, pa će rovariti protiv Marijana. Mislim da je najbolje da prelazno rješenje bude glava našega Franje Delača. On doduše nema tako lijepu glavu kao naš župan, ali budući da ima velike plave oči, široko čelo i usku bradu, neće nitko ni primjetiti da se radi o ljudskoj glavi. A ono što je najvažnije da će Marijan mnogo lakše nakon Delačeve uljepšati grb…
Svi su glasovali za ovo mudro riješenje, izuzev Aladrovića i Delača koji su ostali suzdržani jer ipak se radi o njihovim glavama.

Sastanak je počeo u 23.15 sati a svršio je u 2.15 sati!

Zapisničar: Antonija Kovačević, dogradonačelnica ____________

Novinar istraživač iz povjerljivih hadezeovih izvora saznao je da se razočarani Franjo izjadao župniku na neposlušnost i izdajstvo Franje Delača, kojem je
ovih dana stigao dopis od biskupa da će mu uskratiti crkveni sprovod ukoliko ustraje u daljnjoj neposlušnosti jer ne može svojom glavom zastupati građane Pleternice.
Osim toga neće mu blagoslovit glavu.

srijeda, 7. listopada 2009.

PITANJA ŽUPANU ALADROVIĆU

PITAMO GOSPODINA ALADROVIĆA



ALADROVIĆ ODGOVARA
Poštovana gospodo!

Iako Vaše namjere u ovom upitu nisu iskrene i želite diskreditirati moju malenkost, odgoj mi nalaže da Vam odgovorim.

Pitate kako biti uspješan gospodarstvenik?
Evo moga odgovora:
- Odmalena su me učili da je tajna u tome da ujutro rano ustanete, uvečer kasno legnete, cijelo vrijeme radite i manje potrošite nego taj dan zaradite (ne znam kako su učili Vas).

Krenimo redom:

1. Do zemljišta sam došao na ova tri načina:
a) Nasljedstvom
b) Kupovinom od fizičkih osoba – neposrednom pogodbom
c) Kupovinom od Republike Hrvatske – zakonski propisanom procedurom, po cijeni koju je odobrila porezna uprava.
2. Moj voćnjak nije ograđen zaštitnom mrežom, nego pocinčanim pletivom, a dio voćnjaka, površine dva katastarska jutra prekriven je zaštitnom mrežom protiv tuče, što je, istina, skupa investicija, a volio bih znati te Vaše voćarske krugove, da mi daju svoju kalkulaciju, jer 2011. godine planiram ići dalje u te investicije, pa da to ne činim.
3. Radove je obavila tvrtka Agra d.o.o. iz Čakovca, Ulica dr. Ivana Novaka 1 (računi se nalaze u knjigovodstvu mog OPG-a).
4. Na pripremnim radovima radila je jedna tvrtka koja je izvodila i neke radove za Hrvatske šume, a to je Franjić gradnja i javni prijevoz (računi su također u knjigovodstvu OPG-a).
5. Istina, na uređenju zemljišta radio je i privatni buldozer (fotografija u mobitelu Vašeg izvora informiranja), ali ne preko pleterničkog Komunalca, nego kao prijatelj prijatelju.
6. Isto tako, ako baš hoćete znati, pomagali su mi i drugi prijatelji, kao, primjerice, Golić, Tomić, Stipić, Klarić i mnogi drugi.
7. Što se tiče prilaznih putova, koristim javne putove, a dio sam kroz voćnjak izradio i sam. Ne mislite valjda da su ti putovi građeni samo za mene?
8. Ostali prijevoznici koje spominjete u upitu, nemaju nikakve veze sa mnom niti su ikad sudjelovali u prijevozu za moj voćnjak.
9. To da su radnici i strojevi Hrvatskih šuma mjesecima radili kod mene je velika izmišljotina! Molim Vas da se takvim podvalama ne koristite.
10. Račune za zaštitna sredstva možete dobiti na uvid u knjigovodstvu OPG-a. I ne samo te račune. Inače, knjigovodstvo mi vodi knjigovodstveni servis TOM, vlasnika Tomislava Jurnečka. Prenijet ću tamošnjim službenicama da možete slobodno doći i napraviti uvid u poslovanje mog OPG-a.
11. Budući da živite u Pleternici, to Vam nije daleko, a kako ste i na bolovanju, imate i dovoljno vremena. No, možda bi bilo najbolje da odmah angažirate MUP ili Državno odvjetništvo, pa da na sve što Vas zanima dobijete i službenu potvrdu kako biste NARODU mogli reći istinu!
12. Što se tiše Vaše opaske o ulaganju 200.000 eura u voćarstvo, moram kazati kako nisam imao tih 200.000 eura, ali sam do sada angažirao 662.000 kuna kreditnih sredstava, puno rada svoje obiltelji i gotovo sva vlastita sredstva zarađena u tom vremenu. No, moje računice i iskustvo (voćarstvom se bavim 20 godina, od čega 9 godina proizvodim jabuke), pokazuju da ću godišnje ostvarivati barem 20.000 eura dobiti.


S poštovanjem, Marijan Aladrović, dipl.ing.
u Požegi, 23. rujna 2009. godine župan Požeško-slavonske županije


...A MI PONOVNO PITAMO
KAKO POSTATI USPJEŠAN GOSPODARSTVENIK

PITANJA GOSPODINU ŽUPANU

Naše namjere su i ovom ponovljenom upitu iskrene, nemaju zadatak nikoga diskreditirati, samo Vas iskreno pozivamo, što i Vi znate, da niti na jedno pitanje niste odgovorili,a Vi kao javna osoba na to ste dužni i molimo Vas ne iskazujte bahatost, ne upućujte nas na policiju i državno odvjetništvo da nam daju odgovore u Vaše ime jer po Vašim riječima to je ponižavanje instiutucija kojima vjerujemo, a mi pitanja postavljamo Vama.

1.
Ako ste sva vlastita sredstva i kredite koje spominjete toliko godina usmjeravali u voćnjake, to su Vaše rijeći ( to je Vaše pravo ), pitamo Vas:
- od kojih ste onda novaca u istom vremenskom periodu kupili stan u Zagrebu i apartman na moru, možda su Vam i u tome pomogli prijatelji, pa Vas molimo da navedete njihova imena.

2.
Kako ste došli do zemljišta za voćnjake ( onog dijela od cca 5 hektara koje je bilo vlasništvo RH ). Mi znamo da ste 0,7 hektara naslijedili, na to nitko normalan i ne traži odgovor, nego nas zanima licitacija:
- cijena po hektaru
- gdje je natječaj bio objavljen
- datum objave
- da li je bilo i drugih ponuditelja
- TKO JE BIO PREDSJEDNIK KOMISIJE
- imena ljudi koji su bili članovi komisija
-zapisnik o preuzimanju zemljišta.

3.
Molimo Vas da objavite račune od tvrtke AGRA d.o.o. iz Čakovca, jer je taj račun dosta malen ( mi znamo taj iznos, jer za tako malo novca nemoguće je ograditi toliko hektara voćnjaka.
-da li posjedujete račun za 2 000 ( dvije tisuće ) komada impregniranih stupova dovezenih kamionima uprave šuma Delnice. Kolika je cijena jednog komada doveženog u voćnjak. Kada bi tvrtka «Agra d.o.o iz Čakovca tako radila, prestala bi sa radom nakon tri dana.






4.
Prijatelje je jako dobro imati i tu se sa Vama u potpunosti slažemo, samo Vi te koje navodite po imenima zapravo i niste poznavali, a kada su obavili posao, onda ih opet ne poznajete.
BULDOŽER KOJI JE RADIO VIŠE OD 80 DANA IMA DNEVNI DIREKTNI TROŠAK
( gorivo, mazivo, strojar ) 1.200 KUNA DNEVNO.
Istina, u dva navrata bio je po dva dana u kvaru, pa Vas pitamo: Kakvog su imovnog stanja taj Vaš prijatelj da može za prijateljstvo podnijeti taj i toliki trošak bez amortizacije tako skupog stroja. DA LI JE STROJ VAŠEG PRIJATELJA PAO SA NEBA ? Vaš odgovor ne bi prošao niti u dječjem vrtiću u Pleternici. Taj posao vrijedi oko cca 45.000 Eura - napravljen za pravo prijateljstvo !!! Iz privatnih razgovora sa osobama koje Vi navodite da su Vam pomagali, o prijateljstvu ne znaju ništa i tvrde da im je sve plačeno, a isto tako tvrde da tako veliki posao nikome i ne mogu raditi, nego za novac. Te osobe spominju imena tvrtki koje su sudjelovale , a Vi u točki 8. Vašeg odgovora sve to negirate.

5.
Niste odgovorili o nekoliko tisuća m3 kamena koji je dovezen što za pristupne puteve, što za voćnjak, iz kamenoloma čiji je vlasnik Uprava šuma Požega.
Postoje li računi za isto ?

6.
Nije nikakva izmišljotina niti podvala kako Vi navodite u odgovorima, da su strojevi i radnici Hrvatskih šuma sudjelovali u tim radovima. Oni su sudjelovali, to je neupitno. Ali smo Vas pitali da li imate račune za isto ( normalno da se tako veliki posao nije maogao napraviti sam od sebe.

7.
Molimo Vas da nam na postavljena pitanja odgovorite, ukoliko posjedujete račune, iste i objavite, a mi Vam se iskreno ispričavamo ako ih posjedujete, JER NARODU TREBA REĆI ISTINU.

KADA NAM NA POSTAVLJENA PITANJA ODGOVORITE, U NAREDNOM UPITU IMAT ĆEMO SAMO 2 PITANJA.