...vrijeme je

...vrijeme je

petak, 29. svibnja 2009.

MRŽNJA I ODGOJ DJECE U SLUŽBI HDZ-a





četvrtak, 28. svibnja 2009.

KAKO MARIJAN ALADROVIĆ KRČI ŠUMSKO ZEMLJIŠTE


ponedjeljak, 25. svibnja 2009.

HDSSB podržao mr. sc. Marijana Cesarika, kandidata SDP-a za župana Požeško-slavonskog


Ocjenjujući rezultate izbora prošle nedjelje, a obzirom na izuzetno dobru suradnju dvije županije od 2006. - Osječko-baranjsku i Požeško-slavonsku, odlučili smo se da u drugom izbornom krugu nastavimo suradnju sa županijomu kojoj očekujemo pobjedu HDSSB-a. – rekao je Zdravko Ronko, saborski zastupnik, izabrani gradonačelnik Grada Požege i predsjednik Županijske organizacije SDP-a, na konferenciji za novinare, koju je zajednički održao s čelnicima HDSSB-a Vladimirom Šišljagićem, kandidatom za župana Osječko-baranjske županije i Krešimirom Bubalom, kandidatom za gradonačelnika Grada Osijeka.
- U drugom izbornom krugu pozivam sve birače i simpatizere udruge i stranke HDSSB-a da izađu na izbore i svoj glas daju mr. sc. Marijanu Cesariku, kandidatu za župana. – rekao je Vladimir Šišljagić, obrazloživši to izuzetno dobrom suradnjom unazad više od tri godine sa Zdravkom Ronkom na zajedničkim projektima i investicijama koju su imale Osječko-baranjska i Požeško-slavonska županija. - Naš program je regionalizacija i boljitak Slavonije i Baranje, podržavali smo sve ono što ide na dobrobit u svih pet županija ove regije. U SDP- u Požeško-slavonskoj županiji je radio upravo na tome gosp. Zdravko Ronko, nastojeći otvarati nova radna mjesta, poboljšati standard, dovesti što više financijskog kapitala, što su bile pozitivne aktivnosti SDP-a u Požeško-slavonskoj županiji. U bilo kakve kombinacije i koalicije s HDZ-om ne idemo, jer je HDZ od 2003. godine pokazao što zna i što umije i kako – ići dalje, tako da je zadužio državu 43 milijarde EURA , iskriminalizirao je Domovinski rat i kako najavljuje recesiju, gospodarski kolaps, a nama preporučuje stezanje remena.- rekao je Šišljagić.
- Imao sam priliku surađivati s gosp. Ronkom i dr. Cesarikom, na svim projektima na kojima smo zajednički radili, nastavit ćemo zajedno. Prvi krug je bio način da se testiramo i to je razlog da nastavimo suradnju. Marijan Cesarik je dobar izbor i to je pokazao svojim radom. Nasuprot tome, Marijan Aladrović, kandidat HDZ-a nije poduzetnik, kako se prikazuje, već čisti šumar i činovnik. – rekao je Krešimir Bubalo, pozivajući birače da izađu na izbore u drugom krugu i da daju svoj glas za dr. Cesarika, kandidata za župana.

ponedjeljak, 4. svibnja 2009.

SPREGA LUCIĆ-ALADROVIĆ "LUCIĆEVE MUĆKE SA HRVATSKIM ŠUMAMA I OSTALE NEPODOPŠTINE"

Kao što se iz donjih dokumenata vidi Hrvatske šume Uprave šuma Podružnica Požega imaju svoju mehanizaciju i buldozere ,ali im te poslove radi Lucićeva tvrtka Tofrado koja od njih kupuje drvnu masu,a Hrvatske šume Podružnica Požega sav materijal kupuju u Tofradu i to sve glatko teče putem Ugovora o ustupanju radova




U ovom trenutku,dakle sa 04.05.2009 Lucićeva tvrtka Tofrado dužna je Hrvatskim šumama iznos od cca 12 milijuna kuna.Vidi dolje


Postoji ugovor iz kojeg je vidljivo da je ugovoreno plačanje u roku 60 dana uz jamstvo,kao dolje









Po kojoj logici i po čijem odobrenju računi za drvnu masu isporučenu Lucićevoj tvrtki Tofrado imaju valutu plačanja od godinu dana,što je vidljivo iz dole navedenih računa:



...dok na primjer Spin VAlis plača valutom od 60 dana


Postavlja se pitanje tko je i kada izmjenio uvjete iz Ugovora o rokovima plačanja i o jamstvu.Zašto je samo tvrtka Tofrado pogodovana u Hrvatskim šumama?Može li sama Podružnica donijeti takovu odluku?Otkuda pravo Marjanu Aladroviću da snizi cijenu prevoza trupaca 15%?Otkuda pravo da se sada u jeku građevinske sezone i kada je u tijeku izgradnja Koridora 5C,kada je velika potražnja za za kamenom Presoflexu kojem je na čelu HDZ-ov kadar Joža Galić smanji cijena eruptivnog kamena za 10%?Pored 12.milijuna kuna sadašnjeg duga Franjo Lucić ima i starog duga cca 8.milijuna kuna






Tko je uopće odobrio da se bez garancija obročno plača taj dug koji i do danas nije plačen?Da li o tome može odlučivati Podružnica Hrvatskih šuma u Požegi? Prilog dolje:



JOŠ JEDAN PRIMJER KAKO RADE HRVATSKE ŠUME NA ČELU SA ALADROVIĆEM

...naime Općina Velika je u dolje navedenom primjeru bila u blokadi i Hrvatske šume nisu smjele putem cesije platiti dug Dječjem vrtiću nego Općini Velika.

petak, 1. svibnja 2009.

IPAK JE KRENULO

Četvrtak, 30.04.2009.

POŽEGA Ronko financira veću osnovicu zaposlenih u dječjim vrtićima


(SDLSN, 30. travnja 2009.) POŽEGA – Iako malo koji poslodavac ne bi iskoristio priliku da u uvjetima recesije smanji plaće zaposlenih koje je k tome još ugrađeno u kolektivni ugovor kroz vezivanje osnovice za izračun plaće s osnovicom proračunskih korisnika, požeški gradonačelnik pokazao je da plaće mogu braniti i poslodavci.
Naime, Ronko je danas u razgovoru s predstavnicima sindikata u Djećjim vrtićima grada Požege zauzeo stav da odredba kolektivnog ugovora koja propisuje osnovicu za plaće zaposlenika djećjih vrtića u visini osnovice za izračun plaće za javne službe obvezujuća za poslodavca kao minimalna osnovica, ali ne i u slučaju kad poslodavac ima volju i mogućnosti financirati veći iznos osnovice.
Ronko je tako odbio primijeniti osnovicu koja je temeljem zakonskog prijedloga Vlade smanjena za šest posto i nastavio politiku izjednačavanja plaća zaposlenih u ustanovama Grada Požege započetu zaključenjem kolektivnog ugovora za gradsku knjižnicu, muzej i kazalište.



Zaposleni u Djećjim vrtićima Grada Požege tako i bez izmjena i dopuna kolektivnog ugovora ne moraju strahovati od 6-postotnog smanjenja plaće koje je pogodilo zaposlene u državnim i javnim službama, a sigurnost im jamči i zajednička izjava požeškog gradonačelnika i njihovih sindikalnih predstavnika kojom se pokazalo da se odredbe kolektivnog ugovora mogu tumačiti u korist radnika i kad omogućavaju smanjenje njihovih plaća.

FRANJO&ŠOLE